Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Kadınlar Tarafından “En İyi Lüks Otomobil” Seçildi; Lexus LC 500 C

Jüri üyeliğini kadın otomobil gazetecilerin üstlendiği WWCOTY Kadınlar Dünyası Yılın Otomobili Ödülleri’nde 2021’in “En İyi Lüks Otomobili” Seçilen Lexus LC 500 Convertible bu yaz Türkiye’de satışa sunulacak.



Premium otomobil üreticisi Lexus, Kadınlar Dünyası Yılın Otomobili Ödülleri’nde (WWCOTY) bir prestijli unvanın daha sahibi oldu. Lexus’un ilk yumuşak tavanlı üstü açılan modeli olan Lexus LC 500 Convertible, sadece kadın otomobil gazetecilerinden oluşan jüri tarafından 2021’in “En İyi Lüks Otomobili” seçildi.





Klasik spor otomobilin tutkusunu günümüze taşıdığı ifade edilen LC 500 Convertible, yaz aylarından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak. Yeni LC 500 Convertible, karnelyan taşından ilham alan özel kırmızı-turuncu tonlara sahip “Blazing Carnelian” isimli rengiyle Lexus Showroomları’nda yerini alacak.

5 kıta, 38 ülkeden yaklaşık 50 kadın otomobil gazetecisinin yer aldığı 11. WWCOTY ödüllerinde, LC 500 Convertible jüri üyeleri tarafından etkileyici tasarımı, güvenliği, konforu, teknolojisi ve markanın üstün üretim kalitesiyle övgü topladı. 

LC Convertible da Coupe versiyonu gibi Lexus’un lüks yaşam tarzı markası ruhunu taşıyor ve bunu sürüş keyfi, eşsiz tasarım ve üstün işçilikle buluşturuyor.



2019’da Detroit Otomobil Fuarı’nda ilk kez konsept olarak gösterilen LC Convertible, ortaya çıktığı andan bu yana ödül kazanan bir model olmayı başardı. Konseptten üretim versiyonuna neredeyse birebir aktarılan LC Convertible, 5.0 litrelik V8 motoru ve 10 ileri Direct Shift otomatik şanzımanıyla 270 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor.

11 yorum:

  1. Cadillac ve Lincoln Türkiye pazarında görmek isteriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yıl ve 2022 için çok zor; maliyet, vergi, servis..Ortalık toparlanır o zaman belki :)

      Sil
  2. Editör bey herşey düzelir yoluna girerse bu markalarıda yollarımızda görmek çok güzel olur. Lexus Türkiye'de kıymeti bilinmeyen bir marka kendisi. Lexus Türkiye için fazla elit ve özel kaldı maalesef. İlk Türkiye pazarına gireceklerini duyduğumda satışların böyle olacağını tahmin ediyordum ama içimde bir umut da vardı açıkçası. Yazık oldu birkaç seneye Türkiye pazarından çekilirler gibi görünüyor. Dünyada lüks segmenti Cadillac, Lincoln, Lexus, Infiniti, Acura, Genesis ama Türkiye'de Mercedes, BMW, Audi'den ibaret sanıyor milletimiz

    YanıtlaSil
  3. Bu görüşünüze katılıyorum.Bu algıyı kırmak için de pek bir şey yapılmıyor gibi !En azından reklam, cazip seçenekler vs.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Editör bey size katılıyorum. Lexus son 6 yıldır Infiniti de 2007'den beri Türkiye'de satılıyor her iki markada reklam, sponsorluk vs vs gibi konulara ağırlık vermeli ve ülkemizde motor hacimlerini küçültme yoluna gitmelidirler. Aksi takdirde Lexus'ta Infiniti'de Türkiye pazarında elit ve özel kalmaya devam edecektir. Cadillac ve Lincoln gelse yollarımıza güzellik ve renk katarlar ancak ülkemizdeki bu Alman algısı yüzünden Cadillac ve Lincoln'de ülkemizde tutulmayabilir motor hacimlerini falan saymıyorum bile

      Sil
    2. Editör bey Toyota'nın yerinde olsam yepyeni bir marka yaratırdım bu markayla da RR, Bentley, Maybach gibi ultra ve süper lüks markalara rakip olurdum yada Lexus LS'in LWB adında yepyeni bir modelini yaratır bu markaların modellerine yada markalara rakip olurdum. Lexus Amerikan pazarı için, Cadillac ve Lincoln ile rekabet etmek için yaratıldı ancak Toyota her zaman hedeflerini büyük tutmak zorundadır. Toyota/Lexus çok iyi işler çıkartıyor kısaca. “Lexus’ta vizyonumuz dünyanın en iyi lüks otomobil markası olmaktır. Bunu yenilikçiliğe ve inanılmaz tasarımlara destek vererek, her şeyi zor yoldan yaparak ve kullanıcıların sürerken eğleneceği otomobiller üreterek başaracağız.”

      Akio Toyoda

      Sil
    3. Belki de bu konu üzerinde çalışıyorlardır :)

      Sil
    4. Editör bey umarım çalışıyorlardır. Toyota ya Lexus'un üstünde konumlandırılacak yeni bir marka çıkartmalı yada Lexus LS'in üzerine konumlandırılacak yeni bir model çıkartmalıdır. Bu marka aynı zamanda hem Toyota'ya hemde yaratacağı markaya daha fazla prestij kazandırır. Bkz: Bugatti Veyron, VW Phaeton. VW bakın biz işte bunlarıda yapabiliyoruz demek için üretilmiştir. Veyron da Phaeton da VW zamanında bunu yapmıştır ne varki hepsi zararına satılmıştır. Veyron ve Phaeton markaya prestij kazandırmak için üretilmiştir Veyron Bugatti'yi eski parlak günlerine geri döndürüp markaya eski saygınlığını ve prestijini kazandırırken Phaeton ise sadece Türkiye'de değil dünyanın hiçbir ülkesinde tutulmamıştır bu araçların üretilme amaçları prestijdi Veyron da Phaeton'da prestij için üretildi

      Sil
  4. Az sayıda imal edilen RR, Bentley tarzı yılda belki bir kaç tane satacak bir otomobil markası.Belkide Toyota Grubunun sinerjisi olacak.Toyota Century modeli daha da lüks hale getirilebilir..
    Yada Toyota hele bu zaman da masraf diye böyle bir şeyi aklına bile getirmiyor olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Editör bey 2018'de en çok kar eden üretici Ferrari'ydi
      1.Ferrari (69.000 €) yaklaşık 422 bin TL
      2.Porsche (17.000 €) yaklaşık 104 bin TL
      3.Mercedes-BMW-Audi toplamı (9.000 €) 55 bin TL
      4.Maserati (5.000 €) yaklaşık 30 bin TL
      5.Bentley (17.000 €) yaklaşık 104 bin TL
      6.Tesla (14.000 €) 67 bin TL

      RR ve Lamborghini gibi üreticiler mali sonuçlarını kamuya açık tutmadıkları için araştırma raporunda yer almıyor. Bu tür üreticiler yılda 10.000 araç üretmiyor. Yılda 250-300 araç üretiyorlar en fazla. Ferrari'nin sattığı araç başına kazandığı rakamlar bunlar otomotiv dünyasının en çok kar eden markası konumunda

      Sil
    2. Editör bey RR, Bentley gibi markalar asla maliyeti düşünmez önemsemezler en kaliteli deriyi, en kaliteli ahşabı en kaliteli parçaları kullanırlar. Ultra ve süper lüks üreticiler asla maliyeti düşürmez kalitesinden ödün vermezler. Bugün Mercedes'ten BMW'ye Audi'ye Toyota'dan VW'e kadar her marka maliyeti düşürme yoluna giderken bu ultra ve süper lüks üreticileri kapsamaz. RR, Bentley seçkin elit ve özel marka oldukları içinde bu satışlar onlara göre gayet doğaldır. Misal Mercedes yılda 2.34(2.339.562) milyon adet araç satarken RR yılda 300-400 araç satmaktadır ama arada malzeme kalitesinden, işçiliğine kadar fark vardır vs vs

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..