Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli mini dev; Motorik-A

4x4 özelliğinde 5.5 beygir gücünde, atom karınca kıvamında minik iş makinası istenildiğinde scooter da eklenebiliyor..Islak ve zorlu arazi koşullarında başarılı, 250 kilo taşıma kapasitesi, 2.5 tona kadar çekme kapasitesini sağlayan aracın motoru Honda arması taşıyor.






Bu makinanın Fazlı Türker İş Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından 2019 yılından beri üretim ve  satışı yapılıyor.Firmanın kurucusu; daha önce Renault'nun Bursa'da ki fabrikasında çalışan, Hisarlar'ın kurucusu ve yönetim kurulu başkanlığı yapan  ve Türkiye'nin yerli 4x4 arazi aracı  Turkar'ın  tasarım ve üretiminde yer alan Fazlı Türker.




Motororik-a İş ArabasI' nın kullanılması kolay ve güvenlidir.
" İnşaat, peyjaz, seracılık, hayvancılık ve ormancılık sektörlerinde belirgin verimlilik avantajları sunar. Teknolojisiyle işgücünüze verimlilik, kolaylık ve ekonomikliğiyle kazancınıza katkı hayatınıza kalite katar.

2,5 tonluk römorklara kadar çekiş sağlayabilir.

Güvenilir ticari sınıf olan Honda GCV/160 motoru ile ıslak ve zorlu arazi şartlarında dört tekerden maksimum çekiş sağlar.





Motorik-a Maksimum 22 derecelik eğimli arazilerde 4x4 çekiş gücü ile yüksek performans ve sürüş kolaylığı sağlar.Dengeli ağırlık dağılımı ve damper kolu sayesinde boşaltımı kolaydır.


Sürüş kolaylığı,konfor ve güvenlik avantajı ile kullanıcı yorgunluğu olmadan üretkenliği arttırır. "

Çok Amaçlı Modüler 4x4 İş Arabası Motorik-A, ok fazla alanda yararlanmanız için tasarlanmış olup, sizlere yüksek verimlilikte eşsiz fırsatlar sunarken azalttığı bedensel iş gücü ile iş verimin de artış, zamandan tasarruf ve yüksek performansıyla ödenilen bedelin kısa sürede  kazanç olarak geri dönmesini sağlar.





Çalışma alanını daha etkili ve verimli hale getirerek,çalışanların üstlenmek zorunda kaldığı günlük bedensel çalışmanın çoğunu ortadan kaldırırken sektörel anlamda her alanda kullanım imkanı sunuyor Uzun soluklu çözüm ortağı olarak uyum içinde çalışır.

Sahip olunan çeşitli ataşmanlar ile çok fazla alanda güvenilir ve  çok yönlü teknik destek sağlayan yardımcı konumunda.İşe uygun fazla ataşman alındığında saniyeler içinde değiştirilerek işler kolaylaştırılıp  kazanç artışı sağlar; Motorik-A.


Fazlı TÜRKER İş Makinaları Endüstri ve Ticaret A.Ş Kurucu Başkanının Mesajı
" Fırsat buldukça bir tahta parçasını küçük çakı ile oyup bir şeyler yapmak istediğimde büyüklerimiz yine ne icat çıkartıyorsun derlerdi.
15 yaşlarımda mesleğe olan yatkınlığım ve öğrenme hevesim çırak olarak mesleğe başlamam ile okyanusların ötesine uzanacak yolculuk başlamış oldu.





1973 Bursa’da Heriş isimli mütevazı atölye ile iş hayatına başladığımda güvenirlik, prensip ve yenilikçi olmak marka olmanın temel şartları olduğunu gördüm ve inandım. Heriş’ ten sonra Hisar ve sonrasında Hisarların 2000 yıllarına kadar gelişmesindeki en önemli faktör güvenilirlik, prensiplere bağlılık ve yenilikler yaparak marka olunacağını yaşayarak gördüm.

Yıllar süren yolculuk en zor zamanlarda bile ümitsizliğe yorgunluğa düşülmemesi işe daha iyi sarılma ve daima fedakarlık gerektiğini öğretti. Allah sağlık ve ömür verdiği sürece uzun zamanda kazanılan tecrübelerimi, günümüz ve gelecek için işlevsel ürünlerin “Fazlı Türker” ismi ile üretilmesini amaçlıyorum.

Bu nedenle Fazlı Türker İş Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirketini kurmuş bulunmaktayım.

20 ay süren tasarım, test ve ürün geliştirilme süreci sonunda Motorik-a Motorlu İş Arabasını tamamlamış bulunmaktayız ve 01.01.2019 tarihinden itibaren de ürünümüzü müşterilerimizin hizmetine sunmaktan mutluyuz. "

Fazlı TÜRKER / Kurucu Başkan





Fazlı TÜRKER' in Biyografisi
1950 yılında Eskişehir’ in Çukurhisar köyünde dünyaya gelen Fazlı Türker, çocukluk dönemlerini köyünde ailesine katkı sağlayarak geçirmiş,oniki yaşından itibaren fiil iş hayatının içinde bulunmuştur.

Dönemin tüm zorluklarına karşı,kiremit fabrikasında çalışarak,matbaacılık, gazoz satıcılığı gibi farklı işlerde çalışmış, zaanatkarlık konusunda kendisini geliştirme arzusu ile zamanın geçerli mesleği olan at arabası ve ziraai aletler yapan dayısının yanında çıraklığa başlamıştır.





İlk zenatkarlık eğitimini burada alan Fazlı Türker, daha sonra Eskişehir'de kamyon tamiratı,Bursa'da otobüs karisörü imalatı yapan atölyelerde çıraklık ve kalfalık yapmıştır. Askerlik sonrasında otomotiv sektöründe daha fazla kendini geliştirmek istemesi sebebiyle' Renault Otomobil fabrikasında çalışmaya başlamıştır.

Fazlı Türker; “burada sadece kas gücüyle çalışarak kendinden birşeyler katamayacağı çalışma ortamını benimsememiş,yeni birşeyler yapabilme Arzu'suyla ayrılmıştır. Bursa'da Her-İş adıyla daha sonra Eskişehir’e dönerek Hisar ismini verdiği oto kaporta atölyesini açmıştır.





Hisar oto Kaporta atölyesinde, geçmiş tecrübeleri ile en zor en karmaşık kimsenin uğraşmak istemediği kaporta işlerini yaparak sanayiide farkındalığını ortaya koymuştur. Bu farkındalık ise, bir çiftçinin traktörü üzerinde kendisini soğuktan, tozdan ve sıcaktan koruyacak bir ürün talebi ile yeni bi rürün üretmeye yol açmıştır.

Böylece Türkiye’ nin ilk traktör kabini üretilmiştir. Sonrasında Türkiye'de ilk olarak birçok işi bir seferde yapabilen toprak işleme makinasını üretmiş ve üretim fabrikasını kurulmuştur. Uzun yıllar tarım sektöründe ve inşaat makinaları sektöründe faaliyet gösteren Fazlı Türker, büyük firmalara yan sanayi olarak çalışmanın zorlukları ve nihai ürün üretmenin global marka olmanın önemini daha fazla kavrayarak Türkiye’ de ilk defa 4x4 Arazi Aracı TURKAR’ ı üretmiştir.

Zamanında dünyanın en büyük tarım ve inşaat makinaları firmalarına hem yan sanayi hem de kendi markalı tarım makinaları üretimi ile hizmet veren HİSARLAR AS’ nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TURKAR’ ın tasarım ve üretim aşamalarına bizzat iştirak etmiştir.

Hisarlar Firmasının yabancı firma ortaklığından sonra uzun zamanda kazanılan tecrübelerini günümüz ve gelecek için işlevsel ürünlerin Fazlı Türker ismi ile üretilmesini amaçlayarak Fazlı Türker iş makinaları Sanayi ve Ticaret AŞ’yi kurmuş iki yıla yakın ARGE çalışmaları sonrası projenin endüstriyel tasarım ve patent müracatları tamamlanarak Motorik-a iş arabasını üretmeye başlamıştır. Fazlı Türker, evli ve üç çocuk babasıdır.


Kaynak;  https://www.motorik-a.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..