Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Mercedes AMG Petronas, Hamilton ve Rosberg ile mutlu sona ulaşmak istiyor

 yarışlar devam ediyorFormula 1’de 2016 sezonunun 15. yarışı Singapur Grand Prix’i heyecanı bugün başladı. Toplamda 61 turdan oluşan 308.828 km’lik yarışta, Mercedes AMG Petronas takımı 2014 yılında olduğu bir kez daha duble yapmak istiyor. Singapur’da şimdiye kadar 2 kez yarış zaferine ulaşan (2009 ve 2014) Lewis Hamilton, yeniden
podyumun en üstüne çıkarak son 2 yarışta yaşadığı talihsizliği sona erdirmek niyetinde. Belçika ve İtalya’da kariyerinde ilk kez yarış kazanan Nico Rosberg ise hem zafer listesine Singapur’u da eklemek hem de üst üste üçüncü kez damalı bayrağın altından geçen ilk pilot olmak için mücadele edecek.
Hamilton, Marina Bay’deki yarış öncesinde 250 puanla pilotlar sıralamasında liderliği elinde tutuyor Rosberg ise 2 puan gerisinde 248 puanla ikinci sırada. 498 puanla zirvede yer alan Mercedes AMG Petronas’ın pilotları Singapur’da liderlik için de yarışacak.
Son olarak 2014 yılında Singapur’da podyumun en üst basamağına çıkma başarısı gösteren Lewis Hamilton “Monza istediğimiz doğrultuda gitmedi. Ama takım olarak Mercedes AMG Petronas’a baktığımızda ne kadar ileride olduğumuz ortada Şu an ki konumumuz bence efsanevi. Hâlâ sıralamanın zirvesindeyiz ve birlikte başaracak çok şeyimiz daha var. Şimdi sıradaki durak Singapur. Burada yarışlar hep güzel olur. Singapur’da sadece rakiplerle değil sıcak ve nemle de mücadele edersiniz. Ama sonuçta bu bir cadde pisti ve ben bu tür yarışları çok seviyorum. Geçen sene istediğim gibi bir sonuç elde edememiştim ama umarım bu hafta sonu zirvede yer alırız. 2014’te Singapur’da kazandığımda da her şey kolay olmamıştı. Şimdi de öyle olmayacak. Red Bull ve Ferrariler, bizim işimiz zorlaştırmak için büyük bir mücadele ortaya koyacaklar. Ben mücadeleyi severim ve bakalım Singapur’da neler olacak” dedi.

Son iki yarışı kazanan Nico Rosberg ise “Monza’da podyumun en üstünde olmak inanılmaz bir tecrübeydi. Bu an uzun süre hafızamdan silinmeyecek. Ama odaklandığım yarış Singapur. Burada benim için hep inişler ve çıkışlar olmuştur. 2008 kariyerimin ikinci podyumuna burada erişmiştim ama ondan sonra da Singapur’da hiç ilk 3’e giremedim. Bu sebeple hafta sonunda ilk hedefim bu. Tabii ki bu kolay olmayacak. Bu pist Red Bull’a daha uygun, Geçen sene burada pek de güçlü bir performans ortaya koyamadık. Ama benim hem takımıma hem de kendime inancım çok yüksek. Her hafta sonu piste çıkarken kazanmayı amaçlıyorum. 

 Motorsporlarında son gelişmeler
 
Pilotlar sıralamasındaki puan farkı bir açılıyor bir azalıyor. Ve bu yarışta ben bir kez daha bunu çözmek istiyorum. Singapur harika bir şehir ve Formula 1 için çok iyi bir lokasyon. Pist, ışıklar altında harika gözüküyor. Ve yarış hafta sonunda şehirde inanılmaz bir atmosfer oluşuyor. Piste çıkmak için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.

Singapur Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;

17 Eylül 2016 Cumartesi;
· 13:00- 14:00 3. Antrenman Turu

· 16:00- 17:00 Sıralama Turları

18 Eylül 2016 Pazar;
· 15:00 Singapur Grand Prix

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..