Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

FLUENCE, JETTA, LİNEA, FOCUS SEDAN AVRUPA'DA SATILIYOR MU?

Avrupalılar sedan pek sevmezler.
Belki fazla yer mi kaplıyor yada bula bula kendilerinin yükseklerde olduklarını vurgulamak adına yaptıkları bir davranış biçimi midir, belli değil!!!
Genelde sedanlar Avrupa dışında üretilir veya satılır...
Almanya, Fransa , İtalya ve İspanya'daki bazı firmaların internet sitelerini dolaştım.Genel olarak Ford Focus Sedan, Fiat Linea, Hyundai Accent Blue, Volkwagen Jetta ve Renault Fluence satılmıyor diyebiliriz. Ancak bazı sedan modeller kendini
beğenmiş Avrupa'da satımazken
 ağabey konumundaki Amerika Birleşik Devletleri'nde satılıyor..
Volkswagen Jetta; Almanya'da, Fransa'da bize benzeyen Akdeniz sıcakkanlılığı taşıyan İtalya ve İspanya'da ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nde  de  satılıyor!Doğrusu Almanya'da sınıfının en iyi otomobillerinden biri olan Golf'un çok iyi sattığını  bu sebepten  ve antisedanist! yaklaşım yüzünden  Jetta'nın satılmadığını  sanıyordum.

Renault'nun elektrikli sedanı Bursa üretimi Fluence beklenenenin aksine bu dört Avrupalı'nın satış mağazalarında yer alıyor.Ancak bu 4 coğrafyada sadece elektrikli  Renault Fluence Z.E.satılıyor. İspanya'da elektrikli versiyonun dışında diğer Fluence seçenekleride müşteriye sunuluyor..

 Ford Focus  Sedan bu dört Avrupa ülkesinde  satılmıyor.Amerika Birleşik Devletleri'nde  satılıyor.
Fiat Linea ise İspanya'da satılırken diğer ülkelerde yok.
Hyundai Accent Blue ise 4 Avrupa ülkesinde yer almazken ağabey Elantra satış listesinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..