Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

JEEP GLADiATOR ( 1962 -71, 2015..)

4x4 araçlara adını veren Jeep, 
pick up Türkçe adıyla kamyonet sınıfında da var olmayı istiyor..2005 yılında Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıttığı Jeep Gladiator'u 2015 itibariyle satışa sunma amacında. Efsanevi CJ serilerinin günümüzdeki
adı Wrangler üzerine yapılandırılan kamyonet modelinin tek ve iki kabinli versiyonlarının olması düşünlüyor.  

2015 yılında piyasaya verilecek araç, yeni Wrangler'in altyapısı ve tasarım unsurlarıını kullanacak.Chrysler / Dodge / Jeep markalarının resmi modifiye şirketi Mopar'ın Jeep Wrangler'i kamyonete dönüştürme kiti bulunurken Oakland merkezli  (AEV ) American Expedition Vehicles adındaki firmada Jeep modelerini modifiye ederek  Wrangler modelini çift kabin kamyonete dönüştürüyor.

Önceki yıllarda CJ-10 ( 1980'ler),
 Commanche (1990'lar, Cherokee bazlı), 



 Gladiatör (1960-70'li yıllar, SJ/Wagoneer bazlı ) adlarıyla kamyonet üretilirken bunların yanında M-715 gibi kodlarla askeri araç olarak hizmet vermiş durumda.
1985'lerde Hema ile Jeep, Kayseri'de  Jeep Commanche modelini imal etmek istemelerine rağmen bu proje gerçekleşmedi. İlginçtir aynı senelerde Otokar; Land Rover'in  Defender  modelini imal etmeye başladı.




  

Fiat -  Chrysler ilişkisi futbolada sıçramış durumda. 
Jeep arazinin yanında artık yeşil sahalardada olacak; örnek; Juventus !!!

http://www.jeep.com
 http://www.aev-conversions.com/

2 yorum:

  1. Jeep Gladiator efsanedir. Aynı zamanında Jeep diğer efsane modeline çok benzeyen ve günümüz teknolojisi ile harmanlanmış Wrangler Rubicon'un yakaladığı başarıdan sonra, bir diğer efsane modeli olan Gladiator'u de yeni nesil teknoloji ve benzer görünümle yapma kararı almış anlaşılan. Müthiş bir araç olacağa benziyor. 4x4 ile ilgili haberlerinizi ilgiyle takip ediyorum. Bolu'dan Selamlar...

    YanıtlaSil
  2. Evet, efsane markadan efsane bir model geliyor.. Off Road ile ilgili bilgi ve haberleri bende sizden takip ediyorum. En son ilgi çekici haber Trans- Anatolia.Keşke İstanbul dan başlayıp Konya taraflarına kadar giden bir güzergah olsaydı..Bolu'ya Selamlar..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..