Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

''Yeni Rolls-Royce Dawn için 2+2'nin 4'e eşit olmadığını söyleyebilirim''

Otomobil dünyasının en ayrıcalıklı ve en üst markalarından Rolls Royce;
en zarif, sosyal, süper lüks, sessiz üstü açık ve de en seksi modelini dünyaya gösterdi...Güç, teknoloji ve konfor dahil bir çok özelliğini de vurgulayan İngiliz marka sessiz oluşunu şu kelimelerle anlatıyor;


Süper lüks markanın iç mekanı


... dünyada ilk kez, saatte 55 km'ye varan sürüş hızında
bile, bir hayalet sessizliğinde... Rolls-Royce'un merakla beklenen dijital lansmanı bugün gerçekleştirildi.




Rolls-Royce Motor Cars, CEO'su Torsten Müller-Ötvös şöyle diyor;
“Yeni Rolls-Royce Dawn, bugüne kadarki tüm Rolls-Royce'lardan daha çarpıcı ve çekici bir görünüş sunuyor; üstü açık, süper lüks otomobil dünyasında yeni bir devri başlatıyor. Kısacası; Dawn, şu ana kadar üretilen en seksi Rolls-Royce. 




Sahip olduğu 'Dawn' ismi , bir uyanış, hislerin dışa vurumu ve güneş ışınlarının parıldaması gibi, her bir günün sunduğu yeni fırsatları belirtiyor. Dawn, gecenin uhrevi karanlığından gün ışığına çıkan bir dünya gibi...”

... ‘Yeteri kadar’ iyiyle yetinmeyin 


 


Ödün vermek, Rolls-Royce’un lugatında anlamı olmayan bir kelimedir. Bu nedenle şirket, kurucu ortaklarından Sir Henry Royce'un "Yaptığımız her şeyde daima mükemmeliyet için çabalayın. Var olan en iyi şeyi alın ve onu daha iyi yapın. Eğer böyle bir şey yoksa, onu tasarlayın. Yeteri kadar iyiyle yetinmeyin” sözünü benimseyerek yaşıyor.
Bu özlü sözün ilk bölümü olan – "Yaptığımız her şeyde daima mükemmeliyet için çabalayın"– sözü, özellikle yeni bir otomobilin oluşturulması sırasında şirketin tüm faaliyetlerine rehberlik etti. İkinci – "Var olan en iyi şeyi alın ve onu daha iyi yapın" sözü ise, sırasıyla 2012 ve 2014 yıllarında, hem Phantom hem de Ghost serilerinin başarısında kendisini ispat etti. Ve Rolls-Royce, Gran Turismo'sunun dünya sahnesine dönmesinin zamanı geldiğine karar verdiğinde bu karara, Sir Henry'nin özlü sözünün üçüncü cümlesi öncülük etti: "Eğer böyle bir şey yoksa, onu tasarlayın." Ve böylece ‘Wraith’ doğmuş oldu.
Bu özlü sözün son bölümü ise; üstü açık, süper lüks otomobil dünyasında yeni bir çağ başlatmak için çalışmalara başlayan tasarım ve mühendislik takımlarına öncülük etti. Özellikle en büyük otomotiv oluşumlarından meydana gelen 2+2 koltuk düzenine sahip bir sektörde, Rolls-Royce "Yeteri kadar iyi bir şeyi kabul etmemeyi" seçti.
Böylece; dünyanın tek dört koltuklu, modern, süper lüks, üstü açılır arabası olan yeni “Rolls-Royce Dawn” doğmuş oldu. 




"Gecenin en karanlık anı şafağa en yakın anıdır" - Thomas Fuller
2015 yılında süper lüks dört kapalı, üstü açılır bir otomobilin nasıl olması gerektiğinin mükemmel ve çağdaş bir yorumu; dünyadaki nadir, zarif ve en sosyal süper otomobili olan bu dünyanın ilk süper lüks otomobilini üretirken, Rolls-Royce'un yeni Dawn'ı, Silwer Dawn'dan ilham aldı.
1952 Silver Down üstü açılır otomobiline çok benzeyen yeni Rolls-Royce Dawn, sahip olduğu yüzde 80 benzersiz gövde panelleriyle benzerlerinden ayrılıyor.
Ayrıca, Dawn'ın tavanı özel bir teknikle oluşturuldu. Rolls-Royce, Dawn modelinde, dünyada ilk kez, saatte 55 km'ye varan sürüş hızında bile, bir hayalet sessizliğinde, sadece 20 saniyede açılıp kapanan tavanı geliştirdi.
Yeni Rolls-Royce Dawn'ın şu ana kadar üretilen en sessiz üstü açık otomobil olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
2+2 ≠ 4
Giles Taylor, Rolls-Royce Motor Cars, Tasarım Direktörü: 




"Rolls-Royce dünyasında, günlük matematiksel normlar her zaman geçerli olmaz. Bu yüzden yeni Rolls-Royce Dawn için 2+2'nin 4'e eşit olmadığını söyleyebilirim.
Üstü açık otomobil sektörünü ve özellikle yüksek değerdeki lüks talebi değerlendirildiğinde, 2+2 düzeni, Rolls-Royce açısından büyük bir tavizdi. 2+2 düzeni arkada yolcu veya çocuklar için iki küçük koltuk ve önde de sürücü ve bir yolcu için birer koltuk konfigürasyonu anlamına geliyor.
Taylor; "Rolls-Royce'ta, sosyal alanlar olarak da işlev gören kaliteli otomobillerin mucitleri olarak kendimizle gurur diyoruz" diyor. "Günlük bazda sadece iki yetişkin tarafından kullanılabilecek olan Dawn gibi bir aracı oluşturma fikri korkunç bir şeydir. Dawn'ı üretirken, stilin zirvesinde yolculuk etmek isteyen dört yetişkinin konfor ve lüksünden ödün verecek hiçbir şeyi kabul etmedik.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..