Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Mercedes'ten EQ, İran - Azerbeycan Otomobili ve Fiat Egea Brezilya'da üretilecek mi?

Mercedes Benz, elektrikli modelleri için yeni bir kodlama düşünüyor.Deyim yerindeyse, yeni bir alt marka olacak. EQ ise yeni elektrikli modellerin alacağı isim.Mevcut modellere uygulandığında; A sınıfı için EQA,  B sınıfı için EQB, C ssınıfı içinde EQC şeklinde.Bu konuyla ilgili


 yeni fiat uno, 2017 uno



tanıtım Paris Otomobil Fuarı'nda olabilir.
Geçtiğimiz günlerde, Azerbaycan ile İran arasında bir otomobil fabrikası için anlaşma yapıldı.
Azerbeycan'ın Neftcala Sanayi Bölgesi'nde kurulacak fabrika 9 ay içinde faaliyete girecek. Tesiste IKCO firmasının Dena, Runna, Samand ve Soren modelleri ilk aşamada montaj olarak üretilecek.Samand modeli bir dönem Türkiye ye de ithal edilmişti.İran otomobilleri; Azerbeycan'ın dışında Senegal, Suriye, Beyaz Rusya, Çin ve Venezuela'da üretiliyor.


 Yeni fiat hb



Fiat'ın efsanevi modellerinden Uno, yeni ve güncel haliyle Brezilya'da imal ediliyor. 2017 modelinde ise bir dizi yenilik bekleniyor.2017 modelde iki ve dört kapı, 1.0 ve 1.4 litre motor seçenekleri olacak.Her iki motorda alkolla besleniyor!Brezilya'da  kullanılan araçlarda benzin ve mazotun yanında  üçüncü bir seçenek olarak alkol de kullanılıyor.Otomobilin fiyatı 29 220 ile 46 185 Brzilya Reali arasında değişiyor.Aracın en büyük rakibi ise Hyundai HB20.

Bu arada, Brezilya'da ; Fiat Tipo/Egea modeli'nin 2017/2018 yılında  tanıtılacağı belkide üretileceği yönünde görüşler var. 1993 ile 1997 yılları arasında (Türkiye de de üretilen) 
 Fiat Tipo Brezilya'da bantlardan yola çıkmıştı.

3 yorum:

  1. Merak ettiğimiz fiat uno hangi yıllarda nerelerde üretildi aynı model veya motoru farklı isimlerle değişik ülkelerde ve markalarla üretilmismidir? En onemlisi fiat uno 60s baska marka veya modellerde ayni motor kullanilmis veya birbiri ile ayni motoru varmidir.?

    YanıtlaSil
  2. Fiat Uno;

    1983 - 1995 arası İtalya da üretilirken farklı zamanlarda

    Pretoria , Güney Afrika

    Betim , Brezilya

    Bursa , Türkiye

    Kragujevac , Yugoslavya

    Manta , Ekvador

    Kazablanka , Fas ( SOMACA )

    Buenos Aires , Arjantin

    Las Piñas , Filipinler de üretildi.Güncel olarakta Brezilya da imal ediliyor.
    Kaynak; https://translate.google.com/translate?hl=tr&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_Uno&prev=search

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..