Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Fiat Egea Ailesi ve Yeni Üye; Egea Cross.Avrupa'daki Adıyla Tipo Ailesi Artık Daha Cesur

2020’nin Lideri Fiat’tan Beklenen Crossover!Tofaş’ın 1 milyar dolarlık yatırım yaparak, 2015 yılında seri üretime geçirdiği ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine Tipo ismiyle ihraç ettiği Egea model ailesi, 225 milyon dolarlık yatırımla yenilendi. Yenilenmeyle birlikte Sedan, Hatchback ve Station Wagon gövde




seçeneklerine ek olarak model yelpazesine aileyi Crossover sınıfında temsil etmeye hazırlanan “Egea Cross” eklendi. Yeni Fiat Egea Cross, duyguları harekete geçiren tasarımı ve dinamik yapısıyla hem gençlere hem de ailelere hitap ediyor. Ülkemizde satışa sunulmasından bu yana geçen 5 senede “Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Otomobili” unvanını koruyan Egea model ailesi, yatırım kapsamında tasarım ve teknolojik anlamda yenilenirken, sınıfının en iyi güvenlik özellikleri, multimedya sistemi ve yeni motor seçenekleriyle de ön plana çıkıyor. Egea Model Ailesi, Tipo adıyla satıldığı İtalya ve Avrupa’da sınıfının en çok beğenilen modellerden biri haline geldi. Aile yollara çıkmaya başladığı ilk günden bu yana Türkiye pazarında toplam 240 bin adetlik satış performansına ulaştı.




Tofaş’ın ürün geliştirme sürecine liderlik ederek, toplamda 1.2 milyar doları aşan yatırımla hayata geçirdiği; Avrupa pazarlarında Tipo ismiyle satışa sunulan Egea model ailesi yenilendi. Son 5 yıldır ülkemizin en çok tercih edilen modeli unvanını bırakmayan lider Fiat Egea ailesinin tasarımı daha çekici ve dinamik bir görünüme kavuşurken, araç en ileri teknolojik çözümlerle yenileniyor. Yeni Fiat Egea model ailesine aynı zamanda yüksek performanslı ve çevre dostu motorlar da ekleniyor. Egea model ailesi kapsamlı bir şekilde yenilenirken, aileye katılan “Cross” ile rekabet gücüne güç katmaya hazırlanıyor.





İşte yeni Egea!


Tamamen yenilenen Egea Ailesi’nde ilk olarak yeniden yorumlanan ön ızgara dikkat çekiyor. Izgarada yer alan diğer önemli yeniliği ise yeni logo oluşturuyor. Fiat yazısından tasarlanan bu logo yenilikçi yaklaşıma işaret ediyor. Yeni Egea model ailesi aynı zamanda, kısa süre önce pazara sunulan Yeni Fiat 500’den sonra bu logoyu taşıyan ilk Fiat modeli olmasıyla da dikkat çekiyor. Fiat Egea model ailesinin farları yeniden tasarlanırken, tüm gövde seçeneklerinde, hem ön hem de arkada kullanılan LED teknolojisi otomobile daha modern bir görünüm kazandırmakla kalmıyor, aktif ve pasif güvenliği de artırıyor. Önde Full LED far teknolojisi gelişmiş görünürlük ile sürüş güvenliğine katkı sağlarken, aynı zamanda otomobilin enerji tüketimini, dolayısıyla CO2 emisyonlarını azaltıyor. Krom detaylarla zenginleşen ön tamponun alt bölümü de yeni bir görünüm sergiliyor. Aracın yenilenen tasarımı daha modern bir görünümlü ve elmas kesimli yeni 16 ve 17 inç alaşım jantlarla destekleniyor.





Fiat Egea model ailesinin iç mekanı da baştan aşağı yenileniyor. Daha önce kullanılan göstergenin yerini tamamen yenilenen 7 inçlik dijital gösterge paneli alıyor. Son derece gelişmiş sistem sürücüsünün hayatını kolaylaştırıyor. Kullanıcı bu sayede yolculuğu, multimedya özelliklerini ve araca bağlı akıllı telefonunu kontrol altında tutuyor. Yeni dijital gösterge, 10.25 inç dokunmatik ekrana sahip tamamen yeni UConnect 5 multimedya sistemi ile kombine ediliyor. Bu sistem, FCA Grubu’nda ilk kez yeni Fiat 500’ün ardından şimdi de yeni Egea model ailesinde yerini alıyor. Yeni Fiat Egea modellerinde direksiyon da daha şık ve daha sportif tasarımıyla ve tamamen yenilenmiş olarak dikkat çekiyor. 


Daha kompakt bir boyuta sahip olan direksiyon daha ergonomik olacak şekilde tasarlanırken 7 inçlik dijital gösterge panelinin daha iyi görünmesini sağlıyor. Yeniden tasarlanan klima kumandaları, krom ve siyah detaylarla zenginleştirilen orta konsol da yeni tasarımıyla ön plana çıkıyor. Yeni Fiat Egea model ailesi, Okyanus Mavisi ve Paprika Turuncusu isimli iki yeni renk seçeneğiyle de zenginleştiriliyor.





Türkiye’nin Tercihi Egea’ya dördüncü gövde: Egea Cross


Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen binek otomobili Egea, sedan, hatchback ve station wagondan oluşan üç gövde tipine ek olarak yeni Egea Cross ile genişliyor. Fiat Chrysler Automobiles’ın (FCA) önemli stratejik üretim merkezinden biri olan ve WCM - World Class Manufacturing (Dünya Klasında Üretim) programı kapsamındaki denetimlerde Altın seviyeye ulaşan Tofaş Fabrikası’nda üretilen Fiat Egea ailesinin yeni üyesi Egea Cross tamamen yeni bir hedef kitleye yönelik bir crossover olarak ön plana çıkıyor. Yeni Egea Cross duyguları harekete geçiren, heyecan uyandıran ve dinamik bir otomobili deneyimlemek isteyenlerin tercihi olmaya hazırlanıyor.




Egea Cross, güçlü ve cesur hatları, farların altına kadar uzanan yeni ızgara tasarımı ile gerçek bir crossover modelde olması gerektiği gibi çok daha geniş ve çok daha heybetli görünüyor. Yeni süspansiyonun yapısı, yeni jant ve lastik ölçüleriyle Egea Cross’un yerden yüksekliği, diğer gövde seçeneklerine göre 4 cm artıyor. Fiat Egea Cross, güçlü görünümünü perçinleyen daha büyük lastiklerle donatılmasıyla da farkını ortaya koyuyor. Egea Cross’un gövde mimarisi daha yüksek bir sürüş pozisyonu sunuyor ve otomobile inme ve binmeyi kolaylaştırıyor. Yeni Egea Cross, “crossover” detaylarının da etkisiyle Hatchback’ten 7 cm daha yüksek olmasıyla öne çıkıyor. Otomobilin özel crossover detayları çamurlukların etrafındaki gövde kaplamaları ile başlayarak yanlarda ve ön tarafta devam ediyor. Cross için özel tasarlanan kaslı ön ve arka tampon, yan marşpiyeler ve Cross gövde tipine özel tavan rayları da güçlü ve gösterişli görünümü beraberinde getiriyor. 




Sınıfının En İyi Güvenlik ve Teknoloji Özellikleri



Egea Model Ailesi’nde yenilenen tasarımının haricinde; teknoloji açısından da kapsamlı bir yenilenme yapıldı. En güncel Sürüş Destek Sistemleri (ADAS) ile donatılan Egea Ailesi, kompakt sınıfın yine en güçlü modeli olacak.


• ‘Trafik İşareti Tanıma Sistemi’, sürüş esnasında maksimum hız limitlerini belirliyor.

• ‘Akıllı Hız Asistanı’, sürücüye hız sınırına uymasını öneriyor.

• ‘Şerit Takip Sistemi’, yol çizgilerini algılayarak otomobili şeritte tutuyor.

• ‘Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi’, sensörler yardımıyla sürücünün yolculuğa devam edemeyecek kadar yorgun olduğunu algılayarak mola önerisinde bulunuyor.





• ‘Adaptif Uzun Far’, karşıdaki aracın farlarını algılayıp Egea’nın uzun farlarını otomatik olarak açarak görüşü ve buna bağlı olarak sürüş güvenliğini arttırıyor.

• ‘Kör Nokta Uyarı Sistemi’, ultrasonik sensörler yardımıyla aracın kör noktasında bir engel olup olmadığını algılıyor ve ilgili tarafın yan aynasındaki küçük bir turuncu üçgen ile sürücüyü uyarıyor.

• Ön park sensörleri, Anahtarsız giriş/çalıştırma ve kablosuz akıllı telefon şarj gibi özellikler hayatı kolaylaştırıyor.

Günsel'in prototip ve beta serisi çalışmaları sürüyor


Yenilenen ve genişleyen Egea model ailesi, multimedya konusunda da yenilikçi bir çözümle modern teknolojik imkanları kullanıma sunuyor. Yeni Egea modelleri, FCA’nın ilk kez yeni 500 ile kullanıma sunduğu gelişmiş bağlanabilirlik çözümlerine ve 10.25 inç dokunmatik ekrana sahip beşinci nesil UConnect 5 multimedya sistemi ile donatılan grubun ikinci otomobili olarak öne çıkıyor. Müşterilere basit ve kullanışlı bir kullanıcı deneyimi sunma fikriyle hareket eden FCA, sezgisel ve kişiselleştirilebilir Android Auto işletim sistemini kullanıyor. Kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto desteğine sahip olan Uconnect 5, CarPlay’in özelliklerini, kişileştirilebilir profillerle dokunmatik ekranda kablosuz olarak kullanma ve 5 adede kadar konfigürasyonu saklama olanağı sunuyor. Yeni Egea’nın yeni multimedya sistemi aynı anda iki telefonu Bluetooth üzerinden bağlama olanağı sunuyor. Kullanıcı, böylece iki farklı cep telefonunu eş zamanlı olarak kullanabiliyor ve gelen ve giden çağrıları, o sırada bağlı olmayan telefondaki bir çağrıyı cevaplamak için bir bağlantıdan diğerine geçiş yapmadan aynı anda yönetebiliyor. Ayrıca, arka koltuklar için sunulan USB soketi özellikle uzun yolculuklarda ailelerin hayatını kolaylaştırabiliyor. Böylece tablet gibi mobil cihazlar arka koltukta şarj edilebiliyor ve kullanılabiliyor.

Pi Makina'nın 4x4'lerinden bir an



Yeni, Daha Verimli ve Çevre Dostu Motorlar


Yeni Egea, 2021 yılında yollara baştan aşağı yenilenen motor ailesiyle çıkacak. İlk olarak yeni Egea, yepyeni 100 HP gücünde 1.0 litrelik GSE T3 motorla donatılacak. Yeni üç silindirli motor mevcut 1.4 litrelik motordan farklı olarak 1500 d/d’den itibaren 190 Nm gibi yüksek bir torku kullanıma sunuyor. FireFly Turbo motor ailesinin bir parçası olan 1.0 GSE T3, düşük tüketim ve emisyon değerlerini üstün performansla birleştiriyor. Yeni motor; düşük devirde kullanıma sunduğu yüksek çekiş gücüyle son derece akıcı ve keyifli bir sürüş ve düşük ses seviyesiyle üstün sürüş konforu sunuyor. Motorun CO2 emisyonu 121 gr/km (WLTP normuna göre) değerine kadar düşüyor. Euro 6D final uyumlu Multijet dizel motorlar, 1.3 litre 95 HP ve 1.6 litre 130 HP (daha önce 120 HP) olmak üzere iki farklı güç seçeneği sunuyor. İyileştirilen performans ve 110 gr/km’den (WLTP normuna göre) başlayan CO2 emisyon değerleriyle yeni dizel motor ailesi yüksek verimlilik seviyesiyle öne çıkıyor.




Yeni Tipo ve Yeni Tipo Cross: Tipo kadrosu daha cesur hale geliyor.
 Daha fazla teknoloji, daha fazla stil, daha fazla tutum.



Kaynak; Fiat Türkiye
https://www.fiat.com/
https://twitter.com/fiat

67 yorum:

  1. Tempra, Siena, Albea, Linea, Egea hepsi aynı araçlar. Öne yeni logo koy arkaya ve içte hala eski logoyu kullan bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Fiat yeni logosunu ilk Argo ile tanıtmıştı bu logoyu Brezilyadaki modellerinde kullanıyor (Uno, Mobi, Argo, Cronos, yeni Strada, Toro)

    YanıtlaSil
  2. Araç iyi güzelde orda 14 bin Euro bizde 150 bin TL 😏😏

    YanıtlaSil
  3. 13900 öyro. Gemiyle tırla sınır ötesine gidiyor. Biz Bursadan almaya kalksak 150 bin derler.

    YanıtlaSil
  4. 150.000 ₺ diyen arkadaşlar espri yapıyor herhalde ..Binilebilir bir makyajlı kasa 200 den başlayacaktır (tabi bu zamanın parası, gelmesine daha zaman var) Eskiden Fiat,Kia,Hyundai gibi markalar diğerlerine göre daha alınabilir fiyatlar çekerlerdi.Şimdiki sloganları ise ''Herkes iteliyorsa bizim ne eksiğimiz var ki?'' oldu

    YanıtlaSil
  5. Şu Süreyya hanım da sıktı artık. Adamlar makyaj yapmış. Yeni kasa çıkarmamış.

    YanıtlaSil
  6. Harika olmuş . Zaten açık ara lider satışlarda . Fiyatları abartmazlarsa çok çok satar .

    YanıtlaSil
  7. Bu kadar fotonun içinde bir tanecik arkadan görünüş yok.

    YanıtlaSil
  8. Ey koca yürekli Tipo

    YanıtlaSil
  9. Boşu 150 binden gider

    YanıtlaSil
  10. 1.6 Multijet Lounge Plus 350 binden satılır kesin

    YanıtlaSil
  11. otomatik kapanan aynalar gelmemiş ve çamurluktaki sinyali hala aynaya getirmemişler. onun dışında şerit takip, tabela okuma ve özellikle kör nokta uyarı sistemi çok iyi olmuş. ön park sensörüde acemiler için iyi bir seçenek. tabi bunların hepsi üst pakette dahi opsiyon olacaktır. 250 bin tl altında olacağını sanmıyorum..

    YanıtlaSil
  12. herşeyi geçtim o logo ne öyle, fiat o eski 3 çizgili logoya dönmeli bence...

    YanıtlaSil
  13. 300 bine dacia'nın olduğu ülkede 200 bin egea için helali hoş olsun...

    YanıtlaSil
  14. -1.2 ya da 1.3 turbo benzinli motor olmalı idi,
    -ayrıca fabrika çıkışı lpg li seçenek de olabilirdi
    -6 ileri otomatik yerini, 7 yada 8 e bırakmalı idi,
    -Cros versiyonu en az 6-7 cm yüksek olmalı idi (4 çok az)
    -artan yalıtım ya da malzeme kalitesi olması beklenirdi

    YanıtlaSil
  15. Arkadaşlar, makyajlı araç nedir?

    YanıtlaSil
  16. Ön panjur sis farı farlar dış aksamdaki bazı aksesuar falan makyaj diye geçiyor.. ama egea ya nekadar makyaj yaparsan yap aynı... Bu arada Fiat tofas grup Türkiye'ye egea olarak isimlendirdi. Ama şuan yaşadığım ülkede bu araba Fiat Tipo olarak geçiyor. Tipo diye satılıyor 😂😂

    YanıtlaSil
  17. Eskiden SUV 'un bir şanı vardı şimdi ayağa düştü mevcut modeli 5 cm yükselt suv diye sür piyasaya

    YanıtlaSil
  18. Amblemi arabadan büyük
    Çok abartılı gittiğin yerde ben Fiat biniyorum diyorsun gibi amblemi karşındakinin gözüne sokuyorsun.
    Gereksiz abartılı büyük bir amblemi var.ben Fiatı ön ambleminin büyüklügü nedeniyle almıyorum.

    YanıtlaSil
  19. Bugün Borusana gittim

    1 serisine 450 istiyorlar, 3 serisi de vardı 606 bin lira.

    Abartmayn dedim

    Çay içip çıktım

    YanıtlaSil
  20. Sw olmuş suv değil.

    YanıtlaSil
  21. Yeni şampiyon belli oldu

    YanıtlaSil
  22. güzel işte mis gibi

    YanıtlaSil
  23. Türkiye gibi pazarlar için hâlâ fiyat performans aracı maalesef

    YanıtlaSil
  24. TİPO ya gel 150bin tl, yerinde 10 asgari ücret bizde 85 asgari ücret...

    YanıtlaSil
  25. Cross turbolu model varsa alınır

    YanıtlaSil
  26. Güzel olmuş.İyi satar.

    YanıtlaSil
  27. 150 bin ₺ öngörüsü 1.3mjet içinse bedave :)

    YanıtlaSil
  28. Makyajlı şahin piyasada

    YanıtlaSil
  29. öndeki yazı seat gibi olaun diye uğraşılmış gibi görünüyor ancak tasarım fena değil

    YanıtlaSil
  30. Herşey iyi de 1.0 motorda neden otomatik yok?



    Öndeki devasa FIAT yazısı çok kötü bu arada.

    YanıtlaSil
  31. Öndeki eşşşşekk kadar FİAT yazısı ne öyle?

    YanıtlaSil
  32. Ülkemizden çıkar 18.500 euro onlara gidince 14 bin euro

    YanıtlaSil
  33. Güzel gibi duruyor ülkemize hitap eder.

    YanıtlaSil
  34. Oha bayağı bir şey eklemişler, cross versiyonu da bayağı iyi duruyor. Sonrasında bakımı da en uygun arabalardan. Valla hedefimdeki araba diyebilirim. 1.6'sının 130bg ye çıkması da harika. Gerçi 1.3 olsun bizim olsun.

    Edit: Cross güzel dedim ama fotolara bir daha bakınca sanki neredeyse bagaj yok gibi. Hani tamam linea gibi 500 egea gibi 520lt olmasında yinede bir 450'lik hacmi olsun en azından. Ama bu clio gibi duruyor. 300lt bile zor çıkar gibi.

    YanıtlaSil
  35. Bu ekonomi de ancak bu alınır

    YanıtlaSil
  36. 1.0 motor LPG uyumlu ise yok satar. Zaten yok satıyor iyice Karaborsa olir

    YanıtlaSil
  37. 1.3 FireFly yok. Hayır bu modele koysanız hangi üst modelinizin satışını etkileyecek? Ek olarak yeni Sandero’da bile olan elektronik park freni en üst donanımda opsiyonel olarak bile yok. Umarım ileride yeni donanım seviyesi altında satışa sunulur.
    Öndeki devasa FIAT yazısına karşın arkada eski logo olmamış. Fakat özellikle Cross çok güzel duruyor.

    YanıtlaSil
  38. Valla hb si alınır 1.6 dct 130 bg gayet iyi

    YanıtlaSil
  39. İçini dışı incelemeye gerek yok min. 180B isteyecekler, fiat’a!

    YanıtlaSil
  40. İlk resmi taksi sandım

    YanıtlaSil
  41. Güzel olmuş ben beğendim, Crossover ı %50 Ötvde olursa Türkiye de yok satar.

    YanıtlaSil
  42. Çok güzel olmuş. Tüm TR'de her sokakta göreceğiz yine. Farlar led sanırım.

    YanıtlaSil
  43. En sonunda günümüze yakışır bir led farlar

    YanıtlaSil

  44. Yeni stepway sandım

    YanıtlaSil
  45. 1.4 fire motor kaldırıldımı

    YanıtlaSil
  46. SUV demek Zor, Crossover MPV desek dogru olur😀

    YanıtlaSil
  47. bizim sirkette 2020 egealar var.bildigin odun gibi araba.bnm 2006 pejo 206 daha rahat ve konforlu.gelecegin sahini doğanı iste. 20 sene sonra olacağı o. teneke

    YanıtlaSil
  48. Hatchback yükseltilmiş gibi sadece, doğru mu

    YanıtlaSil
  49. Ne zaman satışa sunulacak bilginiz varmı bu yıla yetişmez sanıyorum

    YanıtlaSil
  50. Bir SUV’a benzetiyorum ama neye ?

    YanıtlaSil
  51. Yakacak ortalığı yeni EGEA 👏👏👏👏🔥🔥🔥


    YanıtlaSil
  52. 3silindir 150 PS yeni nesil Multijet geliyormuş🔥

    YanıtlaSil
  53. Egea segmentinin en kötü arabası net

    YanıtlaSil
  54. Yükseltilmiş vagon

    YanıtlaSil
  55. Mükemmel olmuş,beklenen oldu.👏👏👏👏👍🧿🙏

    YanıtlaSil
  56. Altımda Renault Latitude Vardı Sattım Egea Bakayım Dedim Elbet Latitude Kadar Başarılı Olmasını Beklemiyordum Ancak Arasında Uçurum Vardı Tam Bir Hayal Kırıklığı İd İnşallah Makyajla Süspansiyonlarına, Koltuklarına, Malzeme Kalitesine Ve En Önemlisi İç Hacmine El Atmışlardır

    YanıtlaSil
  57. Ben olsam bu arabayı tasarlayani direk kovardim

    YanıtlaSil
  58. Daha pahalıya nasıl satarız derdi 😡

    YanıtlaSil
  59. En iyi ihtimalle CUV olur, SUV denmez.

    YanıtlaSil
  60. Bu nasıl bir tip 🤓🤓🤓

    YanıtlaSil
  61. Desene Renault'tan sonra vatandaşın sıfır kilometre araçta son umudu FIAT'ta söndü bunlarda pahalanir 🙄


    YanıtlaSil
  62. Bazı farklılıklar dışında bir önceki neslinden çok uzak görünmedi bana. Özellikle ön tampon ve yan taraflar aynı olmuş. Fakat Euro NCAP'te 5 yıldıza erişmesi muhtemel👍

    YanıtlaSil
  63. Acuk ucundan kıa x-ceed e benzemiş gibi

    YanıtlaSil
  64. Bu kasa olmamış ama piyasanın en ucuzu olduğu için yine en çok satan araba olacak

    YanıtlaSil
  65. Gülüyor giibi durmuş. Eski hali daha güzeldi bence

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..