Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

TESLA , PETROL, ELEKTRiK, HiDROJEN

Automechanika 2011 Fuarı'yla eş zamanlı yapılan Petroleum 2011 Fuarı'nda akaryakıt dağıtımı ve dağıtımda kullanılan makinalarla ilgili firmalar yer aldı.Bunlardan ilginç olanı  ise akaryakıt firmalarına yazarkasalar, dispenserler dahil bir çok ekipman sunan Mepsan standında elektrikli roadster Tesla 'nın yer almasıydı.Kırmızı rengiyle hemen fark edilen spor otomobil bir çok ziyaretçiyi başına topladı.















Önden görüntüsü de bir çok spor otomobil markasını hatırlatan, Tesla'nın kilometre saatinin bulunduğu yerin siyah  plastik kaplamaları Toyota Corolla  ile aynı şekilde. 
Tesla, yerli  bir araç olsaydı bir çok kişi söylemediğini bırakmazdı. Etox'u ve diğer yerli otoları yerden yere vurduğumuz gibi Tesla yabancı olduğu için sesini pek çıkaran olmadı nedense..







Tesla'nın akaryakıt fuarında sergilenmesi, bir çok firmanın da akaryakıt istasyonlarının yanına elektrik şarj cihazlarını ekleyeceğini gösteriyor.
Elektrikli araçta  şarj edilme zamanı, şarjın uzun süre gitme durumu ve artan elektrik ihtiyacının hangi kaynaklardan karşılanacağı en önemli kıstas.Kömür , akaryakıt ve nükleer enerji; tarafsız bakılırsa ya çevreyi kirletiyor yada büyük riskler içeriyor. 




Aslında araçlarda hidrojen kullanımı, araştırma geliştirme safhasında. 
Maliyeti de yüksek. 
Onun yerine ülkeler hidrojen santralleri yapsalar bu şekilde elektrik üretimini arttırsalar daha iyi olmaz mı?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..