Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Camry Hybrid ve Yeni RAV4 Hybrid Türkiye'de

Toyota, güncel modellerine  iki araç daha ekleyerek çevreci olduğunu vurgulamaya devam ediyor.Yeni Toyota Camry Hybrid 98 g/km, Yeni Toyota RAV4 Hybrid  ise 103 g/km’lik düşük emisyon değeriyle dikkat çekiyor.





Hibrit teknolojisinin öncü ve lider markası Toyota, Türkiye’deki hibrit ürün gamını iki yeni modelle genişletti. Toyota, efsanevi lüks modeli Camry Hybrid ile SUV segmentinin yaratıcısı Yeni RAV4 Hybrid’in Türkiye dinamik lansmanlarını Intercity İstanbul Park’ta gerçekleştirdi. Böylelikle Türkiye’de de yükselen değer olan “hibrit teknolojisine” sahip Toyota modeli sayısı 7’ye ulaştı. Yeni Camry Hybrid 479 bin TL,  Yeni RAV4 Hybrid ise 336 bin TL’den başlayan lansmana özel fiyatlar ile 30 Nisan’dan itibaren satışa sunulacak.






Yeni Camry Hybrid ve Yeni RAV4 Hybrid’in Türkiye lansmanında konuşma yapan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, hibrit bilinirliğini yerleştirmek için çok büyük ve önemli adımlar attıklarını belirterek “Hibrit artık gelecek stratejimizin temelini oluşturuyor. Toyota’nın 2020 vizyonu içinde her binek modelin bir hibrit versiyonu olması hedefini Türkiye olarak bir yıl öncesinden gerçekleştirdik. Artık her segmentteki binek otomobil modellerimizin birer hibrit versiyonu bulunuyor. Bunun yanında hibriti tercih edenlerin sayısı da günden güne artış gösteriyor. Şimdi de lüks segmentte Camry, SUV segmentinde de RAV4 ile hibrit ürün gamımızı genişletirken, hibrit versiyon seçeneği ile müşterilerimizin taleplerine cevap vereceğiz“ dedi. 






Bozkurt “Hibrit Çağı Başladı”
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, hibrit çağının başladığını da sözlerine ekleyerek “Dizelin yerini hibritlerin aldığını görüyoruz. 50 yıla yakın bir zamandır devrim niteliğindeki bu teknolojiye yatırımı ara vermeden sürdüren satışa sunacağımız Yeni Camry Hybrid ve Yeni RAV4 Hybrid ile bu öncü ve lider rolümüzü sürdüreceğiz ” şeklinde konuştu.






Yeni RAV4 Hybrid ile Türkiye pazarında yeni bir sayfa açmaya hazırlandıklarını belirten Bozkurt “25 yıldır pazarda güçlü duruşunu her zaman sergileyen ve SUV segmentinin yaratıcısı olan RAV4’ün hibrit versiyonuyla iddiamızı ortaya koyacağız. Yeni tasarım diliyle kullanıcısını adeta eğlence ve maceraya davet eden RAV4 Hybrid, 2019 yılında markamızın itici güçlerinden biri olacaktır” diye konuştu.

Bozkurt, Yeni Camry’i ise 2.5 lt hibrit versiyonu ile sunduklarını da kaydederek “Camry modelimizin lüks segmentte marka imajımıza oldukça önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bütün özellikleriyle prestiji ilk andan itibaren hissettiren Yeni Camry, ideal bir makam otomobili olarak da öne çıkıyor” dedi.






“Hibrit Otomobiller Çok Avantajlı”
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, tüm dünyada 13 milyonun üzerinde, Türkiye’de 12 bin 88 adet Toyota hibrit araç satışının gerçekleştiğini sözlerine ekleyerek şunları söyledi;

“Otomotiv sektöründe dünyanın değişimine tanıklık ettiğimiz bir süreç yaşıyoruz. Hibrit araçlar, dizel ve benzinli araçlara göre yakıt tüketimi daha düşük olduğu için bu da toplam maliyeti doğrudan etkiliyor. Yaptığımız çalışmalar ve ölçümlerde hibrit araçların dizele göre yüzde 15, benzinliye göre yüzde 36 oranında daha az tüketim olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte hibrit araçlarımız üst düzey konfor ve sürüş zevki de sunuyor. İki yeni modelimiz ile birlikte artık hemen hemen her segmentte hibrit versiyonlarımızla yer alacağız. Özellikle lüks segmentte hibrit versiyonlarımızla da bulunuyor olmamız markamızın bu teknoloji ile ilgili stratejisini güçlü bir şekilde ortaya koymaktadır  ” 




Yeni Camry Hybrid Lüks Segmentte İddialı

Yeni Camry Hybrid, güçlü ve kendi kendini şarj edebilen hibrit versiyonu ile E segmentine iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Üretildiği 1982’den bugüne kadar 100’den fazla ülkede 19 milyon adedin üzerinde satış adedine ulaşan Toyota Camry halen E segmentinde dünyanın en çok satılan sedanı olmaya devam ediyor. 

Yeni Toyota Camry Hybrid 2.5 litrelik motoruyla yakıt verimliliği, düşük emisyon ve sessiz bir sürüş sağlıyor. 218 HP güç üreten hibrit motor, 98 g/km’lik düşük emisyon değeri ile de dikkat çekiyor. Bu güçlü ve verimli motorun ortalama yakıt tüketim değeri ise sadece 4.3 lt/100 km.

Dış Tasarım Prestiji Yansıtıyor
Toyota’nın keskin bakış tasarım dilini yansıtan Camry Hybrid, şık ve geniş bir ön ızgaraya sahip. Adeta bir katamaranı andıran ön tampon Camry Hybrid’in kaslı ve güçlü duruşunu kuvvetlendiriyor. Toyota’nın Yeni Global Mimarisi TNGA’nın kullanıldığı yeni jenerasyon Camry’de, alçak kaput ve tavan çizgisi sayesinde sportif görünüm artıyor ve düşük ağırlık merkezi ortaya çıkıyor. Yeni Camry Hybrid, 18” alüminyum alaşım jant ve 8 gövde rengi ile satışa sunulacak.






İdeal Makam Otomobili
Yeni Camry Hybrid'in prestiji yansıtan kabini de dikkatlice düşünülüp tasarlanmış. Fonksiyonellik, stil ve işçiliğin çok iyi kaynaştığı kabinde, üst düzey “Premium” konfor sağlandı. Camry Hybrid’in geniş kabininde yüksek kaliteli yumuşak doku malzemeler, deri ve ahşap malzemeler kullanıldı. İç döşemede bej ve siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneği sunuluyor. Camry Hybrid yeni platformu sayesinde sınıfının en geniş yaşam ve 500 litrelik bagaj hacmi sunuyor. Günümüz teknolojilerini çok iyi takip eden Camry’de kablosuz şarj özelliği de bulunuyor. 

Arka koltuktan dijital kumandalı dokunmatik konfor modülü özelliği sayesinde klima, müzik sistemi, arka güneşlik ve arka koltuk sırt ayarı yapılabiliyor. Bu özellikleriyle yeni nesil Camry bir “makam otomobili” havasını da başarıyla yansıtıyor.

Yeni 2.5 litrelik Hibrit motor
Düşük emisyon ve yüksek yakıt verimliliğini performansla birleştiren yeni hibrit motor 218 HP güç üretiyor. Bu güçlü hibrit motor Camry’i sadece 8.3 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaştırırken, maksimum hız ise 180 km/s. Camry Hybrid bu performanslı sürüşün karşılığında ise 98 g/km CO2 emisyon salımı ve 100 kilometrede sadece 4.3 litrelik yakıt tüketimi gerçekleştiriyor. Premium özelliklere sahip Yeni Camry Hybrid’de, çarpışmaların önlenmesine veya azaltılmasına yönelik 'Toyota Safety Sense' güvenlik teknolojisi standart olarak sunuluyor. 

Yeni RAV4 Hybrid “Üst Düzey Performans”

Adını verdiği SUV segmentinde 2017 ve 2018 yılını “Dünyanın en çok satılan SUV modeli” olarak tamamlayan Toyota RAV4 de tamamen yenilendi. 5’inci jenerasyon RAV4 Hybrid, karakteristik bir tasarım, daha üst düzey performans, kapasite ve en üst düzeyde güvenlik sunuyor. Toyota’nın TNGA-K platformunu kullanan ilk SUV modeli olan RAV4 Hybrid, daha alçak ağırlık merkezi, artan gövde dayanımı, daha iyi yol tutuş, yüksek konfor, geniş kabin alanı, 580 litre ile sınıfının lideri bagaj kapasitesi ve güçlü tasarımı ile segmentinde standartları yeniden belirliyor.

“Karakteristik Güçlü Tasarım” 
Yeni RAV4 Hybrid’in tasarımı, dünyanın en çok satılan SUV'una şimdi çok daha güçlü ve karakteristik bir görünüm kazandırıyor. Vazgeçilmez özelliği “çeviklikten” yeni tasarımda da ödün verilmeyen Toyota RAV4 Hybrid’de kabindeki görüş açısı kilit noktalardan biri oldu. TNGA platform sayesinde kaput 15 mm alçalarak, sürücünün görüş açısı genişletildi. 

“Yeni kameralı dikiz aynası”
Yeni RAV4 Hybrid, Toyota’da ilk kez kullanılan bir özelliğe de sahip. Yeni kameralı dikiz aynası, daha iyi bir çevre görüş açısı sağlıyor. İstenildiğinde konvansiyonel otomatik kararan ayna olarak, direkt arkadaki yolu ve trafiği yansıtacak gibi kullanılabiliyor. Toyota Safety Sense’in ikinci jenerasyonu da RAV4 Hybrid’de standart olarak bulunuyor. 


“Performanslı ve verimli hibrit motor” 
Toyota RAV4’ün yeni 2.5 litre Hybrid Dynamic Force motoru, yakıt ve emisyon verimliliğini bir araya toplarken daha fazla güç ve daha dinamik bir sürüş getiriyor. Dört çeker modelde 222 HP güç üreten hibrit motor, güç ve hızlanma açısından oldukça etkileyici performanslar sunuyor. RAV4 Hybrid bu sayede 100 km/s hıza sadece 8.1 saniyede ulaşıyor. RAV4 Hybrid, 4.5 lt/100 km tüketime ve 103 g/km emisyona sahip olarak ön plana çıkıyor.

Yeni RAV4’te daha kompakt hale getirilen hibrit sistemde, yeni bataryalar yüzde 11 daha hafif ve şanzıman kaybı öncekine oranla yüzde 25 daha az. 
RAV4 Hybrid’de mekanik AWD sistemlerine göre daha hafif ve kompakt olan elektrikli AWD-i sistemi şehir içinde daha iyi yakıt ekonomisi sunarken, yüksek hızda daha sessiz sürüş ve kaygan koşullarda daha iyi çekiş sağlıyor.

28 yorum:

  1. Marka ismi bizim ülkemizde çok önemli. Misal BMW 300 bin liraya 5-Serisi satıyor Toyota 300 bin liraya Camry satıyor ancak adam sırf adı var, havası var, prestiji var diye gidip BMW, Mercedes alıyor. Türkiye de lüks dedin mi akla ilk BMW, Mercedes, Audi geliyor

    YanıtlaSil
  2. İnsanlar 2.5 camry alacağına aynı paraya 1.6 mercedes,bmw yada 1.4 audi tercih edecektir. Malesef ekonomik durumdan dolayı insanlar böyle tercihlere yöneliyor

    YanıtlaSil
  3. Araçlar çok güzel yurtdışı sitelerden takip ediyorum. Tek bir eksikleri var oda araç kaynaklı değil, 2.5 motor vergisi ödeniyor bildiğim kadarıyla. Mtv aynı şekilde. Devletimizin ekzos emisyon rakamlarına göre vergilendirme yapması lazım yoksa satış rakamları çok düşük olur diye düşünüyorum. Ortalama 4.1 litre yakıt harcayan ve karbon emisyonu 98 olan bu araçlar için söylenebilecek hiçbir eksi yok aksine piyasadaki diğer araçlara göre artıları çok fazla

    YanıtlaSil
  4. lütfen Toyota ya şunu sorun bukadar doğayı seviyorsanız neden bu buluşu uçuk fiyatlandırıyorsunuz fiyatı uygun yapın insanlar alsın

    YanıtlaSil
  5. 10 yıl sonra Toyota Avalon ancak gelir Türkiye de yurtdışında yıllardır kullanılıyor

    YanıtlaSil
  6. Camry Türkiye’de yokdu nasıl olduda geldi pahalı ve lüks bir arac

    YanıtlaSil
  7. Yaw arkadas bu arabayı avrupada adam 200 bin türk lirasıula alırken biz neden 495 bin veriyorız

    YanıtlaSil
  8. Camry, E segment, siyah renk, yüksek kalite deri ve ahşap, hibrit, arka koltuktan klima ve müzik sistemi kontrolü, milletvekili, belediye başkanı, kaymakam...

    YanıtlaSil
  9. Evet tokyo belediyesinde olur😊Bızımkıler a6, e 250 varlen binmez buna

    YanıtlaSil
  10. Yani işin komik kısmı 351.400 TL'ye sıfır Dizel Mercedes C180 varken neden 550.000 TL'ye Camry alayım? Aklımı yitirmiş olmam falan lazım yani..

    YanıtlaSil
  11. e180 477.000 lira. İkinci el değer kaybı az. Camry değer kaybı şampiyonu. Ama alsınlar. Bizde 7-8 sene sonra 100bine düşünce alırız.

    YanıtlaSil
  12. Amerika vb. bilimum ülkelerde aile arabası türkiye de makam arabası oluveriyor gerçekten mükemmel

    YanıtlaSil
  13. hayatlarinda hybrid camry veya lexus 500h kullanmamis kesim, burda bmw ve mercedes ile karsilastiriyor!..Aralarinda 10 sene teknoloji farki var...Birtek mercedes o da S serisinde konfor olarak fark atar...Toyota bu konuda Tesla ile birlikte segmentinin acik ara lideri...Ayrica 2.5 l motor ile 4.3 yakit ortalamasi her arac ureticisinin basarabilecegi bir durum degildir.

    YanıtlaSil
  14. Orta sinif vatandas bu fiyatlara toyoto almaz . Zengin kisimda toyota ya binmez . Oyle mal gibi kalir

    YanıtlaSil
  15. Gumruk Ötv ile kdv indirimi yapılsın bak neler alınıyor türkiye de dubai ye 45 cekeriz

    YanıtlaSil
  16. Normal fiyati 200 bin kusurse 200 binde devlete vermis oluyorsunuzda ondan 495 bin tabi olur

    YanıtlaSil
  17. İkisi de boşuna gelmiş. Amerikada sıradan aile hanımı arabası olan araçların fiyatları çok yüksek. Büyük ihtimal vergi olayından dolayı bu şekilde. Lexus olsa neyse de camry. Tamam güzel araç ama bu fiyatlara enayi olmak lazım.

    YanıtlaSil
  18. camry, rav4 vs fiyatları pahalı, bana uymaz, o yüzden saçma araçlar, boş yere getirmesinler, ben almayı düşünmüyorum, zaten param da yetmez..
    ayrıca traktör, kamyon, mobilet, otobüs falan da gelmesin çünkü almayı düşünmüyorum, ilgi alanıma da girmiyor, o yüzden çok saçmalar..egea ya da clio falan alabilirim, onları getirebiliriler, satabilirler, izin veriyorum..
    (ironi nedir bilmeyen saf yoktur umarım

    YanıtlaSil
  19. Yeni rav 4.ün hybrid olmayanı da varmış. 2.0 benzinli Almanya'da satılıyor. linki https://www.toyota.de/automobile/rav4/build?path=engine/a68a58fb-a10e-41ae-9459-3a7c4060500f/30b0ef55-504f-4ce5-8f54-6856b2e8aa20/9f0f3752-9a3f-4220-b923-30ce57a5fe8c&financeOption=cash Türkiye'de de sadece hybrid olanı değil 2.0 benzinli olanı da satılsa fiyatı da biraz uygun olsa bu araç çok satardı.

    YanıtlaSil
  20. 480.000 tl verip Camry almak istiyorum, umarım sıra olmaz.
    (Şaka bir yana bu fiyata 1-2 tane numune dışında kimsenin almayacağını Toyota'da biliyor, bunlar Türkiye özelinde marka değeri ve algısı için pazarlama argümanıdır)

    YanıtlaSil
  21. aynı araç ABD'de 30 bin$ civarında satılıyor. Aile sedan olarak Honda Accord, Nissan altima, Hyundai sonata ile karşılaştırılıyor. Bu aracın rakibi BMW, Mercedes, Audi değil yani. Alman üçlünün araçlarından yaklaşık 10 bin $ ucuza satılıyor. Türkiye'deki saçma sapan fiyatı nedeniyle premium araçlarla karşılaştırma yapılması özünde çok saçma!
    Hybrid araçlarla Atkinson motor kullanıldığı için motorlar büyük hacimli oluyor. Camryde Atkinson motor kullandıkları için motorun termal verimliliği %41 gibi yüksek bir rakam. Otto motorlarda bu verimlilik %30 civarındadır. Yani hybrid araçlarda yüksek hacimli Atkinson motor kullanmak mecburi gibi bişey:D o da bize uymuyor:D kısaca dizele devam...

    YanıtlaSil
  22. Hibrid teşviği gelecek demekki. Yoksa mal gibi sürmezler piyasaya.

    YanıtlaSil
  23. camry hakkaten cok güzel ve iyi bir araç ama o fiyata daha güzel araçlar var...

    YanıtlaSil
  24. Camry D segment değilmiydi . 5 serisi , E serisi ve A6 yı geçtim passat ve 3 serisinin yok sattığı bir ülkede camry satmayacak maalesef

    YanıtlaSil
  25. Son dönemde bu toyotanın olayı nedir arkadaş..
    Bunlar türkiye'de olduklarını unuttular galiba..
    1.8 notorlu, 2.5 litre motorlu araçları sanki çok normalmiş gibi piyasaya sürüyor..
    550 bin tl lik camry getiriyor..
    Vergi dilimi yüzde 110.
    Yani aracın vergisiz fiyatı 180-200 bin tl gibi bi şey..
    Birisi bunlara türkiyedeki vergi oranlarını, vergi dilimlerini hatırlatsa iyi olacak..
    Onun dışında ben camry den umutluyum.
    6 tane falan satabilir..

    YanıtlaSil
  26. Camry`i Turkiye`de gormek guzel ama fiyat itibariyle cok ulasilamaz. Digerleri gibi.

    YanıtlaSil
  27. Camry out AVALON In

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..