Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Pehlivan ElekTrak Balkan Yollarında

 Trakyalı Pehlivan Balkanlarda 75 kuruş maliyetle 100 kilometre yol gitmek, 45 dakika şarj süresi, hafif ve sağlam.Daha ne olsun; Yerli olsun..
Kordsa Global’in sağladığı karbon fiber bezlerle, Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından üretilen ve Pehlivan ElekTrak adı verilen elektrikli araç Balkan turuna çıkıyor. Gövdesi karbon fiber kompozitten üretilen doğa
dostu “Pehlivan ElekTrak”, hafif ve sağlam yapısıyla 45 dakikada tam şarj kapasitesine ulaşıyor ve 75 kuruşluk elektrik harcayarak 100 kilometre yol alabiliyor.
Lastik, inşaat ve kompozit güçlendirme devi Kordsa Global, güçlü Ar-Ge çalışmaları ve açık inovasyon yaklaşımı ile girişimciliği, yenilikçiliği ve gençleri her zaman destekliyor. Sadece Türkiye’de değil, global pazarda da iz bırakma hedefiyle yol alan Kordsa Global, Türkiye ve yurt dışında hem sanayi hem de üniversiteler ile iş birlikleri gerçekleştiriyor. Sabancı Üniversitesi işbirliği ile 65 milyon TL’lık yatırım yaparak Teknopark İstanbul’da Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’ni kuran Kordsa Global, şimdi de Trakya Üniversitesi öğrencilerine destek veriyor. Güçlendirme devi, daima gençlerin ve inovasyonun yanında olarak geleceği de güçlendirmeyi hedefliyor.

Kordsa Global ile güçlendirilmiş Pehlivan ElekTrak, Edirne’den yola çıkacak ve Trakya Üniversitesi’nin de üyesi olduğu Balkan Üniversiteler Birliği üyesi üniversiteleri ziyaret ederek turunu Tiran’da sonlandıracak. Kompozit gövdeli aracın turu 19 – 27 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Yerli elektrikli otomobil hedefi ile yola çıkan Trakya Üniversitesi öğrencileri, Kordsa Global ile güçlendirilmiş Pehlivan ElekTrak’ı Balkan Turu öncesi 07 – 10 Nisan tarihlerinde Tüyap’ta düzenlenen Automechanika İstanbul 2016 Uluslararası Otomotiv, Üretim, Dağıtım ve Tamir Fuarı’nda görücüye çıkardı.

Kordsa Global’in karbon fiber kumaş desteğiyle üretilen araç ayrıca 1-7 Ağustos 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek “Tübitak Alternatif Enerjili Araçlar Yarışı 2016” için Elektromobil ve Hidromobil kategorisinde yarışacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..