Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Filo kiralamada artık motosiklet zamanı

Filo kiralamada son hamle.Önce otomobil şimdi  motosiklet belki de yakında kamyon, otobüs ve hatta traktörler kiralanacak..
Filo kiralama sektörüne son zamanlarda motosikletlerde katıldı. Firmalar,
aynen otomobil de olduğu gibi ihtiyaç duydukları motosikletleri almak yerine kiralamayı tercih eder oldu.  Bunun nedeni de motosikletlerin sigorta, vergi, bakım, onarım, lastik değişimi gibi ek masraflarını kiraya veren şirketin karşılaması. Kiralayan şirketin hiç bir masrafa karışmadan sadece aylık sabit ödemeyi yapması, tercih nedeni. Bunun yanında, KDV avantajının olması, firmaların maliyet ve risk yönetimine odaklanması konusu da kiralayan için avantaj.





KİMLER KİRALIYOR?

Motosiklet filo kiralama, hizmeti İstanbul ve diğer büyük şehirlerde daha yaygın. Kiralamayı en çok paket servis yapan ve çoğunlukla yemek üzerine hizmet veren zincir şirketler kullanıyor. Çünkü paketli yemeklerin biran önce alıcıya ulaşması, zamanında teslimi yoğun trafiklerde büyük sorun. Bu sorun motosikletle yapılan servisler ile ortadan kalkıyor. Restoranlar, belediyeler, güvenlik şirketleri, kurye, posta, ilaç, gümrük, kargo şirketleri de sistemi kullanıyor. Bu sistemi kullanmayan işletmeler, servis, bakım, yedek parça, garanti, vergi takibi, muayene, ikinci el satışı gibi işlerle uğraşmak için zaman ve personel ayırmak zorunda kalıyor. Arıza, kaza gibi durumlarda yaşanan zaman kaybı da işin bir başka yönü. Bu nedenle, filo kiralamalar tercih ediliyor. Ayrıca motosiklet filosu kiralamak şirket bilançosunun görünümüne olumlu katkı sağlıyor. Banka kredisiyle satın almadan farklı olarak şirketin ödeme planında yer alan ve vadesi gelmemiş ileri tarihli kira bedelleri, bilançoda mali borçlar kalemi altında yer almıyor. Bu da şirketin borçlanma kapasitesini etkilemiyor.

Motosiklet filo kiralama alanında hizmet veren şirketlerden biri de Hintlilerin dünya çapındaki motosiklet markası Hero’nun Türkiye distribütörü olan Soysal Group. İstanbul’da başlayan operasyonunu diğer şehirlere de kaydıran şirket, başta Mc Donalds olmak üzere birçok zincir mağazalara hizmet veriyor. Toplamda 1 bin 500 adetlik bir kiralama filosuna sahip olduklarını belirten Soysal Group Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Soysal, bu yıl Hero bayi ve servisleri aracılığı ile Anadolu’ya yayılarak filo adedini 3 bine çıkarmak istediklerini söylüyor.






FİYATLAR NASIL?

Soysal, motosiklet kiralama süreleri ve fiyatlarla ilgili olarak şöyle konuşuyor; “Restoranlar genelde üç yıllık kiralama yapıyor. Bu süre boyunca aracın sadece yakıtını kendisi alıyor. 30 aylık kiralama periyodu için aylık ödemeler her şirkete göre değişiyor. Fiyatlarımız motosiklet başına ayda 450 TL + KDV’dir. Bu hesaba göre bir scooter aracın günlük kiralama bedeli 15 TL’ye geliyor. Kiraladığımız scooterların aynı zamanda Türkiye distribütörü olduğumuzdan fiyat avantajımız var.  Bu fiyatı pazarda sadece Hero filo verebiliyor. Kiralama yapan firmalara yakıt hariç motorların tüm vergi, eğitim, bakım, yol yardım, ikame araç, muayene, yedek parça ihtiyaçlarını yerinde karşılıyoruz. Böylece işletmeler filo için benzin dışında hiç bir şeye karışmıyor. 2’nci el değer kaybı endişesi duymuyor. Motosikletler 1-2 yıl ve 30 aylık dönemler halinde kiralanıyor. Bunlara işletmenin ihtiyacına göre koruma barı, taşıma kutusu da takıyoruz. Yemek, paket, değerli evrak, su damacanası için özel donanımlı araçlara Hero Filo mobil ekiplerir periyodik aralıklarla bakım hizmeti de veriyor.

FİLO KİRALAMANIN VAR VE YOKLARI

YOK: Motosiklet bedeli ödeme. Sermaye ayırma derdi. Vergi takibi. Muayene takibi. Bakım takibi.
Yedek parça derdi. Tamir derdi. Yağ değişim derdi. Sürpriz masraflar. 2’nci el kaybı ve değişim
derdi. Motor tamirdeyken motor sayısında azalma.
VAR: Sabit ödeme. Yedek motosiklet. Kiralayanın işyerinde periyodik bakım. Senetle ödeme.
Acil yol yardımı. Sürücü eğitimi. Yakıttan tasarruf. İstediğiniz renk. Kilometreye göre anlaşma.
12-24 ve 30 ay kiralama. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..