Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Drift, Karting, SüperMoto, Enduro ve Formula 1'de Son Hafta

Türkiye'de motorsporlarında yarışlar; Drift, Karting, Ralli, TIrmanma, Enduro, Süpermoto gibi farklı dallarda son hızıyla sürüyor.Ekim ayına yaklaştığımız bügünlerde şampiyonaların son yarışlarına gidiliyor.Kayseri, Tuzla, Uşak ve Antalya bu yarışlarla öne çıkıyor.






Kayseri’de Dumanlar Arasında Drift Resitali
Drift Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen 2019 ApexMasters Türkiye Drift Şampiyonası 2019 yılının üçüncü yarışı Kayseri Kadir Has Stadyumu Otoparkı’nda gerçekleştirildi.

PWR Balata, RedBull.com, Motul, King Racing sponsorluğu ve Spor Toto, PowerFM katkıları ile gerçekleşen organizasyon, en iyi 32 eşleşmesine sahne oldu. Yarışa katılan lisanslı 8 takım ve 27 sporcunun güçlü otomobilleri ile bol dumanlı kapı kapıya mücadelelerinde, puanları Çek Cumhuriyeti’nden hakem Ondrej Svejkovsky verdi.






Nefes nefese geçen büyük mücadeleler seyircilere heyecan dolu anlar yaşattı. 4.000 kadar seyirci katılımıyla gerçekleşen yarışta pilotların performansları izleyenlere adrenalin dolu görsel bir şölen yaşattı. Gerçekleştirilen sıralama turlarında günün birincisi 96 puan ile Kıbrıs’tan gelen ve bu sene TOSFED lisansı ile yarışan tecrübeli yarışmacı İbrahim Yücebaş olurken, ikinci Ukrayna’dan gelen Red Bull sporcusu Alexandr Grinchuk ve üçüncü ise Berfu Tutumlu oldu. Yapılan antrenman turları sonrasında, pilotlarla tanışma ve padok ziyaretine ilgi büyük oldu ve ardından kapı kapıya ve bol dumanlı geçen mücadeleleri seyirciler de heyecanla takip etti.







Final eşleşmesinde karşı karşıya gelen İbrahim Yücebaş ile Doğukan Manço arasındaki mücadele sonrasında birincilik kupasını kaldıran isim BPLAN Racing Team’den İbrahim Yücebaş oldu. Swapmasters takımı pilotu Doğukan Manço’nun ikinciliği elde ettiği yarışta üçüncülüğü kazanan isim ise ferdi olarak yarışan Fahim Reza Keykhosravi oldu.



Tuzla’da Tampon Tampona Mücadele
Türkiye Karting Şampiyonası 5. Ayak yarışları, Tuzla Motorsporları Kulübü tarafından 21-22 Eylül 2019 tarihinde Tuzla Karting Park’ta düzenlendi.

Birbirinden heyecanlı yarışlara sahne olan 5. Ayak’ta Mini kategoride Emir Tanju, Formula Junior’da Yiğit Arslan ve Formula Senior’da Zekai Özen günü birinci olarak tamamlamayı başardılar.






Mini kategoride Emir Tanju ve Hakkı Dorum arasında büyük çekişme yaşandı. İlk 2 yarışı Emir Tanju, üçüncü yarışı ise Hakkı Dorum kazandı. Emir Tanju günü birincilikle tamamlarken Hakkı Dorum ikinciliği, İskender Zülfikari üçüncülüğü aldı. Özen ve Dorum arasında son yarıştaki tampon tampona çekişme, uzun süre unutulmayacak ikili mücadeleler arasındaki yerini aldı.

Formula Junior’da benzer bir çekişme Yiğit Arslan ile Ömer Asaf Kolot arasında yaşandı. İlk yarışı Arslan, ikinci yarışı Kolot kazandı. Günün kazananını belirleyecek son yarışı Ömer Asaf Kolot’un önünde birinci tamamlayan Yiğit Arslan günün de birincisi oldu. Ömer Asaf Kolot ikinciliği alırken, Kerim Sulyak üçüncülüğü elde etti.

Formula Senior’da ise üçlü bir mücadele izlendi. Kategori lideri Ehad Türker ilk yarışın ilk virajında karıştığı kaza neticesinde yarışı tamamlayamadı. İlk yarışı Zekai Özen birinci, Kerem Kahraman ikinci bitirdi. İkinci yarışta ise bu kez damalı bayrağı ilk göre Kerem Kahraman oldu. Ehad Türker ikinci, Zekai Özen üçüncü sırayı aldı. Hafta sonunun son yarışı Senior kategorisindeki sıralamayı belirleyecek yarış oldu ve kazanan Ehad Türker oldu. Zekai Özen ikinci sırayı alarak gün sonu puanlamasına Kerem Kahraman’ı yakaladı ve 5. Ayağın birincisi olarak kürsünün en üst basamağına çıktı. Kerem Kahraman ikinciliği, Ehad Türker üçüncülüğü aldı.

2019 Türkiye Karting Şampiyonası, 12-13 Ekim’de İzmir’de düzenlenecek olan 6. ayak yarışları ile devam edecek.





Şampiyonlar Uşak’ta Belli Oldu
Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın final ayağı Uşak’ta yapıldı. Sezonun son yarışı sonunda 2019 yılının şampiyonları da belli oldu.

Türkiye Süpermoto Şampiyonası ve Yamaha R 25 Kupası’nın 4. Ayak yarışları ile CF Moto NK250 Kupası Uşak Belediyesi Süpermoto Pisti’nde düzenlendi. Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nın final ayağında Süpermoto A, Süpermoto B, S3, Gençler 85cc, 65cc ve 50cc sınıflarında yarışlar yapıldı.

Yarışlar sonunda; Süpermoto A sınıfında Ata Kahvecioğlu, S3 sınfında Furkan Aykut, Gençler 85 cc sınıfında Baran Bulut Kocaman, 65 cc sınıfında Selen Tınaz, 50 cc sınıfında Efe Okur, Süpermoto B sınıfında Ömer Utku Karpuz ve Yamaha R25 Kupası’nda Yiğit Fazlı Erçelik şampiyonluklarını ilan etti. Kulüpler sıralamasında ise Ege Motosiklet Sporları Kulübü 2019 yılını birincilikle tamamladı.







YAMAHA R25 KUPASI’NDA ERÇELİK ŞAMPİYON OLDU

Türk sporunun TBMM’deki temsilcisi Kenan Sofuoglu’nun başlattığı “Spora Gönül Ver” projesi kapsamında Yamaha R25 Kupası Uşak’ta tamamlandı. Yamaha Türkiye’nin destekleriyle düzenlenen R25 Kupası’nda Yiğit Fazlı Erçelik her iki yarışı da kazanarak, 2019 yılının şampiyonu oldu. Kupanın son ayağında Hakan Yılmaz ikinci ve Furkan Aykut’ta üçüncülüğü elde etti.


CF MOTO NK250 KUPASI’NI SÜLEYMAN SAVAŞTIN KAZANDI

Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Uğur Motorlu Araçlar işbirliği ile gerçekleştirilen CF Moto 250 Kupası’nın ilk ayağı 14 sporcunun katılımıyla yapıldı. Geleceğin yarışçılarının yetiştiği CF Moto 250 Kupası’nda iki etap halinde yapılan yarışlarda sporcular ilk kez yarış heyecanı yaşadı. Kupada ilk ayakta Süleyman Savaştın birinci olurken, Mert Ali Kocabal ikinci ve Semih Savaştın üçüncü oldu.






4. AYAK YARIŞINDA DERECE GİREN SPORCULAR

50 CC SINIFI

1.Efe Okur (AVMK-KTM), 2.Berat Destan Şenkalaycı (AVMK-KTM), 3.Ömer Aktaş (Smyrna-KTM)

65CC SINIFI

1.Nasip Emir Abay (BAMOS-KTM), 2.Selen Tınaz (YMK-KTM), 3.Ahmed Buğra Geren (EMK-KTM)

85CC SINIFI

1.Baran Bulut Kocaman (FOSK-KTM), 2.Onur Işık (KNN54-Yamaha), 3.Mehmet Tuğrul EMC06-KTM)

S3 SINIFI

1.Ares Stefan Bengiç (Smyrna-KTM), 2.Furkan Aykut (FOSK-KTM), 3.Emirhan Erkan (Smyrna-KTM)

SM-B SINIFI

1.Ömer Utku Karpuz (Husqvarna-EMK), 2.Yasin Işık (KNN54-Husqvarna), 3.Oğuz Taşhan (EMC06-TM)

SM-A SINIFI


Ata Kahvecioğlu (Smyrna-Husqvarna), Mecit Taha Işık (KNN54-Husqvarna)


Deniz Öncü İspanya'da Yoluna Devam Edecek
Milli sporcumuz Deniz Öncü, Moto3 Dünya Şampiyonası’nın İspanya ayağında ülkemizi temsil edecek. Dünya Moto3 Şampiyonası 20-22 Eylül tarihlerinde MotorLand Aragon (5,1 km) pistinde yapılacak. KTM Ajo takımıyla mücadele eden milli sporcumuz Deniz Öncü, mücadele edecek. İspanya Grand Prix'si 20 Eylül Cuma günü serbest antrenmanlarla başlayıp, 21 Eylül Cumartesi günü sıralamalar ile devam edecek. 22 Eylül Pazar günü TSİ 12:20’da 23 turluk mücadele start alacak.
İspanya yarışı için genç sporcumuz, “Aragon Grand Prix'de tekrar elimden geleni yapacağım. Bu sefer Misano'dan çok daha hazırlıklıyım. Geçen yarışta her şey çok hızlı ve beklenmedik bir şekilde gerçekleşti. Yine de iyi bir iş yapmayı başardık. Bu yarış için amaç ön noktalara ulaşmak ve bunu yapmak için elimizden gelenin en iyisini denemek zorundayız. Ayrıca bu gerçekten sevdiğim bir pist. Muhtemelen yüksek hava sıcaklıkları yaşayacak olsak da iyi işler yapabileceğimizi biliyoruz.” dedi.

Öte yandan San Marino yarışında yaşadığı kaza sonucu İspanya’da köprücük kemiğinden ameliyat olan milli sporcumuz Can Öncü, Türkiye’de rehabilitasyon sürecini geçiriyor.





Sea To Sky 10. Kez Start Alacak
Antalya'nın Kemer ilçesinde bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Sea To Sky Enduro Yarışı, 25-28 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Kemer'de bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Sea To Sky Enduro Yarışı için geri sayım başladı. 25-28 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan yarışlara dünyanın dört bir yanından tanınmış enduro sporcuları katılacak. Şu ana kadar 250 enduro sporcusunun kayıt yaptırdığı yarışlar, Kındılçeşme sahilinde düzenlenen plaj etabıyla start alacak ve en zorlu etabı olan denizden 2 bin 365 metrede son bulacak. Tanınmış endurocular Graham Jarvis, Wade Young, Billy Bolt, Mario Roman, David Cyprian, Michel Bossi, Pol Tares, Alfredo Gomez, Teodor Kabakchiyev, Travis Tasdale de Sea To Sky yarışlarına katılacak.

"Bu yıl Sea To Sky'ın 10'uncu yılına geldik"

Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir, "Bu yıl Sea To Sky'ın 10. yılına geldik. Yarışımızda 10'uncu yılımıza özel biraz farklılıklar var. Yine 4 günlük bir yarışımız olacak. 25 Eylül Çarşamba günü Kındılçeşme plajında plaj etabı ile başlayacağız. 26 Eylül Perşembe günü orman yarışımız, 27 Eylül'de kanyon yarışımız ve 28 Eylül'de de Çamyuva sahilden başlayacak olan ve Tahtalı zirvesi olan 2365 metrede tamamlanacak olan en büyük zor yarışımız dağ etabı ile yarışımız son bulacak. 27 Eylül Cuma akşamı ralli padok alanımızda özel olarak hazırlanan bir alanda 20 motosikletin katılımı ile küçük bir yarışımız da olacak. Devamında da yine Free Styl motosiklet gösterisi ile o gece halkımızla motosikleti bir araya getirmeyi ve eğlenceli dakikalar yaşatmayı hedefliyoruz" dedi.

"Dünyanın dört bir yanından sporcu Kemer'e geliyor"

Dünyanın dört bir yanından sporcunun Kemer'e geleceğini söyleyen Özdemir, "Kayıtlarımız iyi gidiyor. Yaklaşık 27 ülkeden Avrupa ağırlıklı 250 sporcu start alacak. En çok İngiltere'den yabancı sporcumuz var. Almanya, Hollanda, Fransa, İspanya, İtalya, Rusya, Gürcistan, Japonya, Güney Afrika gibi ülkelerden sporcular bu yarışta olacak. Bu arada fabrika yarışçılarımızın en iyileri burada olacaklar. 8 tane bayan yarışçımız var. Hatta bir tanesi uzun yıllardır bizlerle birlikte yarışan Kirsten Landman. Bu organizasyon sonrasında da Dakar rallisinde yarışacak. Sporcularımızın büyük ilgisi ile karşılaşıyoruz. Yine her zaman ki gibi güzel ve adrenalin dolu bir yarış geçireceğimizi düşünüyorum" dedi.



Türkiye'de bunlar olurken dünya motorsporlarında da Formula 1 dikkat çekiyor..

SIRALAMADAKİ LİDERLİĞİNİ KORUYAN MONSTER ENERGY PİLOTU LEWIS HAMILTON,
SİNGAPUR’DAKİ YENİLGİNİN RÖVANŞI İÇİN SOÇİ’YE HAZIRLANIYOR

Geçen yılın Formula 1 dünya şampiyonu Monster Energy pilotu Lewis Hamilton, bu hafta gerçekleşecek Rusya Grand Prix’si öncesinde Mercedes-AMG Petronas Motorsport ekibiyle bir motivasyon toplantısı yaptı. Pilotlar Şampiyonası’nda Silver Arrows takım arkadaşı Monster Energy pilotu Valtteri Bottas’ın 65 puan önde olan, beş şampiyonluk sahibi Hamilton, son üç yarışı rakipleri Ferrari takımına karşı kaybetti. 







Lewis, İtalyan Ferrari ekibinin açtığı savaşı memnuniyetle kabul ettiğini, artık yapmaları gereken tek şeyin daha iyi bir performans göstermek ve Soçi’de iyi bir mücadele vermek olduğunu belirtti. Lewis, Singapur Grand Prix'sinde dördüncü bitirdikten sonra azmini kaybetmediğini söyledi. Bu ruh hali Charles Leclerc ve Sebastian Vettel ile girdikleri çekişmeyi keyifli bir şekilde devam ettireceğinin işaretini verdi. 
Lewis şöyle konuştu: " İnsanlar arka planda ne kadar çalıştığımızı bilmiyorlar. Sezon ilerledikçe bu iş daha da sıkılaştı ve biz bundan memnunuz. Ama aynı zamanda daha iyi bir iş çıkarmamız lazım. Yılın başında çok iyi gidiyorduk ve şampiyonluk yolunda rakiplerimizle aramızı çok açmıştık. Ama bu ara kolaylıkla kapanabilir. Henüz kazanmadık ve kendimize çeki düzen vermeliyiz. Şu an kendimizi çok iyi hissetmiyoruz. Bu da iyi bir şey çünkü şu an hepimiz aynı acıyı hissediyor olmalıyız. Bu acıyla sonraki yarışa girip daha iyi bir performans göstermeye çalışmalıyız.”

Mercedes-AMG Petronas Motor Sporları Takımı, Soçi'de modern F1 döneminin 2015 yılında başlamasından bu yana düzenlenen Rusya Grand Prix'lerinin beşini de kazandı. Bu yarışı 2017'de kazanan Valtteri Bottas, özellikle Singapur'da beşinci bitirdikten sonra Soçi'deki rövanşı dört gözle beklediğini söyledi.
Valtteri "Soçi'de bitmemiş bir işim olduğunu hissediyorum. Orası benim için iyi bir pistti ve tekrar öyle olacağından eminim. Ferrari için düz yollarla dolu zorlu bir pist. Soçi’ye iyi bir psikolojiyle gideceğim. Ferrari’nin bizden daha iyi bir şekilde ilerlediğini biliyoruz. Tüm yapabileceğimiz ise daha hızlı gidip daha iyi bir yarış çıkarmak” dedi.

Soçi’deki yarış 29 Eylül Pazar günü gerçekleşecek.


Kaynaklar;
http://www.tosfed.org.tr/
https://www.tmf.org.tr/
Basın Bültenleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..