Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Renault Megane Sedan; Zarif Tasarımlı Prestijli Sedan

Yeni Megane Sedan, imal edildiği Türkiye'de; gerçek bir başarı hikayesi olarak 2021'in başından itibaren otuza yakın ülkede * satılacak.C segmentinde seçkin bir sedan arayan müşteriler tarafından büyük beğeni toplayan Mégane Sedan, 2016'daki lansmanından bu yana 200.000 adet sattı. 




Otuza yakın ülkede pazarlanan araç, Renault markasının uluslararası gelişimine katkı sağlıyor. Daha rafine bir tasarıma sahip Yeni Mégane Sedan, yolda daha fazla güvenlik ve konfor için en son teknolojilerle donatılarak  çekiciliğini güçlendiriyor.




Yeni Mégane Sedan, yolda daha verimli olan % 100 Pure Vision LED teknolojisinin yanı sıra sembolik Renault C-Shape ışık imzasını (C-Shape) birleştiriyor.

Önde, yeni bir tampona ve krom öğeler içeren yeni bir ızgaraya sahip. Gelişmiş aerodinamik için tekerlek bombelerinin önünde hava deflektörleri bulunur. Yeni Mégane Sedan yanlarında yeni bir çamurluk tasarımı ve kapı kolu aydınlatmasından yararlanıyor.




Yeni Mégane Sedan, yeni Highland Grey de dahil olmak üzere yedi dış renk ve  16 ila 18 inç arasında yeni tekerlek seçeneği bulunuyor.

Ergonomik, modernize edilmiş ve konforlu bir iç mekanla dikkat çeken otomobil, 10,2 inçlik  dijital bir gösterge paneli ve sürüş deneyimini sezgisel bir şekilde kişiselleştirmek için GPS navigasyonu (ülkeye bağlı olarak) yla da sürücünün isteklerine cevap veriyor.




 Elektrokromik çerçevesiz iç dikiz aynası,  klima kontrollerinde kullanılan  krom kaplamalar, yeni döşemeler,  sürüş pozisyonu için elektrikli olarak ayarlanabilen koltuk, Yeni Mégane Sedan'da  bulunan donanımlardan bazıları.




Dört sürüş modu (Eco, Comfort, Sport ve MySense - motora bağlı olarak) içeren Renault MULTI-SENSE teknolojisi, sürüş deneyimini daha da sürükleyici hale getirmek için gelişiyor. Yeni özellikler arasında daha fazla sezgisellik için geliştirilmiş ergonomi ve basitleştirilmiş ayarlar, yeni ortam renkleri ve motor sesi için R-Sound uygulaması yer alıyor.




Gösterge panelinin dijital ekranları (7 ve 10,2 inç), Eco modunda yakıt tüketimi ve Spor modundaki güç gibi widget'lar tarafından özelleştirilebilen bir ekran alanı vaat ediyor.


Yeni Mégane Sedan, sürüşü daha güvenli ve daha keyifli hale getirmek için yeni sürüş yardımları içeriyor:




Dur & Kalk işlevli Adaptif Hız Sabitleyici , araç ile öndeki araç arasındaki mesafeyi belirli bir hızda korur ve aracın hızlanmasını ve frenlemesini düzenler.
Aktif Acil Fren Sistemi yaya algılama ile güçlendirilmiştir. Sürücüyü tehlikeli bir duruma karşı uyararak güvenliği en üst düzeye çıkarır ve sürücünün tepki vermemesi durumunda fren uygulayabilir.
Arka Çapraz Trafik Uyarısı yaklaşan engel algılar ve geri sürücüyü uyarır.
Ek olarak, sürücünün fren serbest bırakıldığında hareketsiz kalmasını sağlayan el freninin Otomatik Tutma işlevi, şehirde daha fazla konfor için iyileştirildi. Yeni Mégane Sedan, Şeritten Ayrılma Uyarısı, Uyuma Uyarısı ve Kör Nokta Uyarısı gibi daha güvenli ve daha konforlu sürüş sağlayan yardımcıları eklemeye devam ediyor .




Yeni Mégane Sedan, birçok farklı müşteri kullanımına uyarlanmış ve Euro 6D FULL standardı tarafından belirlenen yeni düzenlemelerle uyumlu daha geniş bir motor yelpazesine sahip;

Benzinde, yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını azaltmak için optimize edilmiş verimli 115 beygir versiyonunda (manuel şanzımanlı) tamamen yeni 1.0 TCe direkt enjeksiyonlu motoru sunuyor. Partikül filtresi ile donatılmış 1.3 TCe motor, 140 hp versiyonda da mevcuttur (6 ileri manuel şanzıman ve 7 ileri EDC çift kavramalı otomatik şanzıman ile).
Dizelde, 1.5 Blue dCi motor 115 hp versiyonunda mevcuttur (6 ileri manuel şanzıman ve 7 ileri EDC çift debriyajlı otomatik şanzıman ile).




Türkiye yollarında Renault Megane Sedan; Fiat Egea Sedan, Toyota Corolla Sedan ve Honda Civic Sedan ile  Türkiye pazarından daha fazla yer kapmak için savaşmaya devam ediyor.Bu dört otomobilin ortak özelliği yerli oluşları.Ancak, yakın zamanda Civic bu özelliğini kaybedecek!

Teknik Özellikler
Motor; 1.0 TCe,   1.3 TCe,  1.5 dCi 
Güç;    115,             140,    115 beygir
Norm; Euro 6D Full
Şanzıman; Manuel, Man/Oto,  Man/Oto


* Yeni Mégane Sedan'ın pazarlandığı ülkeler: Suudi Arabistan, Bulgaristan, Hırvatistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Estonya, Macaristan, İrlanda, İsrail, Letonya, Litvanya, Fas, Polonya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Tunus, Türkiye ve Ukrayna.



Kaynak; https://en.media.groupe.renault.com/

44 yorum:

  1. Ben anlamadım neresi makyajlanmış

    YanıtlaSil
  2. 3,4 yıl daha bu kasayı görürüz sonra başka bir kasa gelir.

    YanıtlaSil
  3. Renault ve prestij ???

    YanıtlaSil
  4. prestijde ayaga düştü heryer prestij doldu

    YanıtlaSil
  5. Megane nın tasarımları genel olarak uzun yıllar favoriliğini kaybetmiyor.

    Megane 3 tasarımı da güzeldi. Bu sedan tasarımı da güzel ufak bir makyajlama da güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  6. bu meganıda oldum olası sevemedım konsolu gözüme bir türlü hoş gelmiyor bari makyajla ambiyans aydınlatmalarını felan geliştirseydiler böyle çok yavan kalmış gibi eskisiyle farkı yok

    YanıtlaSil
  7. Şu an bile 5 yıllık haliyle makyaj istemeyen donanım ve tasarıma sahip bir araç. 2017 Sedan Icon kullanıcısıyım. Zamanla olsaymış iyi olurdu dediğim iki donanım makyaj ile gelmiş; tamamen dijital gösterge ekranı ve elektrikli sürücü koltuğu. 2018 ve sonrasında masajlı koltuk çıkarılmıştı, umarim makyaj ile ekrar geri gelir. 2017 modeli standart olarak en donanımlı model yılıydı. Zamanla çıkarılan veya opsiyon haline gelen donanımlar olmuştu.



    Egzoz çıkışları olmuş mu? Bilemedim. Ayrica makyajlı HB ve SW kasadaki arka ledlere benzer bir tasarım burda kullanılmamış. Tamamen şimdiki kasada olan ledler gibi duruyor. Yenilenmiş arka ledler kullanılsaymış keşke.

    YanıtlaSil
  8. İçi güzel olmuş keşke birkaç fotoğraf daha olsaymış net anlardık Clio ya göre ekranın konumlandırması güzel olmuş.Alabileceğimizden değil meraktan bakıyoruz.

    YanıtlaSil
  9. Makyajlanmış fiyatıyla megan sedan karşınızda

    YanıtlaSil
  10. Jantlar biraz corolla jantina benzemis sanki 😄

    Evet megane ve egea makyaj yedi civic kasa degisecek belki ulkemize gelmeyecek yada fahis fiyatlarla gelip satamayacak geriye uygun fiyatı ve guncel kasasiyla Corolla kaliyor tercih halkimizin...

    YanıtlaSil
  11. makyaj iyi de fiyatlara da makyaj yapsalar ne güzel olur ama

    YanıtlaSil
  12. Bazı markalar makyaj konusunu hiç anlamıyorlar galiba fark göremiyoruz resmen

    YanıtlaSil
  13. Güzel araba çok beğendim

    YanıtlaSil
  14. Fondöten sürüp yeni foto mu çekmişler

    YanıtlaSil
  15. Şu fiyatlarıda bi makyajlasalar

    YanıtlaSil
  16. Devletimizin başı bi karar almış, bi uyun buna arkadaş ya, halen fransız malı reklam etmek nedir, ayıp donanımhaber ayıp

    YanıtlaSil
  17. Alamadıktan sonra C sedan lüks olmuş artık millet yakında arabasını evine çekecek

    YanıtlaSil
  18. Makyaj dedigin Focus 3.5 gibi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2024'de Renault Megane üretimini sonlandıracak. Yerine ne koyacak göreceğiz. Umarım Fluence gibi bir hata olmaz.

      Sil
  19. Renault, Renault.com adlı resmi sitesinde bu aracı tanıtırken "Yeni", "prestij" kelimelerini yenilenmiş Megane Sedan için kullanmış.
    Fransız markasıdır doğru, boykot yapılmalı doğru.Ancak, Renault'nun Bursa fabrikasında imal ediliyor bu araç, bir çok kişi geçimini buradan sağlıyor başka bu aracın çoğu parçasını imal eden şirketler Türkiye de.Burada çalışanlar, dolaylı yoldan buradan ekmek parası kazananlar var.Nasıl olacak bu boykot???
    tamamen ithal olan her şeye yapılması daha doğru.Yada THY nin Fransız Airbus'un dan mı başlansa boykota!

    YanıtlaSil
  20. Bazı markalar için artık yeni bir kelime bulmamız gerekiyor. Prestij kelimesi artık sıradanlaştı zamanında VW ve Hyundai şimdide Renault kullanıla kullanıla...

    YanıtlaSil
  21. Ortalama bir otomobil. VW gibi abartmışlar

    YanıtlaSil
  22. Devletimiz aldığı karara önce kendisi uysun. Türkiye'ye bu yıl gönderilen bütün grip aşıları Sanofi firmasına ait piyasa ismi Vaxigrip Tetra. Fransız malı

    YanıtlaSil
  23. Bu araçlar Bursa'da üretiliyor, yan sanayisi ile beraber on binler ekmek yiyor.

    YanıtlaSil
  24. Renault ve prestij çok zıt kelimeler bunlar

    YanıtlaSil
  25. VW ciler araçları için prestijden bahsediyorsa hyundai ve renault içinde prestijden bahsedilebilir

    YanıtlaSil
  26. Yav hyundai jet yapsa yine birileri gelir bu ne lan accent yumurta der geçer
    Ne prestijinden bahsediyorsunuz keza VW ve Renault için de aynı şeyler geçerli

    YanıtlaSil
  27. Prestij meselesini bir kenara koyarsak cok guzel bir tasarim olmus bence..

    YanıtlaSil
  28. VW, Hyundai ve Renault ile prestij kelimelerinin yan yana getirtilmesi bile hata

    YanıtlaSil
  29. Prestij nedir? konusunu yeniden elden geçirilmeli.

    YanıtlaSil
  30. Prestij ve VW, Hyundai, Renault kelimeleri yan yana olmaz

    YanıtlaSil
  31. Birisi prestij mi dedi?

    YanıtlaSil
  32. Orta sınıfın prestiji.
    Demek her sınıfın prestijli bir abisi var.
    Prestij dediğiniz olay 50-100 bin liralık araçlarla olmaz.
    Varsa milyon doların basar parayı alırsın veyron,rolls royce işte o zaman prestijli bir arabaya bilniyorum dersin.
    Vw'in milleti kandırmak için uyguladığı reklam politikaları yüzünden c,d sınıfı araçlara prestijli denilmeye başlandı,asıl siz çocuklaşmayın c sınıfında neyin prestijinden bahsediyorsunuz?

    YanıtlaSil
  33. Burada abes olan tek şey 200 bin liralık araçtan bahsederken prestij kelimesini kullanmak

    YanıtlaSil
  34. Peki,peki sana prestijli c segmenti aracın ile mutluluklar,mahalleye girer amblemi gösterir hava atarsın.

    YanıtlaSil
  35. Yazdıklarını anlayarak okumaya çalışırsan kafandan senaryo yazan kişi sen olduğunuda çok kolay anlarsın.
    Prestijli araçların Türkiye'de d sınıfından sonra başladığını söyleyende sensin,bu tamamen senin düşüncen,belliki bazı otomobil markalarının reklamları ve fanatikleri sayesinde beyniniz iyi yıkanmış ve c,d segment araçları prestij simgesi olarak görmeye başlamışsınız.
    Prestij otomobilde kalitenin,konforun,güvenliğin ve marka imajının belli bir seviyenin üstüne çıkmış halidir.
    C ve d segmenti araçların hiçbirisinde bu özellikler tam olarak karşılanamaz,elbet bazılarnın diğerlerine göre üstün özellikleri vardır fakat bu onu prestijli yapmaz.
    At gözlüklerinizi çıkarırsanız aynı sınıftaki bir otomobilin diğerine göre bir,iki yönü daha iyi diye bu durumun onu prestijli yapmadığını anlarsınız.

    YanıtlaSil
  36. Kelime anlamını kaybetti sayın seyirciler

    YanıtlaSil
  37. Hep bu VW ve VW cilerin yüzünden herkes altındaki arabayı prestiji sanmaya başladı. Ne günlere kaldık

    YanıtlaSil
  38. http://en.wikipedia.org/Luxury_vehicle
    Kategoriler az çok belli,hangi modelin hangi sınıfta olduğu..
    VW, Hyundai ve Renault "Prestij Simgesi" değildir, buna kargalar bile güler

    YanıtlaSil
  39. VW aşkı böyledir yıllar geçsede közü geçmez...

    YanıtlaSil
  40. Fransiz araclarini boykot edecekmiyiz? Gerci ihrac da var yusek oranda.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..