Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Lexus RZ, çekici ve performanslı bir SUV'mu olacak?

 RZ adlı yeni ve elektrikli bir aracın görsellerini paylaşan Lexus'ün bu modeli, 2022'nin ilk yarısında ilk etapta Kuzey Amerika yollarına çıkarması bekleniyor. e-TNGA platformu üzerinde yükselen SUV (veya Crossover) haliyle Toyota markalarıyla az-çok ortak şeyler paylaşıyor olacak.



Hafif ve kompakt motorları, sağlam bir gövde ve Direct4 adlı değişken bir 4 teker çekiş sistemiyle buluşturan otomobilde Toyota bZ4X, Subaru Solterra ve Lexus  LF-Z Electrified izlerini görmek mümkün..





Direct4 sistemi, RZ'nin güç dağıtımını hızlı bir şekilde gerçekleştirirken haliyle diğer Lexus modelleri gibi geniş, ferah  ve lüks bir kabine sahip olacak. 



Bu arada, Toyota tarafından Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya ve Avrupa'da Lexus RZ450e adı tescil ettirilmiş durumda.



"Yeni RZ ayrıca, daha düşük hızda sürüş veya park etme için geleneksel elden ele hareketini ortadan kaldırarak konfor ve rahatlık sağlayan son teknoloji bir direksiyondan yönlendirme sistemi ile satışa sunulacak. Basit bir direksiyon hareketiyle tam bir U dönüşü yaptığınızı hayal edin. Aynı zamanda, direksiyon simidinin rahat ve benzersiz şekli, gösterge panelinden ön cam ekranına kadar tüm ilgili bilgilerin net bir şekilde görülmesini sağlar."



Lexus'ün güncel olarak seri imal edilen elektrikli aracı; Lüks kompakt bir SUV olan LEXUS UX 300e modeli.



Kaynak; Lexus.com
https://www.lexus.eu/
https://www.youtube.com/channel/UCV6AeRlU-h655OQSiF794lw
https://twitter.com/Lexus

1 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..