Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

MiTSUBiSHi STARiON TURBO

Mitsubishi Starion; iki kapılı, arkadan çekişli (ancak dört çekeri de yapılmış fakat az sayıda), dört koltuklu bir spor otomobil.1982 ile 1989 yıları arasında üretilen bu güzel otomobil motorsporlarında da başarılı olurken Chrysler Conquest, Dodge Conquest, Plymouth  Conquest markalarıyla Kuzey Amerika yollarında boy göstermiştir.




2000 ve 2600 cc'lik motorlarla düz 5 vites ve 4 vitesli  otomatik şanzımana sahip seçenekleri bulunan otomobilin  uzunluğu  (versiyona göre) 4410 - 4400 mm,  genişlik
1685 - 1745 mm,  yükseklik 1275 - 1320 mm ve boş  ağırlık ise 1260 - 1340 kilo arasında.İngiltere'de ki adı Mitsubishi Colt Starion olan otomobil o yıllarda Türkiye'de  de yarıştı.




 Kırmız beyaz renkteki bir Mitsubishi Starion'u , Türk Motorsporları tarihinde önemli bir yeri olan rahmetli Renç Koçibey'de kullanmıştır.Hatta Mitsubishi tarafından en iyi  Mitsubishi pilotu  seçildi..




 Açılır kapanır farlarıyla ilgi çekici bir yapısı olan Starion Grup A ve Grup N'de başarılı sonuçlar aldı.




 1980'li yıllarda Grand Tourer (GT)  otomobiller  ön planda yer alırken Mitsubishi Starion Turbo'nun en büyük rakipleri Nissan Z Serileri, Mazda RX-7, Toyota Supra, Porsche 924  ve Porsche 944 Turbo modelleri olur.Starion'un üretimi bittikten sonra porformans özellikleri ve tecrübesi Lancer Evolution, Galant VR-4 ve Eclipse modellerinde de kullanılmış.




 Sınırlı kaymalı diferansiyel ve kilitlenme önleyici frenler,  bilgisayar kontrollü yakıt enjeksiyon ve turbo sistemelri farklı özellikleri olan otomobil, 150 ile 197 beygir güçlere sahip olurken  Yeni Zelanda gibi ülkelerde farklı uygulamalarla 225 beygir güç elde edilir.Mitsubishi Starion'un sürtünme katsayısı ise 0.32'dir.




 Mitsubishi Starion'da GX, GSR-I, GSR- VR, JA, JB, JD, LS, LE, ES, ESI-R, EX gibi kodlar kullanılırken Chrysler, Dodge ve Plymouth markalı türevlerinde ise TSI kodu yer almıştır.





Kaynak;
http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Starion
http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Motors 
http://www.allpar.com/cars/chrysler/conquest.html
http://starion.mrbdesign.com.au/main.htmlhttp://fastcarsarewhite.blogspot.com/2011/05/mitsubishi-starion-conquest.html

1 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..