Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BuKacParaEder.com açıldı

Türkiye’nin ilk değerli eşya ekspertiz sitesi BuKacParaEder.com açıldı Evinizde değerli olduğunu düşündüğünüz eski bir eşya var mı?Taşınırken atıp atmamakta kararsız kaldığınız ve acaba bu kaç para eder diye düşündüğünüz objeler oldu mu hiç? Eski eşyalara merak duyuyor ama gerçek değerini bilemediğiniz için almaktan çekiniyor musunuz? 




Gizli kalmış, kıymeti bilinmeyen hazinelerin gerçek değerini
objektif uzmanlar aracılığı ile belirlemeyi hedefleyen ekspertiz sitesi BuKacParaEder.com hizmete girdi. Koleksiyonerim.com sitesinin de kurucusu olan Muazzez Bodur tarafından kurulan sitede, ülke ve dünya çapında 100’ün üstündeki eksper aracılığı ile her döneme, ülkeye ve sanatçıya ait, toplam 30 kategoride eski eşya, antika ve sanat eserlerinin sanal ortamdan ekspertizi yapılıyor ve değerleme raporu üç iş günü içinde iletiliyor.



 



Herkesin evinde değerli olduğunu düşündüğü veya değerli olduğunu büyüklerinden duyduğu nice obje var. Dededen kalma bir saat, büyük annenin çeyizinden porselen yemek takımı, babanın eski silahı... Belki bir servet değeri taşıyan nice eşya yıllarca evlerimizin bir köşesinde sessizce duruyor. BuKacparaEder.com internet sitesi, ülke ve dünya çapında 100’ün üstündeki eksper aracılığı ile her döneme, ülkeye ve sanatçıya ait, toplam 30 kategoride eski eşya, antika, sanat eserlerinin sanal ortamdan ekspertizini yapıyor. Elinde dedesinden, büyük annesinden kalma nadir ve eski eşyası olanlar, koleksiyoner olanlar ya da olmak için çaba gösterenler, eski eşya almak ya da satmak isteyenler, antikacılar, mimarlar, iç mimarlar, avukatlar bu hizmetten faydalanabilecek.
Her türden objenin değerlemesi yapılabiliyor





Eskiyi keşfederken, satın alırken, satarken ve paylaşırken gerçek değeri öğrenmeyi kolaylaştıran sitede; (taşınmazlar, teknolojik aletler, toprakaltı eserler ve yeni silahlar hariç), Ahşap Objeler ve Mobilyalar, Altın ve Gümüş Objeler, Bakır, Pirinç ve Bronz Objeler, Cam Objeler, Fotoğraf ve Fotoğraf Makinaları, Gravür, Harita ve Diğer Baskılar, Güncel Sanat, Halı ve Kilimler, Kartpostal, Kitap, Dergi ve Değerli Evrak, Klasik Arabalar, Kur'an, Hat ve El Yazmaları, Makina ve Bilimsel Aletler, Mücevher ve Takı, Müzik, Film, Spor, Ünlü Hatıra Objeleri, Nişan ve Madalyalar, Oyuncak ve Action Figureleri, Para, Porselen, Seramik ve Çini, Pul, Saat, Silahlar ve Savaş Objeleri, Tablo, Tasavvuf ve Tarikat Objeleri, Tekstil ve İşlemeler, Tesbih, Uzakdoğu Objeleri, Vintage - Dönem Kıyafetleri, Çalgılar, Müzik Aletleri ve diğer objelerin gerçek değeri tespit ediliyor.

Kullanımı son derece basit ve hızlı


Bu tip objelerin tarafsız olarak değerlendiği ticari bir kurumun olmadığı Türkiye’de bir ilke imza atan sitenin kullanımı da son derece basit ve hızlı. Değerleme işlemi üç adımdan oluşuyor. Önce obje her açıdan fotoğraflanarak siteye yükleniyor. Sonra açıklama notuyla birlikte ölçüler giriliyor. Site üzerinden 1, 3, veya 10 kontör alarak hemen ekspertiz başvurusu yapılabiliyor. Sanal ortamda ve yerinde hizmet veren bir değerleme internet sitesi olarak hizmete giren BuKacParaEder.com’da, değerleme yapan eksperlerin özgeçmişleri de yer alıyor.

Değer nasıl tespit ediliyor?


Değer, objenin fiziki maddi değeri, tarihsel birikim ile kazandığı değer, güncel piyasa talebi ve tahmin edilen gelecekteki değeri gözönüne alınarak ilgili eşya grubu konusunda derin uzmanlık kazanmış, yurtiçi ve yurtdışında kabul gören bir, gerektiği durumlarda ise birkaç eksperin görüşleri alınarak hesaplanıyor. Türk objeleri Türk eksperler, yurtdışı kaynaklı objeleri ise yurtdışındaki eksperlere gönderiliyor.








Hedefinin Türkiye’de evlerde gizli kalmış kültür değerlerini ortaya çıkarmak ve eşya sahiplerine tarafsız değerleme hizmeti vermek olduğunu söyleyen, BuKacParaEder.com kurucusu Muazzez Bodur Marmara İktisat Fakültesi Mezunu. 15 seneyi aşkın süredir kurumsal şirketlerde profesyonel olarak çalışan ve Koleksiyonerim.com internet sitesinin de kurucusu olan Muazzez Bodur, Türkiye’de sanat objelerinin objektif ekspertizi konusunda çok önemli bir açık olduğundan hareketle, yurtiçi ve yurtdışındaki eksperlerle iletişime geçtikten sonra siteyi kurdu.


Gerektiğinde birkaç eksperin görüşü alınıyor
Türkiye’de hemen hemen herkesin evinde eski eşya, antika ya da sanat eseri bulunduğunu ve bu objelerin değerini öğrenmek isteyen binlerce insan olduğunu ifade eden Muazzez Bodur siteyle ilgili şunları söyledi: “Geçmişe dair her tür objeden söz edildiğinde, bu hiç şüphesiz çok geniş bir yelpaze. Türkiye’de ve yurtdışında konusunda uzman eksperler var ancak bu kişilere ulaşmak çok zor. Biz burada eksperler ile obje sahiplerini bir araya getiriyoruz ve 3 iş günü içinde değeri merak edilen objenin ekspertiz raporunu hazırlayarak, danışana raporu teslim ediyoruz. Eksperlerimiz görüşlerini eşya sahibini tanımadan, hiçbir alışverişe taraf olmadan objektif bilgi birikimlerine dayanarak veriyorlar. BuKacParaEder kurulmadan eşya sahipleri dükkan dükkan dolaşarak aynı eşyayı kendinin de alması muhtemel satıcıların, yani potansiyel alıcıların görüşlerine dayanarak yaklaşık bir fiyat belirlemeye çalışılıyorlardı. Böylelikle nice kültürel miras değeri taşıyan eşya evlerimizden yok oldu veya gerçek değerinin çok altında elden çıkarıldı.. Şu an site üzerinden alım satım işlemi yapmıyoruz. Ancak ileri aşamada talep olursa tarafsızlığımızı bozmadan, dileyen değerli eşya sahiplerinin tamamen kendi istedikleri fiyattan ihaleye çıkabileceği bir alım satım platformu kurmayı planlıyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..