Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

MAKROBAT ile aracınızın gidemeyeceği yer yok; 6 tekerden 3'ü yere basmasa bile yoluna devam eder.

Makrobat adındaki yerli sistem ile aracınız, bir canavara dönüşüyor.Her türlü arazi şartlarında yere tutunuyor, Kendi boyu kadar alanda 360° dönebilir, 12 farklı noktadan zemine tutunabilir ve bunu siz belirlersiniz, Savunma, tarım, emniyet, sağlık, spor her alanda kullanılabilir...





      Makrobat adındaki bu sistem, araçların mevcut tekerleklerine  iki çeker daha eklenmesi şeklinde uygulanıyor.Ve, sistem; Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü 'nde bulunan    Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde geliştirildi, 2019 yılında tanıtımları başladı.






İlk etapta traktörlere uygulanan bu çalışma, farklı araçlara da uygulandığı gibi değişik amaçlarla da kullanılabiliyor.






Makrobat; www.vimaksan.com adlı internet sitesinde şu şekilde anlatılıyor;
1.Girdiği her alanda ilerleme şansı vardır.
https://www.youtube.com/watch?v=hIFCOGU0Ka4
2. Manevra kabiliyeti çok yüksek ve seçeneklidir.3. Arazileri dik çıkabilir aynen güvenli bir şekilde dönebilir,4. Dik bir araziden yatay düzlemde gidebilir manevra ve dönüş yapabilir.5. Bir metre veya daha uzun veya daha kısa olan çukurlara veya kanallaradüşmeden geçebilir.6. Bir metre den daha uzun ya da daha kısa tümsek, duvar, vb. gibi engelleriaşabilir.
https://www.youtube.com/watch?v=6vbGVO-jhik&t=7s                   

7. Hiçbir yardımcı unsura gerek duymadan bir taşıyıcıya (kamyon, kamyonetvb.) kendi kendine binebilir, inebilir.8. Kendi boyunun yarısı kadar bir alandan tam tur dönebilir.9. Çamurda ve suda ilerleyebilir. Çimenli ve kaygan arazileri önemsemez.10. Kendini arazi şartlarına göre şekillendirebilir,11. Zorlukları aşmak için fazlaca manevra ve hareket kabiliyeti vardır.12. Hiçbir kriko ve yardımcı elemana ihtiyaç duymadan tüm tekerlekleri
  değiştirilebilir. Tüm alt bakımları yapılabilir.




13. 6 tekerden 3'ü bile olmaz ise yoluna devam eder.16. Ön tekerler hiç olmadan sadece arka tekerlerin 3 tanesi üzerinde dahiyoluna devam eder.15. Virajlara daha hızlı girer daha güvenli döner.16. Dik bir yokuşu çıkar iken traktörlerde olduğu gibi geri doğru takla atmaihtimali yoktur.


 
17. Her türlü arazide kendini düzleyebilir.18. Kendine eğim verebilir.19. O ile 90 derece arasında kendini dikleyebilir. Bu şekilde ilerleyebilir,20. İlave ekipmanlar ile yapabilecekleri sınırsızdır, ilave ekipman uygulamaalanı ve şansı çok fazladır. (Çift sürme, ot biçme, römork takma vs.),21. Her boyutta ve şekilde üretilebilir.22. Paletli araca dönüştürülebilir.23. Emsallerine göre daha az yakıt harcar.24. Emsallerine göre daha çok iş yapar.25. Emsallerine göre daha az lastik aşındırır.




Sorulara Makrobat cevapları;
-Makrobat’ın bir emsali gerçekten yok mudur?      Gerek internet gerek makine üreticileri ile birebir yaptığımız görüşmelerde olmadığından nerede ise eminiz.
       -Makrobat gerçekten bu kadar faydalı mı?      Makrobat çok dar ve kısıtlı imkânlar ile bu hale gelip bu kadar becerileri sorunsuz başarmıştır. Buradan daha profesyonel bir ar-ge ile faydalarını kat be kat artıracağı da hiç şüphe yok ki kesindir.
            -Makrobat’ın özelliklerini kısaca sayar mısınız?          -Kendi ekseni etrafında döner 360 derece döner         -Geri takla atmaz         -Kontrolsüz şahlanmaz         -6x6 tam çekiş.         -Daha sağlam frenleme         -Düştüğü yerden çıkar         -Engelleri kendi aşar. Yani üzerine yardımcı unsur olmadan çıkabilir.         -Çukurlara düşmez. Düşse de kendi çıkar.         -Güvenli şekilde yatay olarak ilerler         -Emsallerine göre yani aynı motora sahip başkaca bir üründen çalışırken daha az yakıt harcar.         -12 farklı noktadan zemine tutunabilir ve bunu siz belirlersiniz.         -Savunma, tarım, emniyet, sağlık, spor her alanda kullanılabilir.         -Çok daha zorlu arazide ilerleyebilir.         -Kendi boyu kadar alanda 360° dönebilir         -Kendi boyunun yarısı kadar yüksekliğin üzerinden geçebilir         -Kendi boyunun yarısı kadar çukurlara düşmeden geçebilir         -Düz arazilerde çalışırken izden şaşmaz.


       -Makrobat niçin başka firmaların aklına gelmemiş?         -Bu sorunun cevabını somut deliller ile vermek mümkün değil. Ama şahsi görüşümüz, bütün makine ve traktör hatta taşıt üreticileri hesaplarını düz araziye göre yaparlar. Bu kolay ve pazarda yer bulma açısından önemlidir. Makrobat’ın hesapları %60 meyil üzerinden yapılmıştır.
      -Makrobat sadece tarım sektöründe mi hizmet edecek?         -Kesinlikle hayır. Makrobat bir teknolojidir. Birçok sektörde kullanılabilir. Savunma, emniyet, sağlık, spor, engelli hizmetleri, doğal afetler, karla mücadele, yangınla mücadele ve dahası ilk akla gelenleridir.
      -Tarım sektörü özellikle mi seçildi, niçin başka bir sektör seçilmedi?         -Evet. Özellikle seçildi. Hem pazarın büyüklüğü hem pazarın ihtiyacı hem de pazara girmenin kolay olması bu sektörün seçilmesinde etkili olmuştur.
      -Daha sonra bir başka sektöre geçilecek mi?         -Kesinlikle evet. Tarım sektörüne bir makine yapmak ülkemiz şartlarında çok kolay. Çünkü çok büyük bir sanayisi ve altyapısı var. Birçok parça yekpare halinde üretiliyor. Geriye sadece bu parçaları birbirine monte etmek kalıyor. Zor olan farklı ve yeni bir tasarım yapmaktır. Makrobat ile bu zorluk aşılmıştır.
      -Makrobat aslında bir atlama tahtası mı?         -Makrobat bizim için bir atlama tahtası. İşe kolay olandan başladık. Bu kolay olanı başardığımız da bunun oluşturacağı rüzgâr ile daha büyük projeler için daha büyük ar-ge’ler ayırıp ortaya bir askeri araç çıkarmak büyük hedeflerimiz arasında.







      -Nasıl bir pazarlama planınız olacak?         -Pazarlama planımız, ilk önce iki ya da üç adet üretip bunların tanıtımını yapacağız. Bir tanıtım filmi ile fuarlara çıkıp hem görsel medyada hem yazılı medyada duyurulmasını sağlayacağız. Makrobat medya için de oldukça ilgi çekici bir üründür.
            - Makrobat yüzde yüz yerli mi?         -Bu izafi bir mefhumdur. Kişiye göre değişir. Yüzde yüzden ne anladığımıza bağlı. Üzülerek söylüyorum ve hatta söylerken içim kan ağlıyor, bizim bir motor sanayimiz yok. Şanzıman ve diferansiyel sanayimizde yok. Yine çok acıdır ki dünyadaki bütün bu sektörlerin hepsine bütün yedeklerini yapabilecek ve hatta yapan bir sanayimiz var. Ama bir motor markamız, bir şanzıman markamız, bunların tamamını barındıran bir markamız yok. Yoksa Makrobat elbette yüzde yüz yerli. Tasarımı yerli, ismi yerli, işçisi yerli.
      -  Makrobat güvenli mi?         -Makrobat kara taşıtları içinde en güvenlisi denilebilir. Devrilmez, geri takla atmaz, fren mesafesi kısadır, savrulmaya karşı önlemlidir ve dahası.
      - Makrobat’ın hiç mi kötü yok?         -Kesin emin olmamakla beraber yok diyebiliriz. En büyük eksisi, ilave mekanizmanın uzun süre kullanılmadığında belki gereksiz bir ağırlık yapma olasılığı ki, bunların zaten demonte yani sök tak olduğu için bir sıkıntı görünmüyor.
      - Makrobat yenilikçi midir?         -Evet yenilikçi ve teknolojiktir. Günümüzde mekanizasyonun olmadığı bir sektör artık yok. Makrobat bu sektörü bir üst seviyeye taşıyacaktır. O da otonom makineler ki bunlarda insansız yönetim demektir. Bu makine ile bu sektörün önü açılacaktır.
      - İnsansız ya da uzaktan kontrollü bir makine tarım sektörün de ne işe yara ki?         -Özellikle engebeli ve sarp arazilerde insanlar, bilinen klasik taşıtlar ile çalışmaya çoğu zaman haklı olarak korkuyor. Hem can hem de mal güvenliği çok büyük bir riske giriyor. Fakat uzaktan kontrol edilen bir araçta bu riskler ortadan kaldırılabilir.




      - Makrobat’a hiç talep var mı?         -Makrobatın bu haline bile oldukça ilgi ve talep var. Biz, “önce ürün sonra pazar ”dan ziyade “önce pazar sonra ürün” stratejisi ile hareket ettik. Yani pazarı daha ürüne yönelmeden araştırıp tespit ettik.
      -Yurt dışında üretmeyi düşünür müsünüz?      -Hayır. Ama yurt dışında ciddi bir tanıtım planımız olacak. Ülkeye en büyük katma değer ihracattır. Ya ihracata yol aç ya da ithalata engel ol. Bu iki unsuru çok önemsiyoruz. Ürünümüzü yurt dışında üretmemizin ülkeye bir menfaat saylayacağını düşünmüyoruz.




      - Bu kadar özelliği olan bu makineyi kullanmak ve yönetmek zor mudur?         -Hayır. Normal bir traktör ya da iş makinesi operatörü çok rahat kullanabilir.
     -Makrobat sürekli operatör kontrollü bir makine midir?         -Kesinlikle hayır. Makrobat, operatöre mümkün olduğunca az iş bırakacaktır. Örneğin arazi risklerini hesaplayıp ona göre konum alacaktır. Eğer bir arazide çalışıyorken devrilme ya da geri takla atma riski varsa hareketli mekanizma ona göre konum alacaktır. Ya da zemin kaygan veya çamurlu ise kendini otomatik olarak konumlandıracak ve bunu operatöre bildirecek şekilde ar-ge si yapılacak. 
      

       23- Makrobat ne kadar güçlü olacak?         -Bu kullanılacak alana göre değişir. Misal, fındık ya da zeytin bahçelerinde çalışacak bir makinen çok büyük olamaz. Bunun için 25-40 HP güç arasında bir motor yeterli. Fakat pirinç, patates ve bitki türü ürünlerin yetiştiği ovalarda çalışacaksa bu güçler yeterli değil. 80 -110 HP arasında değişen güçlerde üretilebilir.
    - Makrobat’ı piyasaya çıkardığınız da herhangi bir engelle karşılaşacağınızı düşündünüz mü? Hem rakip firmalar, hem de diğer türlü.         -Çok zor bir soru. Elbette bir cevabı var. Ama en güzel cevabı zamanla görmek şu an için en doğrusu.
         - Makrobatın üretimi şu anda ne aşamada?         -Ürün Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoparkında ilk örneği tamamlanarak fuarlarda tanıtımı yapıldı. Şu anda Bayrampaşa sanayide kurduğumuz ilk aşama atölyede üretim çalışmaları başladı.
İletişim; VİMAKSAN
Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü         Teknoloji Geliştirme Bölgesi
  34220 Esenler – İstanbul / Türkiye       
 info@vimaksan.com 



Kaynak; www.Vimaksan.com
https://twitter.com/makrobat360
https://www.youtube.com/channel/UC_gobCEWnh1DU5vgnKr1-uQ/featured
https://www.youtube.com/channel/UC_gobCEWnh1DU5vgnKr1-uQ/videos

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..