Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Dersler başladı, şoför amcaların işi zor

 Trafiğe dikkat Okullar yine açılıyor, çocuklar; öğrenmek adına ,
eğitim adına yollara dökülecek.
Kimi  babasının özel aracıyla, kimi servisle, 
kimi belediye otobüsüyle, 
kimi de yaya gidip gelecek okuluna.
Kimisi de yağmurdan çamurdan metrelerce yürüyerek geçmek zorunda kalacak!Haliyle gündem yine trafik olacak.Şoför amcalar, anne babalar artık daha çok dikkat etmek zorunda..Bu konularda sosyal sorumluluk projeleri;  hataları, kazaları ortadan kaldırmaya en azından azaltmaya çalışıyor..
2014 yılında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin arasında imzalanan iş birliği protokolüyle hayata geçirilen “İyi Dersler Şoför Amca” projesi, yeni yüzüyle Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında faaliyetlerine başladı.
“İyi Dersler Şoför Amca” projesi yeni yüzüyle çalışmalarına başlıyor
Michelin’in taşımalı eğitim sisteminde görevli servis şoförlerinin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında eğitilmesini amaçladığı “İyi Dersler Şoför Amca” projesi yeni paydaşlarıyla yoluna devam ediyor. MICHELIN, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları’nın iş birliğiyle “Trafikte Sorumluluk Hareketi” kapsamında hayata geçirilen proje, Ankara’da gerçekleştirilen Çalıştay ile çalışmalarına başladı.
 Trafiğe dikkatÇalıştaya; projenin ilk yıl saha uygulamalarının yapılacağı Balıkesir, Edirne, Gaziantep, Isparta, Karabük, Kars, Malatya, Muğla, Nevşehir ve Trabzon illeri taşımalı eğitim şube müdürleri, TŞOF, eğitim sürecinde görev alan servis firması ve şoförü ile akademisyenler de katkı sundu.

İki gün süren Çalıştay’da eğiticileri eğitecek formatörler ve şoförleri eğitecek eğiticiler için içerik ve araçların geliştirilmesi konusunda bilgi, öneri ve görüşler sunuldu. Çalıştay’da eğitimlerin yöntemi, süresi, yaygınlaştırılması çalışmalarının yanı sıra öğrenci ve velilere yönelik farkındalık yaratmak için etkili yöntemler görüşüldü.
Ana hedef kitlesi taşımalı eğitim sisteminde görev alan okul servis şoförlerini eğitmek, bilgilendirmek, bilinçlendirmek, farkındalıklarını arttırmak, olan “İyi Dersler Şoför Amca” projesi, aynı zamanda okul yönetimi, öğretmenler, ilkokul öğrencileri ve velilere yönelik eğitim ve iletişim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..