Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

CUMHURBAŞKANI START VERDi, MiTSUBiSHi KAZANDI

Motorsporlarında etaplar tamamlandıkça şampiyonlar kendini belli etmey başladı.
Ekim ayıyla son yarışlarda bitmek üzere. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun verdiği startla başlayan K-Pet KKTC Rallisi,
Mitsubishi Lancer Evo 6 ile Ömer Yıldız–Mustafa Yücener ekibi tarafından kazanıldı.




lki 3 etap sonunda, Mitsubishi Lancer Evo 8 ile Nevzat Pusat Sancar–Gökhan Sancar ikilisi liderliğe yerleşirken 3’ü gece, toplam 9 etabın geçileceği ikinci güne lider başlayan ikili, günün 2.ci etabının sonunda mekanik arıza nedeniyle yarışı bırakmak zorunda kaldı!



Liderin yarış dışı kalmasıyla, 2 kapı numaralı Mitsubishi Lancer Evo 6 ile yarışan Ömer Yıldız–Mustafa Yücener ikilisi yarışa adeta damgasını vurdu. Gündüz geçilen 6 etabın 5’inde en iyi zamanı yapan ekip, başarılı bir performans gösterse de, aldıkları 1 dakika 40 saniyelik zaman cezası kendilerini ikinci sıraya geriletti.

Rakiplerinin almış olduğu zaman cezasıyla büyük avantaj elde eden Derviş Sütçüoğlu–Harun Çakır ikilisi ise, gece geçilecek son 3 etap öncesinde 1 dakika 3 saniye farkla lider durumda yer aldı.

Gece geçilen son 3 etapta da heyecan dinmedi. Aldığı cezayla geriye düşen Ömer Yıldız–Mustafa Yücenerikilisi, kalan son 3 etabın 2’sinde de en iyi zamanı elde ederek K-Pet KKTC Rallisi’ni zirvede tamamlamayı başardı. Yarışı kazanan ekip 12 özel etabın 7’sinde en iyi zamanın sahibi oldu.

KKTC Ralli Şampiyonası’ndaki liderliğini sürdürmek ve sezonun son yarışına avantajlı bir puanla girmek için risksiz bir tempoyla yarışı tamamlayan Derviş Sütçüoğlu–Harun Çakır ikilisi, liderin 1 dakika 28 saniye gerisinden yarışı ikinci sırada tamamladı. Ekip, aldığı bu dereceyle 2013 KKTC Ralli Şampiyonası’ndaki liderliğini sürdürmüş oldu.


K-Pet KKTC Rallisi’nde kürsünün son basamağında ise Mitsubishi Lancer Evo 4 ile yarışan Sadık Bilgimer-Mustafa Nalçakanoğlu ikilisi yer aldı. Mitsubishi Lancer Evo 10 ile yarışan, Mehmet Kamiloğlu–Murat Aşıkikilisi, zorlu yarış sonunda sınıf 4 birinciliğinin sahibi oldu.





Yarışa Türkiye’den katılan Adil Küçüksarı–Gürkal Menderes ikilisi ise sınıf 8 birincisi oldu. Neo Motorspor adına Renault Clio Ragnotti ile yarışa katılan ekip aynı zamanda yarışın iki çeker birinciliğinin de sahibi oldu. Türkiye’den yarışa katılan diğer Neo Motorspor ekibi Simin Bıçakcıoğlu-Afşin Baydar ise elektrik arızası ile yarışı tamamlayamadı.


Mücadeleye Fiat Palio ile katılan Özgür Turan–Mustafa Zaim ikilisi ise yarışı sınıf 6 birincisi olarak tamamladı. Pilot olarak ilk kez bir yarışa katılan Növber Özpaşa, bayan pilotlar birinciliğini elde ederken, Fezile Yorgancıoğlu bayan co-pilotlar birinciliğinin sahibi oldu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..