Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

YENi MERCEDES BENZ CLA 180

Mercedes Benz Yeni A Serisi'nden sonra
 Yeni CLA Serisi'ni ortaya çıkarıyor. 
Daha önce Mercedes Benz'in İstanbul doğumlu  başkanı Dieter Zetche; ''kriz öncesi kompakt otomobil geliştirmeseydik durumumuz hiç parlak olmazdı'' demişti.
İşte o kompakt otomobiller; 
 A Klass ile  CLA Klass (yani A Serisi'nin sedan versiyonu). 
Hatta C Serisi ve CLS Serisi'nin de kompakt versiyonu diyebiliriz..

CLA ile Mercedes Benz, satış rekoru  kırmak istiyor..Yeni kompakt sedan Mercedes , Mayıs'tan itibaren satışa sunulacak.Diğer taraftan Mercedes'in diğer bir hedefi Çin'de büyüyerek rakiplerini geçmek..Çin'de bir çok ortaklıkları bulunan firma, en son olarak Baic ile % 12 oranında bir ortaklık yapısına sahip olarak C, E ve GLK Serileri'ni üretecek...


Önden çekişli Mercedse Benz CLA'nın fiyatı   Almanya'da 28 977 Euro'dan başlıyor.Türkiye fiyatı belli olmamakla beraber yaklaşık Mercedes Benz A Klass sviyesinde olabileceği bekleniyor. 
Lüks segmentte satış yapan Mercedes, özellikle C, A ve CLA serileri'yle düşük vergilere maruz kalarak satışını artırmayı hedefliyor..Mercedes Benz CLA Serisi'nin rakibi BMW 1, Audi A3 görünmesine rağmen boyutları itibariyle BMW 3 Serisi'ne de rakip oluyor!Aracın sürtünme katsayısı ise 0.22 Cw.


 1.6 litrelik benzinli  Mercedes Benz CLA 180; 122 beygire, 200 NM torka, 6 ileri düz, 6 ve 7 ileri otomatik viteslere sahip.Aracın ebatları ise şu şekilde;Uzunluk: 4630 mm, Genişlik: 1777 mm, Yükseklik: 1437 mm
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..