Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Ve Volkswagen Passat Türkiye'de Üretilmeyecek!VW, Elektrikli Araçlarıyla Dikkat Çekecek

Volkswagen,; elektrikli otomobil ve araçlara yer açmak için mevcut üretimleri farklı tesis ve ülkelere taşımak istiyor.Bu anlamda markanın üst sınıf aracı Passat'ın Türkiye veya Çek Cumhuriyeti'ne alınması gündeme gelmişti.Son kararla, Passat; ikizi olan SüperB ile beraber  imal edilecek.





 VW Passat,   Çek Cumhuriyeti'nin Kvasiny şehrindeki Skoda fabrikasına taşınacak. Ama bu tesisteki Seat Ateca ve Skoda Karoq, başka bir Volkswagen fabrikasına taşınmak zorunda kalacak.


Volkswagen, Skoda, Seat hatta Audi üretimi bile Türkiye'ye gelebilir!


Dizel motorla kötü anıları olan marka, Hanover ve Emden  fabrikalarında 2022 yılından itibaren taamamen elektrikli araçlar imal edecek.





1964 yılından beri faaliyette olan Emden Tesisleri'nde güncel Passat ve aynı platformda yükselen Arteon bantlardan iniyor.

Diğer taraftan halen Golf ve Golf Estate (SW) modellerinin üretildiği Zwickau Fabrikası'nda 2019'un son aylarından itibaren  elektrikli  ID Neo modeli bantlardan akacak..2021'de ise bu tesiste 6 farklı elektrikli otomobil imal edilecek.


İlk SEAT otomobili 65’inci yıldönümünü kutluyor; SEAT 1400



Kaynak: 
http://www.autonews.com/
https://www.carscoops.com/

2 yorum:

  1. Türkiye ye gelmez demiştik. Doğru çıktı. Şu yerli otomobil işi gerçek çıksa da şu almanlara dünyanın parasını kazandırmasak :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. VW nin Türkiye ye gelmesi kendileri istemediğinden zor görünüyordu.Ancak Türkiye de araç üretebilecekleri ihtimaline dair bir açıklamayı kendileri yaptılar! Oraya gidecek nakit yurt içinde kalması daha mantıklı..

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..