Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Fiat Modelleri Renault ile Mitsubishi ortaklığından

Fiat, küçük otomobillerde uzman bir markaydı.. 
Artık büyük sınıflarda da yer alıyor.Ticari araçta daha iyi olmak ve olmadığı sınıflarda da yer almak için kendi projelerinden başka işbrliklerine de giriyor.Bunlardan ilk akla gelenler Freemont,  Fullback ve Talento.




 Freemont, artık kardeş markalardan olan Chrysler / Dodge  ürünü bir araç olup Meksika'da üretiliyor, Avrupa ve Türkiye dahil bir çok coğrafya ya satılıyor. 




 Fakat Fullback ve Talento, rakip markalrdan ikisiyle işbrliği sonucu ortaya çıkmış araçlar..
 Fullback, Mitsubishi ortaklığıyla imal edilen araç; Mitsubishi L200  modelinin logo, ön tasarım, jant ve içeride ki bir kaç dokunmatik detay dışında aynı. 

Araçta , 110  ve 178 beygir gücünde 2.5 litrelik ve 150 ile 180 beygir güce sahip 2.4 litrelik turbo dizel motorlar kullanılıyor.




Fiat Talento ise  yine ortak üretim şeklinde ortaya çıkan ve uzun zamandır üretilmeyen Scudo'nun yerine geliyor.1981'lerde Fiat Ducato'nun kısa versiyonu Talento olarak adlandırılmış.
Güncel Ducato'nun bir alt sınıfında konumlanan araç daha  önceki modeller gibi
 Fransız Peugeot - Citroen  ortaklığı değil yine Fransız ama bu kez  Renault işbirliğiyle üretilecek.

Artık yeni Fiat Talento; Renault  Trafic, Opel Vivaro, Vauxhall Vivaro'nun dördüzü olacak!Motor ve diğer teknik değerlerde Renault Trafic ile aynı şekilde olacak.

14 yorum:

  1. BMC'de ortak olup 5. ortak olabilse keşke :D Ancak almazlar. BMC'de megastar minibüs yapmıştı ancak fazla tutulmadı. Böyle ortaklarla işe girişse daha başarılı olurdu.

    YanıtlaSil
  2. Mantıklı bir düşünce. Renault ile mi yaparlar Çinliler mi belli değil.Gerçi bizim ki tahmin.
    Diğer tarftan BMC 415 modelinde benzer bir işbirliği var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl yani anlamadım çinliler ile minibüs mü yapacaklar?

      Sil
  3. BMC, 415 adlı küçük kamyondaki Çinli Jac ile olan işbirliğini belki minibüs veya benzer bir araç için daha ileriye götürmek isteyebilir.Benim ki tahmin. Çünkü araştırma- üretim v.b şeyler maliyet ve zaman istiyor.Otokar'da Çinli Foton'un kamyonunu Türkiye ye getiriyor.Ama üretiyor mu, montaj mı yapıyor bu konuda net bir bilgimiz yok.

    YanıtlaSil
  4. Fiatta diğer üreticilerle işbirliğine gitmese ürün gamını ve model yelpazesini genişletemeyecek anlaşılan.

    YanıtlaSil
  5. FCA, kendine ortak arıyor haberleri arasıra basında yer alıyor. Maliyetleri düşürmek için ortak çalışmalar daha önemli artık.

    YanıtlaSil
  6. Günümüzde ortaklık yapmayan marka yok. Neredeyse her marka birbiriyle ortaklığa gitmeye çalışıyor. Hyundai ve FCA'nın birleşmeye gideceği konuşuluyor bakalım ileride daha neler olacak. İki markada işbirliğine giderse Toyota, Volkswagen ve Renault-Nissan'ı geride bırakabilirler. Hatta FCA'nın Alfa Romeo ve Maserati'yi elinden çıkaracağı da konuşuluyor

    YanıtlaSil
  7. Fullback de Mitsubishi'yle, Talento da Renault ve Opelle, Mobi de Renault'ya işbirliğine giden Fiat'ın kendini dünya çapında daha çok geliştirmesi lazım. Fiat marka imajı ve algısı olarak rakiplerinin çok gerisinde. Renault, Opel marka imajı ve algısı olarak dünya çapında Fiat'ın çok ilerisinde markalar. Bir Fiat'a bakıyorum bir de Fiat'ın bünyesindeki markalara bakıyorum arada uçurumlar kadar fark var. Alfa Romeo, Lancia, Maserati hepsi Fiat markası ancak bu markaları Fiat'ın bünyesinde olduğuna inanmak hatta Fiat'ın ürettiğini bilmek çok garip birşey. Alfa, Lancia, Maserati, Ferrari nerede Fiat nerede

    YanıtlaSil
  8. Fiat eskilerde Suzuki, Daihatsu gibi küçük otomobilleriyle biliniyordu!

    YanıtlaSil
  9. Yılmaz bey Fiat bence hala öyle küçük otomobilleriyle biliniyor zaten. Unuttunuz mu (500leri, Unoları, Tipoları, Pandaları, Sedicileri, Puntoları.) En azından Renault, Opel gibi markalar son yıllarda büyük bir gelişim içerisindeler Fiat bu gelişim ve değişim için çok geç kaldı. Renault da Opel de olmasa zaten Fiat'ında kendi başına birşey yapacağı yok

    YanıtlaSil
  10. Galiba Fiat bir süre daha bu çizgide devam edecek. Fiat Argo'yu düşünürsek!

    YanıtlaSil
  11. Yılmaz bey Fiat marka olarak bir türlü kendini aşmayı başaramadı. FCA Alfa Romeo'ya büyük yatırım yapıyor bir dönem VW'nin Audi'yle yakaladığı başarıyı FCA da Alfa ile yakalamaya çalışıyor. Ama çok zor VW bile Audi ile Mercedes ve BMW'nin arasında girebilmek için 20 yılını verdi

    YanıtlaSil
  12. her işin başı reklam ve tanıtım.Bir kaç yeni ve güzel modelle yola çıkılabilir..

    YanıtlaSil
  13. Yılmaz bey FCA bünyesinde Ferrari, Maserati'nin harcandığını düşünüyorum. Maserati'yi Renault Ferrari'yi de Volkswagen alsa bence büyük iş yapar kanaatindeyim. Bir Fiat'a bakıyorsun bir de bünyesindeki markalara bakıyorsun FCA hiç kendi grubu içindeki markalara gösterdiği özeni ve kaliteyi kendi araçlarında göstermiyor. Bu da Fiat'ı marka olarak rakipleri karşısında çok geriye düşürüyor. Fiat'ın artık kendi araçlarına da aynı özen ve kaliteyi göstermesi lazım. Aksi takdirde FCA her zaman rakipleri karşısında geride kalacaktır

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..