Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Kentiçi yeni yerli araç projesi

Küçük araçlar şehir içinde hem park, hem  trafik, hem de çevre  ve ekonomiklik açısından tercih ediliyor. Bu sınıflar da ki taşıtlar daha çok seçilmek zorunda öte yandan! Bu konuda dikkat çeken bir tasarım yarışması sonuçlandı, çalışmalar sürüyor..


 

Çukurova  Teknokent’te yer alan start-up girişimi Solvaytech ve  Güney Çelik A.Ş. içinde yer aldığı L6e (Quadricycle) sınıfı aracın elektronik ve yürüyen aksamı hazır durumda..





Tasarım, " Bizim Çizgimiz Tasarım Yarışması" etkinliğiyle son halini aldı. Muhammed Yasir Ekingen'in çizimi, 10.000 TL'lik ödülü kazandı.



Otonom özelikleri de bünyesinde barındıracak Quadricycle (dört tekerli bisiklet!) tarzı aracın   prototipinin   kısa sürede hazır olması bekleniyor.


" “Bizim Çizgimiz” Elektrikli Otomobil Tasarım Yarışması Başladı!

Türkiye, “Bizim Çizgimiz Elektrikli Otomobil Gövde Tasarım Yarışması” ile L6e Quadricycle (dört tekerlekli) segmenti otomobilinin tasarımını arıyor. 10 Bin TL ödüllü yarışmanın son başvuru tarihi 9 Mayıs 2021.


KOSGEB desteği ile Güney Çelik ortaklığı ile Elektrik – Elektronik Mühendisi, Akademisyen Dr. A. Özgür Polat’ın Çukurova Üniversitesi Teknokent’teki start-up girişimi olan Solvaytech bünyesinde elektrikli otomobil üretim çalışmaları devam ediyor. Yürüyen aksamı ve elektronik sistemleri tamamlanan L6e Quadricycle Segmenti Otomobilin gövde tasarımı için ödüllü yarışma başlatıldı. Seri üretim fizibilite çalışmaları sürmekte olan otomobilin tasarım yarışmasına son başvuru tarihi 9 Mayıs 2021. Tasarım yarışmasında ulaştırılan tasarımlar arasında Jüri Üyelerinin vereceği puanlamada en yüksek puanı alan tasarımlar halkın oylamasına sunulacak ve kazanan tasarım üretilecek. 10 Bin TL ödüllü yarışmaya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes katılabiliyor. Bilgisayar ortamında 2D veyahut 3D çizimler ile yarışmaya katılmak mümkün olmakla birlikte, el çizimleri ile de yarışmaya başvurular kabul ediliyor. Yarışma başvuruları www.bizimcizgimiz.com web adresinden alınıyor.    

Fiyat ve boyutları ile şehir içi kullanımında önemli bir ihtiyacı karşılaması ön görülen Türkiye’nin L6E segmentindeki dört tekerlekli, elektrikli aracı; prizlerden şarj edilebildiği gibi elektrik üretmeye imkân tanıyan modüler pedal sistemi ve güneş paneli ile şarj bitmesi nedeniyle yolda kalma gibi sorunları da ortadan kaldıracak. Gidon kontrollü olması planlanan araç, aynı zamanda modüler pedal sistemi ile şehir içi yolculuklarında olumsuz hava koşullarından etkilenmeden spor yapmaya da imkân tanıyor. Çevreci ve ekonomik yönü kadar sağlıklı yaşama katkısı ile ön plana çıkan yeni araç, aynı segmentteki diğer araçlardan bu yönüyle ayrışıyor. İlk etapta elektrik destekli gidon sistemi bulunacak araçta, talebe göre direksiyon sitemli versiyonunun da bulunması planlanıyor.  "



Kaynak; https://www.facebook.com/bizimcizgimiz/
https://www.bizimcizgimiz.com/
https://cukurovateknokent.com/
https://solvaytechnology.com/
https://www.guneycelik.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..