Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Chatanet CH30, Aixam Crossover GTR, Bajaj Qute ve Microcar M.GO Family'nin notları açıklandı

EuroNCAP testleri yeni modellerle sürüyor..
Özellikle küçük sınıftaki otomobillerin aldıkları sonuçlar
dikkat çekici! Chatanet CH30; iki yıldız, Aixam Crossover GTR; bir yıldız, Bajaj Qute; bir yıldız ve Microcar M.GO Family; bir yıldız aldı. 
Euro NCAP, internet sitesinde minik otomobillerin diğer otomobiller gibi çarpışma testlerine girmek zorunda olmadığını yazıyor.


 avrupa güvenlik tes sonuçları açıklandı



Sürücü ve yolcu hava yastığı gibi güvenlik ekipmanları bu küçük otomobillere nadiren takıldığı gibi Euro NCAP'ın binek araçları için uyguladığı standart prosedürlerde  diğer araçlar gibi yüksek performans göstermesi beklenmiyor!Testlerin zorunlu olmamasına rağmen küçük araçların  satışları  yasal olarak yapılıyor.


 avrupa güvenlik tes sonuçları açıklandı


Euro NCAP, dört tekerlekli küçük taşıtların yıldız derecelendirmesini sadece ön koltuktaki yetişkin yolcuların korunmasına göre veriyor.. Gelecekte, değerlendirmeye çocuk ve yaya koruma ve sürücüye yardımcı olan sistemler gibi bileşenler eklenebilecek.. Küçük otomobillere, 2 adet tam ölçekli çarpışma testi uygulanıyor;  50km/s hızla deforme olabilir bir unsura tam genişlikte önden çarpma ve yine deforme olabilir bariyerin 50km/s hızla araca yandan çarpması şeklinde.

Bajaj Qute'nin de içinde olduğu araçların test sonuçları 6 Nisan'da açıklandı.

Kaynak
  http://www.euroncap.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..