Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

YERLi AMA YURDIŞINDA ÜRETiLİYOR!

Bir çok parçası Türkiye'de geliştirilerek üretilen yeni bir araç...Yerlilik oranı yüksek bu aracın şasisi , mazot tankı ve egzos susuturucusu İzmirli Dekorsan'dan, trimli kabini Bursalı Tezeller'den, jantlar Eskişehir Jant Sanayii'nden, makaslar Olgun Çelik'ten, direksiyon kutusu, pitman kolu, kayıcı mili, yağ rezervuarı Hema Endüstri'den, radyatör, intercooler Kale Oto Radyatör'den,




kardan şaftları Tırsan Kardan ( Manisa)'dan, mazot tank şamandırası ve gösterge paneli Ölçüsan'dan (Kırklareli), farlar Farba'dan, stop lambaları Farplas'tan, sürücü koltuğu Pilot'tan (Bursa),




otomatik şanzıman Allison Türkiye'den, elektrikli vinç Warn Türkiye'den alınıyor.Bu araç Türk firmalarının katılımıyla ortaya çıkan bir askeri taktik araç. Ancak her türlü hava ve arazi şartlarında sivil ihtiyaçlarıda giderebilecek bir kamu aracı olarakta kullanılabiliyor.




Bu aracı geçtiğimiz ilkbahar aylarında gerçekleşen Busworld Otobüs Fuarı'nda Tezeller/Tez Auto standında prototip olarak görmüştük.




Malezya'da AMDAC markasıyla 5 ve 10 tonluk olarak üretilecek.Ayrıca tüm modellerin zırhlı versiyonlarıda seriye eklenecek.MSI Dergisi'nin 2012 Mayıs sayısında verilen bilgilere göre 2012 için 200, 5 senelik üretim dönemi içinse 2500 adetlik sipariş alınmasını beklendiği söyleniyor.




Aracın açık adı;




Amdac Adiwira UTV( Universal Tactical Truck/ Çok amaçlı Taktik Kamyon).
Busworld Türkiye'de; Tezeller yetkilileri bu aracın önümüzdeki süreçte Türkiye'de üretilebileceğini hatta askeri ve kamu ihallelerine katılabileceklerini anlatmışlardı.



















Üstteki iki görüntü, 2012 Busworld Türkiye Tezeller standından..




Kısaca, araç şimdilik yurtdışında üretiliyor ve yerllik ( Made in Türkiye) oranı yüksek!!!

Kaynak; www.armyrecognition.com
http://www.otometre.com/2012/04/tezautodan-farkli-bir-arac.html
http://www.otometre.com/2012/04/tezeller-koca-reis-lf-1200-tta.html
http://www.otometre.com/search/label/Tezauto


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..