Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Elektrikli forklifte yeni ve yerli bir isim; SANICA

Sanica; kendi alanında  Türkiye'nin yeni markalarından biri.Aslında 1987 yılında faaliyete geçen firma, o yıllardan bu yana otomotiv ve  makina dışında farklı alanlarda faaliyet gösterirken 2019 dan beri de elektrikli forklift imal ediyor.






Sanica'nın dahil olduğu  Fatinoğlu Holding'in  Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Fatinoğlu, Elektrikli forkliftin,  yakıt ve servis maliyetiyle hesaplı, çevreci, doğa dostu, temiz bir araç olduğunu vurgularken, Dünya Gazetesi'ne  (Şubat 2020) verdiği röportajda ; küçük bir alanda üretim yaptıklarını Manisa'da (yakın zamanda) daha büyük bir fabrika kuracaklarını anlatmıştı.





Sanica'nın imal ettiği yeni nesil elektrikli forkliftler; PUMA, LEON, PANTER ve TİGER adlarında dört farklı seriye sahip.





Araçlar; joystick kontrol sistemine sahip olup 1.6  - 4 tona kapasiteli, 3 veya  4 tekerli, 80V seçeneği,  güvenlik sensörleri (operatör koltuğu emniyet/algılama, yük tartma/terazi, yük güvenlik, dönüş güvenlik, kabin kaza sistemi, yükleme uyarı, yükseklik ve eğim...) ile donatılmış.





Sanica Forklift kısaca kendini şu şeklide anlatıyor;

" 1987 yılında kurulan SANICA, Türkiye’nin ilk akrilik küvet üreticisi olup aynı zamanda banyo, spa, ısı, tesisat, cam, altyapı olmak üzere toplam 7 ana grupta üretimine devam etmektedir.

2 ülkede 7 tesiste üretim yapan ve ürünlerini 50’den fazla ülkeye ihraç eden SANICA, Avrupa’nın en büyük 5 küvet üreticisinden olup, dünyaca tanınan saygın bir markadır.





Fatinoğlu Holding, aldığı yeni yatırım kararıyla SANICA marka yeni nesil elektrikli forklift üretimine hızlı bir giriş yapmıştır. Yerli üretim vizyonu ile faaliyetlerini yürüten firma, yerli üretici olmanın avantajlarını da kullanarak uygun fiyatlarla operasyonel kiralama hizmeti sunmaya başlamıştır.

Kalite, sağlık ve yeniliğe önem veren, özgün, yaratıcı üretimleriyle sektörde Türkiye lideri olan SANICA, Fatinoğlu Holding kuruluşudur. "



 Kaynak; http://www.sanicaforklift.com/
Türk Patent ve Marka Kurumu
https://www.dunya.com/sirketler/sanica-elektrikli-forklift-uretimine-soyundu-haberi-463380
https://www.proliftmakina.com.tr/urunler/forklift/sanica

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..