Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

B-SUV dan sonra yeni bir hibrit geliyor, Egea üretimi de artacak

 yeni hibrit geliyor Dolar'ın ve vergilerin artışı, Ortadoğu'nun karışıklığı , Trump'ın  verdiği ve vereceği kararlara rağmen Türkiye'de yeni otomobil yatırımları devam ediyor. 2016 yılında Yeni Megane Sedan, Yeni Civic Sedan, Yeni Egea HB ve SW, Yeni Toyota C-HR, Yeni Hyundai i20 Activ gibi modeller bantlardan merhaba derken bu hareketlilik 2017'de de devam ediyor...

 Türkiye'de Egea, Avrupa'da Tipo , Meksika'da Neon; çıkış sürüyor
 Avrupa ve Kuzey Amerika'dan gelen Egea; taleplerine  yetişebilmek için, TOFAŞ; 50 milyon Euro'luk yatırımla ikinci üretim hattını kuracak.500 kişiye iş imkanı sağlanırken Fiorino ve Doblo aynı bantllarda üretilecek.2017 hedefinin 450 000 otomobil olduğu Tofaş'ta 2016'da 386 000 araç imal edildi.Ayrıca bu yıl emektar Linea'nın 7000 adet üretilmesi bekleniyor.

Türkiye'nin ikinci hibrit aracı geliyor

Ford Transit Custom modelinin hibrit versiyonu, İzmit'e bağlı Gölcük'te üretilecek.
Amerika'nın yeni başkanı Trump, ABD'li otomotiv firmalarını  vergiyle korkutarak yatırımların ülke dışına çıkmasını engellemek veya mevcutlarında geri gelmesini sağlamak istiyor! Ayrıca harcamaları da kısmak isterken  hedeflerinden biri de Air Force One ve F35  uçakları için Boeing ve Lockheed  Martin olmuştu.Amerika'da araç üreten Ford ve Fiat Chrysler'in  Türkiye yatırımları bu rüzgardan etkilenir mi diye düşünülürken Ford, Meksika'daki yeni yatırım planının iptal edip yeni modeli Ford Transit Custom Hybrit'i de Türkiye'de üretme kararı aldı!
Zaten sadece Kocaeli'nde üretilen aracın,  hibrit versiyonununda aynı yerde yapılmasıyla zaman, maliyet ve ulaştırma açısından kayıp değil kazanım olacaktır.





2019 yılında Avrupa'da satışa sunulacak olan araç, Toyota C-HR'den sonra Türkiye'de imal edilen ikinci hibrit model  olacak.

Ford Otosan'ın üretim kapasitesi; Transit için 140 - 160 bin, Custom için 130 - 150 bin ve Courier içinse 110 bin adet civarında. 

Ford güncel olarak ABD'de C-Max Hybrid, Fusion Hybrid  modellerinin satışını yaparken 2020 yılına kadar bir çok hibrit ve elektrikli otomobilde yollara çıkarmak istiyor.
Yeni hibritler arasında F-150, Transit Connect  ve Mustang'te var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..