Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Nissan Micra, Yeni CMF B-EV Alliance Platformu Üzerine İmal Edilecek

Tamamen elektrikli bir motora sahip olması beklenen mini-k otomobil, Renault-Nissan-Mitsubishi Beraberliği nin CMF B-EV platformunda yükselmesi,  Fransa'daki Renault ElectriCity'den pazarlara yürümesi planlanıyor.. Diğer rakipleri gibi Fransız-Japon ortaklığı da yepyeni elektrikli araçlarla model sayısını arttırmak istiyor.



Yeni Nissan,  haliyle Alliance 2030 yol haritasının bir parçası olacak. Yeni otomobil, Nissan  giriş seviyesi araç olarak ikonik Nissan Micra'nın yerini alacak. Yeni aracın farklı bir isim kullanması da ihtimallerden biri. Tasarım; Nissan imzasına, platform ise Renault imzasına sahip olacak.



Bir çok otomobil markasını içinde barındıran ittifak, 2030'a kadar 5 ortak  platformda, 35+ yeni elektrikli otomobil imal edecek. Nissan yöneticisi Ashwani “Bu, İttifak'ın 'akıllı farklılaştırma' yaklaşımının harika bir örneği. İkonik Micra'mızın yerini alan bu yeni modelin Avrupa'daki müşterilerimize daha fazla heyecan katacağına eminim.” diyor..



İttifaktan yapılan açıklamaya göre  yeni EV, Nissan'ın hafif ticari araç portföyünün de önemli parçalarından biri olan,  (e-NV200'ün yerini alan)  yeni Nissan Townstar'la beraber elektrikli araç serisinin önemli oyuncularından biri olacak.




Kaynak; www.nissannews.com
https://twitter.com/NissanEurope
https://global.nissannews.com/en/releases/nissan-all-new-electric-compact-car-coming-to-europe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..