Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Dört yeni yerli araç geliyor; ilki RENAULT DUSTER, toplamda üçü SUV

Türkiye için büyük önem taşıyan bu iddialı planı hayata geçirmek amacıyla Renault Group, OYAK ile birlikte 400 milyon Euro'nun üzerinde yatırım yaparak Oyak-Renault ortak girişimiyle Türkiye'de yeni model ve motor üretimine başlamayı planlıyor.Renault, "Uluslararası Oyun Planı 2027" kapsamında, Renault markasını Türkiye'de pazar lideri yapma ve Türkiye'yi Avrupa dışında, dünyanın diğer noktalarına da ihracat yapan bir merkez haline getirme hedefini açıkladı.



Bursa Oyak Renault fabrikasında 2027 yılına kadar 4 yeni Renault modeli üretilecek. Bu modellerden üçü, B ve C SUV segmentindeki müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış SUV modeller olacak.

SUV ailesinin ilki olan Yeni Renault Duster, hibrit motor seçeneğiyle 2024 yılının ikinci yarısında Türkiye'de satışa sunulacak.

Renault, 2027 yılına kadar Türkiye'deki satışlarının 1/3’ünün elektrikli veya hibrit olmasını hedefliyor.



Türkiye için büyük önem taşıyan bu iddialı planı hayata geçirmek amacıyla Renault Group, OYAK ile birlikte 400 milyon Euro'nun üzerinde yatırım yaparak Oyak-Renault ortak girişimiyle Türkiye'de yeni model ve motor üretimine başlamayı planlıyor.

Renault, Renaulution kapsamındaki “Uluslararası 2027 Oyun Planı”nı Latin Amerika’da açıklamasının ardından, şimdi de bir sonraki merkezi olan Türkiye için yeni planlarını duyurdu. 




“Türkiye, Renault markasının önemli bir merkezi olarak öne çıkıyor”


İstanbul’da gerçekleşen basın konferansında Renault Markası CEO’su Fabrice Cambolive “Renault, güçlü ve güvenilir ortağı OYAK ile birlikte 54 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Renault ve OYAK birlikte 7,5 milyondan fazla otomobil üretti ve Türkiye'deki her 7 otomobilden biri Renault logosu taşıyor.  “Uluslararası 2027 Oyun Planı” için Türkiye en önemli merkezlerimizden biri olarak büyük rol üstleniyor. Hedefimiz Türkiye'de pazar lideri olmak, markamızı yeni ürünlerle güçlendirmek, özellikle SUV segmentinde güçlü bir varlık geliştirmek, hibrit ve elektrikli araçlara dayalı bir elektrifikasyon stratejisi uygulamak. Bursa fabrikamızı sadece Avrupa'nın değil, dünyanın diğer ülkelerinin de ihracat merkezi haline getireceğiz” dedi.




“Uluslararası 2027 Oyun Planı” Renault’nun Avrupa'daki stratejisini tamamlamak ve Renault markasını daha güçlü, küresel ve daha karlı hale getirmek için tasarlandı.   


“Stratejimiz 3 temelden oluşuyor: yeni ürünler, yerel üretim ve elektrifikasyon”


Türkiye'de yerel üretimin, pazar liderliğinin anahtarı olduğunu belirten Renault Group Türkiye CEO’su Jan Ptacek “Bugün, 2027'den önce 4 yeni Renault modelini, Bursa Oyak Renault Fabrikamızda yerlileştirmeyi planladığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Bu yeni otomobillerden biri Renault Duster olmak üzere 3 adet SUV olacak. Renault olarak bu yeni ürünlerle Türkiye'de B ve C SUV segmentlerinde müşteri ihtiyaçlarını karşılayan bir ürün yelpazesi sunarak liderliğimizi daha da pekiştireceğiz. 



SUV ailesinin ilk üyesi: Yeni Renault Duster

Renault, güçlü ve modern ürün gamını dünyaya paralel şekilde Türkiye’de de konumlandırarak, kullanıcıları yeni modellerle buluşturuyor. Renault, bu yeni stratejik hamleyle, Türkiye otomotiv pazarındaki iddiasını pekiştirmeyi hedefliyor.


Türkiye’de Renault markası ve kullanıcılar arasında derin bir bağ bulunduğunu ve Türkiye’nin bir Renault ülkesi olduğunu belirten MAİS A.Ş. CEO’su Dr. Berk Çağdaş “Bugün, 2024 yılından itibaren Türkiye'de yerlileştirmeyi planladığımız 3 SUV arasından ilki olacak Yeni Renault Duster'ı duyurmak istiyorum. Yeni Renault Duster’ın, Duster modelinin başarı hikayesini sürdüreceğine eminim. Gerçek bir ikon olan Duster, kariyerinin 13 yılı aşkın süresinde dünya çapında büyük bir başarı elde etti. Duster dünya genelinde 1,7 milyondan fazla satış rakamına ulaştı. Yeni Renault Duster, önceki nesillerini başarılı kılan tüm özellikleri koruyor. Duster ve yeni SUV'larla birlikte, Renault markası tam bir SUV yelpazesine sahip olacak” dedi.


Yeni Renault Duster, etkileyici SUV tasarımıyla çok güçlü ve iddialı. Yeni model sağlamlık, dayanıklılık, off-road yetenekleriyle de öne çıkıyor.  Yeni Renault Duster “Uluslararası 2027 Oyun Planı”nın temel önceliklerinden biri olan hibrit teknolojiyle kullanıcılara buluşacak. Renault Duster, 2024'ün ikinci yarısında Türkiye’de satışa sunulacak.


MAİS A.Ş. CEO’su Dr. Berk Çağdaş, “Türkiye'deki otomotiv pazarında lider olma taahhüdümüzü çeşitli, yerel üretim ve elektrikli araçlar sunarak teyit ediyoruz. Yeni ürün yelpazesi ve SUV modellere odaklanma, işimize ve Renault markasının başarısına eşi benzeri görülmemiş bir ivme kazandıracak. OYAK ve Renault‘nun güçlü ortaklığının hem ülke ihracatına sağlayacağı katkı hem de iç pazarı destekleyecek bu stratejisi; tüm sektörümüz adına umut verici bir adım. En büyük destekçimiz OYAK’a ve çok değerli Renault üst yönetimine her zaman bize verdikleri sonsuz destek adına bir kez daha teşekkür ediyorum”


 


Elektrikli otomobiller 2027 yılına kadar Türkiye'deki Renault satışlarının 1/3’ünü oluşturacak


2027 yılına kadar, Renault'un ürün gamında hibrit ve elektrikli araç satışlarında önemli bir artış yaşanacak ve Türkiye’de pazarın dönüşümüne katkı sağlanacak.  



Türkiye'de 2025 yılına kadar yeni nesil hibrit bir motor da yerelleştirilecek. Her yeni yerelleştirilmiş modelde bir hibrit motor seçeneği de sunulacak. 2027 yılında Türkiye'deki elektrikli araç satışlarının, toplam Renault satışlarının %1/3'üne ulaşması hedefleniyor.


Türkiye, küresel bir ihracat merkezi haline gelecek


Renault Group, 2026 yılına kadar OYAK Renault fabrikasında yeni bir modüler platformu da hayata geçirmeye odaklanıyor. Bu esnek ve yüksek verimli platform, çok çeşitli güç aktarma organları teknolojileriyle uyumlu olacak. Halihazırda üretiminin yüzde 75'ini Avrupa'ya ihraç eden OYAK Renault fabrikasını, 2027 yılına kadar dünya ülkeleri için küresel bir ihracat merkezi haline getirmeyi hedefleyen Renault, geleceğin C SUV modellerini 50'den fazla ülkeye ihraç ederek küresel varlığını genişletecek. 


Renault Group'un yeni modüler platformu Bursa fabrikasında devreye alınacak


Renault Group Türkiye CEO'su Jan Ptacek, Türkiye'nin Renault Group içindeki önemli endüstriyel varlığını vurgulayarak şunları söyledi: "Verimli bir sanayi merkezi inşa etmek için Bursa fabrikamızın endüstriyel varlığı büyük önem taşıyor. Oyak Renault fabrikası, Türkiye'nin en büyük binek otomobil üretim kapasitesine sahip. Renault Group'un yeni modüler platformunun 2026 yılına kadar Bursa fabrikamızda devreye alınmasıyla, bir adım daha ileriye gidiyoruz. Esnek ve son derece verimli olan bu platform, çok çeşitli güç aktarma mekanizması teknolojilerini barındırıyor. Toplam uzunluğu 4 ile 5 metre arasında değişen araç yelpazesi, 2.6’dan neredeyse 3 metreye kadar dört farklı dingil mesafesi uzunluğu olanağı sunuyor. 


2027 yılına kadar 400 milyon Euro’dan fazla yatırım yapılacak


Bu iddialı planları hayata geçirmek için Renault, Türkiye'deki AR-GE faaliyetlerini önemli ölçüde artırıyor. 2025 yılına kadar Bursa’daki AR-GE merkezinde çalışan mühendis sayısı 500’e ulaşacak, bu AR-GE ekibinin 2022 yılına göre iki katına çıkması anlamına geliyor. Bu artış, yerel mühendislik yetkinliklerinin geliştirilmesine de katkı sağlayacak. Renault Group, OYAK ile 2027 stratejisi girişimi kapsamında 400 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yapacak. Bu yatırım, Renault'nun Türkiye'nin potansiyeline olan güçlü inancını ve markanın uluslararası sahnedeki önemli rolünü vurguluyor. Renault'nun Türkiye'deki kapsamlı stratejisi, Türkiye pazarındaki liderliğini güçlendirmenin yanı sıra küresel konumunu da güçlendirmeyi amaçlıyor.

49 yorum:

  1. Dacia tam tutmuşken yine sacma hatalı kararlar logosu bile güzeldi yazık oldu nasıl bir ekip var renoya daciyaya yalnış lararlar aldırtıp rakiplere nefes aldırtıyor

    YanıtlaSil
  2. Bunun adı sadece çakallık: sırf daha pahalı fiyat konumlandırmak için dacia adını Renault yaptılar! Yazık gerçekten yazık

    YanıtlaSil
  3. Rusya’da da dacia diye bir marka yok tüm dacia modelleri Renault markası ile satılıyor

    YanıtlaSil
  4. Güney Amerika'nın tamamında Renault Duster diye satılıyor. Dacia yok orada.

    YanıtlaSil
  5. Her türlü ülkemize yatırım yapılması güzel. Bu istihdam ve ekonomik getiri demek.

    YanıtlaSil
  6. Dacia markasını Renault olarak satmak tam bir pazarlama skandalı... Dacia'ninnsegmenti farklıydı ve beklentiler düşüktü. Renault olarak satarsan marka imajina zarar verirsin... Hoşgeldin Reno 9 dönemi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında orada farklı bir stratejik yaklaşım var.

      Sil
  7. Açıkçası dacia iken duster almayı hiç düşünmedim ama renault logolu duster almayı isterim. Aynı araba olduğunu biliyorum ama algı her zaman farklıdır bence gayet mantıklı bir karar

    YanıtlaSil
  8. Reno Duster pikap uretilsin Renonun pikapi yok piyasada ! Torosçularin gözü yaşlı!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duster pikap var Renault Duster Oroch adıyla tanıtılmıştı Renault Alaskan'da var. Alaskan Navara bazlı bir pikaptı Alaskan, Navara ve X-Class üçüz kardeşlerdi X-Class ise bunların premium yani lüks olanıydı

      https://otopark.com/2014/10/29/dacia-duster-oroch-konsept/
      https://www.sekizsilindir.com/2015/09/dacia-duster-pikap-renault-oroch-adyla.html
      https://www.ototeknikveri.com/haber/5011/dacia-dusterin-pick-up-hali-renault-duster-oroch
      https://tr.motor1.com/news/138588/renault-alaskan-cenevrede/

      Sil
  9. Eğer duster Renault olarak çıkarsa kadjar ve captur bi nebze kesebilir inşallah otomatik bi 4 çeker çıkarırlar

    YanıtlaSil
  10. Dacia Logan yerine Renault taliant diye 200 bin pahalıya satma fikri çok tutunca Duster dada aynısını yapalım demişler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dacia Logan Romanya ve Fas ta üretiliyor ama Renault Taliant Fas ta üretiliyor. Ayrıca Fas ta Dacia Logan adı altında satılıyor. Benim Renault nun stratejisinden anladığım Türkiye gibi teneke arabalara fazla para veren ve ekonomik yandan kötü ülkelerde yaptığı stratejisi denir.

      Sil
  11. Tr yeni taksileri hayırlı olsun
    Egea 2025 de üretimi bitiyor
    Taksi olarak kullanılacak sedan kalmadı sayılır
    Megane üretimi de karsan da, o da yakında biter.
    Duster 1.6 hibrit motor + manuel şanzıman; taksiler için gayet güzel iş görür

    YanıtlaSil
  12. Türkiye'de üretileceği için fiyatı belki de Stepway'den daha ucuz olacaktı. Renault adı altında çıkararak biraz daha yüksek fiyat politikası işleyecekler. Maalesef kötü oldu bu.

    YanıtlaSil
  13. Bu Dacia araçlarının Renault adı ile satılması alım gücü düşük ülkelerde oluyor

    YanıtlaSil
  14. Önden Renault yazması çirkin bir görüntü olmuş amblem daha hoş dururdu

    YanıtlaSil
  15. Duster tam olmuştu bu sefer hemen geldiler zaten herkes biliyor reno olduğunu şimdiye kadar ki en iyi duster ve gerçekten olmuş bu sefer

    YanıtlaSil
  16. 1.0 1.3 yarı hibrit , ARA KASA NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN MODELLER YERİNE. 1.5 benzin 1.5 dizel manuel veya otomatik. Dayanıklı ekmek koşturan insanlara yönelik suvlar yapın.

    YanıtlaSil
  17. Bikere nasıl bir aptallık bu! Renault tasarım diline asla uymayan bir model DUSTER. Dacia tam marka ve tasarım olarak oturmuşken piyasada nasıl saçma bi karar! @renaultturkiye valla çok yazık sana kimler yönetiyorsa seni! Panjur bile uymamış Y far tasarımına ne diyim allah ıslah etsin!

    YanıtlaSil
  18. Yukarıdaki yorumların bazılarının haklılık payı olmakla beraber Renault'nun toplam satış rakamlarının daha fazla olması da amaçlanmış olabilir..

    YanıtlaSil
  19. Çok saçma bir iş. Bari (göstermelik de olsa) dış görünüşünü falan değiştirselermiş. Aynı fiyat aralığında gelirse, millet 2.eldeki değerini düşünüp Renault logolu olanı tercih eder.

    YanıtlaSil
  20. Cayır cayır otomobil satılsa halkın alım gücü yeterli olsa gideceği yol olmayınca ne ifade ediyor satış rakamları yurtiçinde. Araç kullanmak keyiften çıkmış eziyete dönüşmüş, Geçen yıl 5 dk ya gittiğim yolu bu sene yarım saate gidiyorum, herkes birbirinin önüne kırıyor kaynak yapan yapana sinyal veren azınlıkta sıraya girmiyor kimse herkes uyanık herkesin acelesi var çakar araçlar her yerde ara sokaklarda bile park yeri yok. Ülkenin ekonomiste ihtiyacı yok. Toplum mühendisine sosyal mühendise ihtiyacı var. Endüstri mühendisleri tarafından ev iş ihtiyaç programı yapılmalı. Halk Zorunlu göçe zorlanmalı iş ev okul aynı ilçede olacak başka çare yok. İstanbul kaderine terk edilmiş durumda kim kime dumduma bir hayat yaşanıyor..

    YanıtlaSil
  21. Değişen bir şey olmaz. Taliant da aslında Reno logolu Dacia Logan. Sadece Reno'nun o ucube logosu sırıtacak.

    YanıtlaSil
  22. Duster Türkiye’de Dacia’dan Renault’ya geçiyorsa bunun anlamı: Zam geliyor…

    YanıtlaSil
  23. Duster, çoğu ülkede Renault markasıyla satılıyordu zaten.
    Neyine şaşırdınız bu kadar?

    YanıtlaSil
  24. Şimdi Renault olması bizim için iyi mi,kötü mü?Karar veremedim,yalnız biraz şaşırmadim da değil hani,Dacia-Duster ;sanki ayrılmaz bir bütün gibiydiler.

    YanıtlaSil
  25. Arabalar pahalı değil yalnız vergiler pahalı bu ülkede.

    YanıtlaSil
  26. Para İsrail dostu Fransızlara gidiyor yalnız nasıl olacak o iş?

    YanıtlaSil
  27. Belli bir kesimin alabilmesi ekonominin iyi olduğu anlamına gelmiyor.
    Enflasyonun diğer ülkelere göre fazla ve çok hızlı artması ülkemizin ekonomisinin ne kadar iyi olduğunu gösteriyor.

    YanıtlaSil
  28. Film seyreder gibi okuyoruz araç haberlerini.
    Bizler yaşayamacağımız için..

    YanıtlaSil
  29. Aynısını Logan/Taliant'a yaptılar. Logan'ı Renault Taliant olarak sattılar Sembolü bitirdiler sonuç ellerinde patladı

    YanıtlaSil
  30. Herhalde bu Dacia olmak için çok güzel oldu biz bunu Renault diye satalım dediler

    YanıtlaSil
  31. Yüksek etiketle satmak için Logan ve Dokker'dan sonra Duster'ı da Renault markası ile satacaklar. Pardon da Dacia markasını komple kaldırın hepsi Renault olsun. Uzun vadede zarar ettirir bu plan

    YanıtlaSil
  32. Başka ülkelerde Renault olarak satılıyor zaten

    YanıtlaSil
  33. Renault’ın ürün yelpazesinde bu kadar SUV ve crossover varken ne kadar gerekliydi bu karar bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  34. Renault logosu ile gelirse malzeme vs daha iyi olur. Rusya daki Dusterlar hep Renault ve onların malzeme kalitesi, özellikleri daha iyiydi.

    YanıtlaSil
  35. uzakdoğu pazarın da dacia duster renault olarak satılıyordu bildiğim kadarıyla.(airbagsiz bomboş model di hatta ve sase de kalitesizdi)şimdi de ülkemiz de yapacaklar aynısı (buradaki öyle olmaz tamam ama) ki benim hoşuma gitmedi.kangoo gelmedi dokker modelini express olarak sattilar ve kalitesi kangoo ya çok uzak tabi.

    YanıtlaSil
  36. Euroncap’tan 3 yıldız almış olan Duster kesinlikle alınmaz. Canımızı sokakta mı bulduk? Eşşeğe altın semer vursan da eşşek eşşektir.

    YanıtlaSil
  37. Mermer şantiyesinde kartlar yeniden dağıtılacak.

    YanıtlaSil
  38. Önceki 1.3 tce 150 lik motor 160 lık ve 6 edc yerine 7 edc gelirse ve bu 4x4 kombinasyon olursa çok iyi bi seçenek olur 👍

    YanıtlaSil
  39. Zaten senelerdir boş araba bide üstüne ucuz rent a carlar ve inşaat şirketlerine hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  40. Renault abisinin dizaynından captur vs vs daha iyi sanki..:)

    YanıtlaSil
  41. Eee ne yapacaksın Zamanının en kötünün iyisi,,,şimdi bu da ayak uydurdu pahalılığı,,,😂

    YanıtlaSil
  42. Türkiyede üretiliyorsa benim aklıma şu geldi; donanımlar yarıyarıya inmiş. Zaten çok bir donanım olmayan bir araç diye biliniyor geriye ne donanım kalır bilemem.

    YanıtlaSil
  43. Mermerciler, mimarlık-muhendislik bürolarının fix aracı. Bu çevrelerle iş yaptığımızdan ben de sayısız defa farklı farklı Duster a bindim, şikayet eden görmedim. Şaşırtıcı derecede iyi manebra kabiliyeti vardı son neslinin. Fransızlar yapıyor baba artik kim ne derse desin.

    YanıtlaSil
  44. Dacia Dokker Renault Express oldu. Dacia Duster da ülkemiz de Renault Duster mı olacak

    YanıtlaSil
  45. Türkiye"de duster ın popülaritesini bildiklerinden, renault markası altında daha yüksek kâr elde etme amacı mı acaba sebep. Bir de renault markasının toplam satış adedini çok gösterecekler böylece. Acaba malzeme kalitesinde fark olur mu?

    YanıtlaSil
  46. Keşke Renault Toros olarak ismlendirseler sonuçta Anadolu'da bu araçlar Torosun yerini aldı

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..