Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

TOFAŞ'TAN YENi FiAT LiNEA

2007 yılından beri  Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilen Fiat  Linea, 5 yıl sonra yenilenerek yollara çıkıyor..41 yıldır üretim yapan TOFAŞ 1971 yılında;  Murat 124'le üretime başladı.
 120 bin adetlik üretim ve 35 bin adetlik ihracat sayısına ulaşan Linea, geçtiğimiz yıl kendi sınıfında en çok satan otomobil ünvanına; en yakın yerli rakibi Renault Fluence'ı geçerek sahip oldu.

2012'de Türkiye'de  33 bin adedin üzerinde satılan Linea'nın % 70'lik Ar-Ge si Tofaş tarafından
gerçekleştirildi.Chrysler - Fiat ortaklığıyla   özellikle maliyet açısından bir çok model, grup marklarıyla ortaya çıkarken bazı yayınlarda Fiat Linea ile Dodge Hornet'in  ortak yönlerinin
olabileceği yazılmıştı.En son örnek ise  Fiat Doblo'nun Kuzey Amerika'da RAM markasıyla satılacak olması..Diğer taraftan Linea biraz daha iyi olmuş gibi düşünülürken, aracın ön yüzü artık üretimden çekilen veya çekilmek üzere olan Hyundai Accent Era'ya benzemiş!
Yeni Linea ile ilgili olarak basında ve internet aleminde bilgi, haber ve resimler yer alırken hala Fiat.com tr'de ve Tofaş'ın internet sitesinde bu konuda tek satır olmaması ise düşündürücü!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..