Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Şampiyon Belli Oldu, Toksport'tan Başarılar, Sanaldan Rekora...

 Toksport, Türkiye adına Dünya Ralli Şampiyonası WRC2'de  iyi sonuçlar alırken Türkiye Offroad Şampiyonası Karabük Yarışıyla,Türkiye Drift Şampiyonası'da İzmit yarışıyla tamamlandı.Oyun konsolu ile kumanda edilen ilk otomobil, efsanevi Silverstone pistinde 211km/s (131mil/s) hıza ulaştı.Ve Fiat Egea Sedan yine pistte..Ford Sürüş Akademisi, genç sürücüleri Avrupa Şampiyonu pilot Murat Bostancı ile eğitti.Motorsporlarında haftanın panoraması şu şekilde;





Katıldığı birçok motorsporları organizasyonuyla Türkiye’yi dünya çapında temsil eden Toksport WRT, ülkemizin başarılı genç ralli pilotlarından Orhan Avcıoğlu ile Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) mücadele ederek ülkemiz için bir ilki daha gerçekleştirdi.


En ekonomik, en çevreci otomobillerin şampiyonu belli oldu






Dünyanın en prestijli motorsporları organizasyonlarından Dünya Ralli Şampiyonası’nın WRC2 kategorisinde boy gösteren Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi, Skoda Fabia R5 ile İspanya Katalonya Rallisi'ni 8'inci sırada tamamlayarak büyük bir başarıya imza atmış oldu. Toksport WRT, Katalonya Rallisi'nin ardından 26-29 Ekim tarihleri arasında yapılacak Galler Rallisi'nde ülkemizi tekrar dünya arenasında temsil edecek.





Offroadda Perde Karabük'te Kapandı
2017 Türkiye Offroad Şampiyonası, 14-15 Ekim’de Karabük-Safranbolu Otomobil ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARDOFF) tarafından Karabük Üniversitesi Çamlıköy mevkiinde yapılan 7. ve son ayak yarışı ile sona erdi. Kalabalık bir izleyici topluluğu tarafından 2 gün boyunca heyecanla takip edilen organizasyonun ikinci günü, TRTSPOR ekranlarından canlı olarak yayınlandı.



Sofuoğlu, Razgatlıoğlu ve Çabuk; Şampiyonluk için Avrupa'da







Büyük mücadelelere sahne olan yarış sonunda genel klasmanda Jeep Wrangler ile Karabük'ten Erdoğan Kovancı-Halil İbrahim Elieyi ikilisi birinciliğin sahibi olurken, 
Mitsubishi L200 ile Ankara'dan İsmail Ayan-Levent Köremezli ekibi ikinci ve Jeep Cherokee ile Sakarya'dan Mustafa Saray-Samet Zurnacı ekibi ise üçüncü oldu. Sınıf 2'de Mehmet Birkan-Bekir Sami Başkal ve Sınıf 3'de İsmail Ayhan-Levent Köremezler birinciliğin sahibi olurken, Sınıf 4'ü kazanan ekip Erdoğan Kovancı-Halil İbrahim Elieyi oldu.





Organizasyon sonunda dereceye giren sporculara ödülleri, Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Salonu’nda düzenlenen törenle, Karabük Valisi Kemal Çeber,  Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ve Karabük Üniversitesi Rektörü Refik Polat tarafından verildi.





Oyun konsolu ile kumanda edilen ilk otomobil NISSAN GT-R, 211km/s hıza ulaştı
Sanal gerçekliği realiteyle buluşturan Nissan, oyun konsoluyla kontrol edilen ilk otomobil Nissan GT-R/C modelini geliştirdi. GT Academy ödüllü Nismo pilotu Jann Mardenborough tarafından kumanda edilen GT-R/C, İngiltere’nin efsanevi Silverstone pistinde 211km/s (131mil/s) hıza ulaştı.

Yenilikçi teknolojileri ve projeleriyle adından sık sık söz ettiren Nissan, oyun sevenlere benzersiz bir deneyim vaat eden uzaktan kumandalı Nissan GT-R/C’yi geliştirdi.

Dünyanın en Hızlı SUV'u


Türkiye’nin ezber bozan otomobili Fiat Egea Sedan’ın pist versiyonu ile başlattığı, “Egea Seni Piste Çağırıyor” etkinliğinin beşinci yarışı İzmir’de gerçekleştirdi.





İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılar güvenli otomobil kullanımı için aldıkları eğitim sonrasında, Fiat Egea Sedan’ın pist versiyonunu deneyimleyerek motorsporları dünyasını yakından tanıma fırsatı buldu. Yarış sonrasında ilk 3’e giren yarışmacılar ödüllendirilirken; tüm katılımcılara sertifika verildi.

Türkiye Drift Şampiyonası'nda Yücebaş Kazandı, Bilaloğlu Şampiyon Oldu
PWR Balata ana sponsorluğunda RedBull.com ve Motul desteği ile gerçekleşen Apex Masters 2017 Türkiye Drift Şampiyonası 3. ve son yarışı, 14-15 Ekim tarihlerinde TOSFED Körfez Yarış pistinde gerçekleştirildi. Ukrayna, İran ve KKTC'den de sporcuların yer aldığı 19 katılıma sahne olan organizasyonu 2bin kadar biletli seyirci takip etti.






Cumartesi günü hava muhalefeti nedeniyle pazar gününe ertelenen sıralama turlarında günün birincisi 92 puan ile KKTC'den Nissan 200 SX ile İbrahim Yücebaş olurken, ikincisi Nissan 350 Z ile Ukraynalı Red Bull pilotu Aleksandr Grinchuk ve üçüncüsü ise İranlı BMW M6 Turbo ile Fahim Reza oldu.


Ford Sürüş Akademisi, genç sürücüleri Avrupa Şampiyonu pilot Murat Bostancı ile eğitti
Ford'un dünya çapında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi Ford Sürüş Akademisi’nin Türkiye ayağı yoğun ilgi gördü. İstanbul'da 13-14 Ekim tarihleri arasında Avrupa Şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye takımı ile verilen eğitimler kapsamında genç sürücüler, sürüş kabiliyetlerini geliştirip, sürüş güvenliği konusunda farkındalıklarını arttırdılar.


Dünyanın en çok satanları; Ford F, Toyota Corolla, VW Golf ve diğer haberler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..