Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Trump, Mercedes'le mi uğraşıyor?

ABD başkanı Trump;  çelik , alüminyum ve  ithal araç vergisiyle özellikle Alman firmalara gözdağı mı veriyor?Almanya; Vito, C ve G Serileri'ne emisyon yüzünden ceza mı veriyor?Otomobil dünyasının yıldızı Mercedes Benz;  konforlu, sağlam ve teknolojik araçlarıyla biliniyor.Fakat bu sıralarda,  meyve veren ağaç taşlanır mı yoksa bu kadarı kadı kızında da olur mu dersiniz; Alman markayı meşgul edecek çok şey var!





Başkan Trump; İran'a ambargo, Kuzey Kore ilişkileri, Kudüs'ün başkent ilan edilmesi, ithal ürünlere vergi artışı, Suriye'de teröre destek gibi bir çok konuya imza atıyor.Bu girişimler hangi akla hizmetse artık. Neyse..
Sonuçta, ülkemizin ABD'ye olan ihracı da etkilenirken haliyle onlara karşı da Türkiye den vergi artışı söz konusu..

Trump, zaten ilk zamanlarında da otomobil firmalarını, yatırımları ABD ye çekmelerini yoksa vergi ve yaptırımlarla karşılık vereceğini söylüyordu. Toyota, Ford gibi bazı markalar, ABD'ye yeni yatırım  yapma veya yatırımlarını büyütme yada Meksika gibi yatırım adayları yerine sam amcanın ülkesini tercih etti..

Şimdi ise  ithal araç vergisinin hedefinde Almanya olduğu iddialarıyla beraber Volkswagen, Mercedes Benz ve BMW gibi markaların karının düşmesi ve 4 -5 milyar Euro artı bir zarar olması söz konusu.
Trump'un bu gelişmeler sırasındaki şu sözü dikkat çekici;  
"New York caddelerinde tek bir Mercedes kalmayıncaya kadar mücadele edeceğim





Rusya'da Mercedes Benz tarafından imal edilen Sprinter Classic modeli , hava yastıklarında arıza riski sebebiyle, marka tarafından geri çağırılıyor. Söz konusu aracın model yılı ise 2014 -2017 arası.Nisan ve Mayıs ayında da benzer bir geri çağırma yaşanmıştı Rusya'da.


Premium SUV'a Yeni Modeller Geliyor



Son olarak Almanya Federal Ulaşım Bakanlığı, Vito, C ve G Serileri'nde  bazı modellerin emisyon normlarına aykırı olduğu için  her araç başına 5000 Euro ceza  verdiği haber bültenlerinde yer alıyor..


Dizel Motor Geri Döner mi, Hangi Marka Destekler?


Sonuçta otomotivin yıldızı bu sıkıntıları çok rahatlıkla aşacaktır.. Bu durumun yanında ABD'nin ithal otomobillere karşı  gerek yüksek vergi silahına birde İran'da yatırım yapan - yapmaya çalışan otomobil şirketlerini de olumsuz etkiliyor.Özellikle İran'da Fransız ve Alman markaları yatırımlarını geliştirmek istiyorlar-dı.Bunlar içinde Peugeot, Renault ve Mercedes Benz'de yer alıyor.


2018 yılının en yerli otobüsü hangisi?




Kaynak;
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/avrupa-sirketlerinde-iran-alarmi-40832183
https://tr.motor1.com/news/243886/daimler-buyuk-emisyon-cezasi/
https://tr.motor1.com/news/243213/mercedes-geri-cagirma/
http://europe.autonews.com/article/20180601/ANE/180609967/daimler-threatened-with-4-4b-fine-over-emissions-report-says
https://www.haberler.com/mercedes/
https://www.haberler.com/alman-oto-ureticilerinde-vergi-kabusu-10904537-haberi/
https://www.haberler.com/mercedes-e-milyarca-euroluk-emisyon-cezasi-10906763-haberi/


7 yorum:

  1. İtalya deyince Ferrari, Amerika deyince Cadillac, İngiltere deyince RR direkt olarak akıllara gelirsa Almanya deyince de akıllara direkt olarak Mercedes gelir. Bence Mercedes Almanların tartışmasız en iyi markasıdır. BMW-Audi ancak Mercedesten sonra her zaman sonra bu dünya genelinde böyledir. Mercedes sadece Almanya için değil dünya otomobil tarihine mal olmuş dünyanın en köklü ve prestijli markasıdır. Mercedes dünya otomobil tarihinde çok önemli bir yere sahip bir markadır sonuçta 131 yıllık tarihi olan bir markadan bahsediyoruz

    YanıtlaSil
  2. Trump'ı hiç sevmem ama doğru olanı yapıyor. Bende buradan devlet büyüklerimize sesleniyorum lütfen vergi ve mazot fiyatlarını düzeltin ülkemize yatırım yapmayan markardan vergileri alın. Ülkemize yatırım yapan markalara büyük oranda indirim yapın ve kolaylık sağlayın. Hem üreticiler hemde tüketiciler çok zorlanıyoruz satanda alanda memnun değil. Üreticiler arabalarını satamıyor bunun için kampanyalar yapıyor bazı markalar

    YanıtlaSil
  3. Amerika araba üretiyor Trump'ın böyle birşey yapmaya doğal olarak hakkı var. Amerika'nın Chevrolet
    Chrysler, Dodge, Ford, GMC, Hummer, Jeep. Almanlar ülkemizde olduğu gibi Amerika'ya da çok araç ihraç ediyor bunlardan doğal olarak bu markalardan birşeylerden alması gayet normal. Alman markalardan büyük oranda vergi almalı Trump hakkı var

    YanıtlaSil
  4. Türkiye'nin vergi yükseltmesi, aslında ülke içinde satış yapacak markaların üretim için yatırım yapma şartı bence de olumlu..
    Her şey yerli olsun Abii..

    >>>>>Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Bizim İnsanımız KAZANSIN.<<<<<

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılmaz bey olacaksa herşey yerli olmalı. Geçmişte Osmanlı devleti neden battı yok olup gitti sanayileşemediği için koskoca Osmanlı devleti yok olup gitti. Japonya, Kore, Çin gibi ülkelerin hepsi üretip tüm dünyaya satıyor "yap sat yap sat" bu iş bu kadar basit. Bizimde ülke olarak bir an önce sanayileşmemiz lazım. Amerika'nın otomotivden başka para kazandığı daha başka sektörlerde var. Devlet büyüklerimizde ülkemize yatırım yapmayan markalardan vergi almalıdır ve ülkemize yatırım yapan markalara kolaylık sağlamalıdır

      Sil
  5. Bu Trump'ta bir alem! Mercedes-BMW-Audi-Volkswagen Amerika pazarı ucuz bir pazar olmasına rağmen zaten doğru dürüst araç satamıyorlar. ABD'da Hyundai VW'nin 2 katı araba satıyor keza Toyota (Lexus), Nissan (İnfiniti), Honda (Acura) ile pazarı elinde tutuyor. Son yıllarda lüks sınıfta Hyundai de (Genesis) markasıyla büyük atak yapıyor. Ülkemizde olduğu gibi ABD'da da Mercedes-BMW-Audi-VW çok pahalı bu yüzden doğru dürüst araç satışı yok

    YanıtlaSil
  6. İster BMW ci ister AUDİ ci , Herkez beğendiğini konuşur. Fakat MERCEDES Tartışma konusu bile olamaz. 80 lere 90 lara gidelim ne dersiniz ? :) Sadece hızı ve dış görünümü ile cezbedici olan BMW 3-5 serilerini alan çok arkadaşım oldu. Onların ki sadece HEVES ti. Benim ki ise KONFOR ve GÜVENLİK. BMW yi şuan 2018 yılında bile duyduğumda aklıma ilk gelen şey ODUN oluyor maalesef :)
    90 ların imkanı ile yapılmış bir BMW serisi ile MERCEDES serilerinden herhangi bir aracı karşılaştıracak olursanız , düz yolda BMW in birazcık daha hızlı olduğunu görebilirsiniz. Fakat en ufak bir viraj da aynı bir dansöz gibi kıvırmaya başlar :) MERCEDES in yol tutuşu TARTIŞILAMAZ. Aynı şekilde yine aynı model bir BMW ve MERCEDES ile konfor testi yapın. MERCEDES ten inin ve BMW ye geçin. Attan indim EŞŞEĞE bindim :). AUDİ yi konuya dahil bile etmek istemiyorum :) Bunlar sadece milenyum çağından öncesi. Gelelim günümüze. MERCEDES VE BMW , iç , dış , motor , kasa , yol tutuşu vs. gibi özelliklerini kıyaslamam roman olur. Sadece kiralayın ve ya bir test sürüşü yapın :) . VE ARKADAŞLAR , GELELİM BENİM EN SEVDİĞİM OLAYA. ŞUNU SAKIN UNUTMAYIN Kİ , BİR BMW Cİ DE BİR AUDİ Cİ DE YOLDA BİR MERCEDES GÖRDÜĞÜNDE HER İNSANIN SÖYLEDİĞİ O SÖZÜ ÇOK ACIDIR Kİ SÖYLEMEK ZORUNDA KALIR. '' VAY BE , MERCEDESE BAK ! '' :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..