Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

ÇÖL KAPLANI YİNE DAKAR'DA

2010 yılının ilk günlerinde gerçekleştirilen Dakar Rallis'ini kendi kategorisinde ilk sırada bitiren Kemal Merkit 32.Dakar Rallisi'nde tek başına mücadele edecek.
Önceki senelerde takım arkadaşı olan Kutlu Torunlar bu sene yarışmıyor.
32. Dakar Rallisi, 1 ile 16 Ocak tarihlerinde Arjantin ve Şili topraklarında gerçekleşecek.



''ÇÖL KAPLANI KEMAL MERKİT 32. DAKAR RALLİSİ ÖNCESİ BASIN MENSUPLARI İLE BULUŞTU...
Bu yıl Dakar Rallisi’nde ülkemizi tek başına temsil edecek olan Kemal Merkit, Dakar öncesi basın mensuplarıyla kahvaltı yaparak Dakar Ralisi ve hedeflerinden bahsetti.
2008 yılında Afrikada’ki terör gruplarının tehdidi nedeniyle Güney Amerika’ya alınan Efsane Ralli Dakar  2011 yılında da Arjantin – Şili topraklarında 1-16 Ocak tarihleri arasında düzenleniyor.
2000 yılından beri takım olarak Dakar Rallisi’nde Türk Bayrağı’nı taşıyan Kemal Merkit  32. kez gerçekleşecek Dakar Rallisi’nde ülkemizi motosiklet kategorisinde temsil edecek.

Merkit 2011 rallisi için şu değerlendirmeri yaptı:
“ Geçen yıl ki birincilik başarımızın devamını getirmek adına tüm seneye yayılan çalışma programımı sonuçlandırıp 24 Aralık’ta Arjantin’e hareket edeceğim.Bu yıl tek başıma katılacağım yarışta Türk Bayrağı’nın en ön saflarda yer alması için elimden geleni yapacağım.Bu senenin bir başka özelliği de TOFD (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği) için bağış toplamak üzere yarışıyor olmam ve İddaa’da Dakar Rallisi’nin yer alması olacak.”
Dakar Türk Takımı sporcusu Kemal Merkit  2011 Dakar Rallisi’ne KTM Spormoto ana sponsorluğunda katılırken, Pancar Motor, YKB Play, Castrol ,Solgar Vitamin , Galata Taşımacılık  Co- sponsor, Power FM ve Hürriyet gazetesi medya  sponsoru  , Pirelli, Adidas, MAC ve Num Num ve Arenaspor destek sponsoru olarak  yer alıyor.
4 kıta ve 33 değişik ülkeden, 186 motosiklet, 38 quad, 156 otomobil ve 72  kamyonun maksimum performans ve azim göstererek bitirmeye çalıştıkları 9.605 km’lik ralli bu yıl Arjantin’nin başkenti Buenos Aires’den başlayarak, Şili topraklarında Atakama çölü ve And dağlarında devam ederek Arjantin topraklarında Buenos Aires’de  son bulacak.
İnsan ve makinenin birlikte doğa ile mücadelesinin sınandığı insanlık macerası Dakar Rallisi, Arjantin ve Şili topraklarında oldukça teknik beceri gerektiren çöl şartlarında farklı kum tipleri, kum tepeleri, sert zemin ve yüksek irtifadan oluşan  zorlu bir parkurda 15 gün sürecek. Ekipler en çok dünyanın en kurak çölü olarak bilinen Atakama Çölü etaplarında ve And dağları eteklerinde 3000 metre yükseklikteki etaplarda zorlanacak.

Motosiklet kategorisinde Dünya Şampiyonları’nın da mücadele edeceği 185 yarışçı arasında yer alacak Dakar Türk Takımı, KTM Enduro 690 R motosikletl ile mekanik destek almayanlar  kategorisinde mücadele edecek. Dakar 2011’da  Kemal Merkit 55, numara ile Türk bayrağı ile geçen seneki gibi podyumda desteksiz yarışanlar sınıfı şampiyonluk kupasını  kazanmayı hedefliyor .
 Start alan yarışmacıların sadece %40’ının finişe ulaştığı Dakar Rallisi’nde Dakar Türk Takımı sporcusu Çöl Kaplanı lakaplı Kemal Merkit  ilk hedefi 9605 km’lik yarışı  başarıyla bitirebilmek . Kemal Merkit 7.kez katıldığı rallide 6.kez bitiş noktasına varabilirse gerçekten çok az kimsenin ulaşabildiği 7 de 6 kez finişe ulaşabilmiş Dakar sporcuları arasında yerini alacak.
Kemal Merkit bu sene adım adım oluşumuyla TOFD (Türkiye Omurilik Felçlieri Derneği) yararına yarış kilometreleri miktarında bağış yapacaklar sayesinde , toplam 45 adet akülü sandalye ile katkıda bulunmayı hedefliyor. Ayrıca Dakar rallisi bu sene ilk kez  Türkiye de iddaa oyunu içerisinde yer alacak .
1979 yılında Fransız Thierry Sabine tarafından organize edilmeye başlanan motorsporlarının zirve yarışı Dakar rallisi’nde bugüne kadar 25 değişik ülke geçilirken, erkek ve kadın olmak üzere 15.000’nin üzerinde kişi katıldı. Her yıl 187 ülkede milyonlarca kişinin takip ettiği  ve gün geçtikçe daha da popüler hale gelen Dakar rallisine kayıtlar 6 ay önce başlayarak 1 hafta içerisinde tamamlandı. Binlerce başvuru arasından sadece 430 takım Dakar 2011’da  yarışma  şansı  yakaladı.

DAKAR TÜRK TAKIMI  :Kemal MERKİT

Ana sponsoru:KTM SPORMOTO

Co-sponsorlar:PANCAR MOTOR, YKB PLAY, CASTROL, SOLGAR, 


GALATA TAŞIMACILIK

Destek sponsorları: PIRELLI, ADIDAS, ARENASPOR,  NUM NUM VE MAC

Medya Sponsorları: POWER FM, HÜRRİYET ''

Dakar Rallisiyle ilgili gelişmeleri DAKARTÜRK.com adresinden takip edebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..