Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Kamyon akrobasisi Youtube'un en popüler videolarından oldu!


 Genç bir kadın son sürat giden iki kamyonun arasında gerilmiş bir ipte yürüyor: Daha önce Hollywood'da bile böyle bir akrobasi gösterisi denenmedi. Bu akrobasi gösterisinin videosu, YouTube'da büyük bir beğeni topladı. Son birkaç gün içinde videoyu 3 milyonun üzerinde kişi izledi.  
İpin üzerindeki kişi, dünyaca ünlü Amerikalı ip cambazı Faith Dickey. Faith, yüksek ve uzun bir ipin üzerinde yürüme sporu, diğer bir deyişle yüksekte ip cambazlığı alanında dünya
rekorunun sahibi.
Faith Dickey, “Yüksek yerlere, uzun iplere ve rüzgarda sallanan iplere alışkınım. Fakat bu ipler sıkı bir şekilde kaya yüzeylerine sabitleniyor. Hareket halindeki iki noktaya bağlanmış olan bir ipte yürümek çok daha farklı bir iş” diyor.

Gösteri üstün yol tutuş sayesinde yapılabildi

Bu videonun başarısının ardındaki güç Volvo Kamyon. Videonun amacı, Volvo’nun lansmanı yapılacak en son çekici modeli olan Volvo FH'ın sunduğu sürüş kolaylığını ve üstün yol tutuşu vurgulamak. Yeni Volvo FH'ın kabini bu kadar kusursuz bir denge sunmasa ve yeni direksiyon sistemi yönlendirme dengesi bu kadar iyi olmasaydı, böylesine bir akrobasi gösterisini gerçekleştirmek asla mümkün olamazdı. Çift taraflı denge sayesinde, her iki kamyon da gösteri boyunca aralarındaki sabit boşluğu koruyabildi.
Yeni Volvo FH serisinin proje yöneticisi Ulf Nordqvist, "Sadece iyi olduğumuzu söylemek yetersiz kalacaktı. Sürüş kolaylığı ve yol tutuş alanında kaydettiğimiz büyük ilerlemeyi herkese somut olarak göstermek istedik" diyor. (Sürücülerden biri ile gerçekleştirilen röportajı http://www.youtube.com/watch?v=l7SUJyWaqmM adresinden izleyebilirsiniz.)

Daha önce hiç yapılmadı 

Videonun yapımından sorumlu olan Hollywood ekibi bu fikri ilk kez duyduğunda çok şaşırdı. Normalde James Bond, Harry Potter ve Karayip Korsanları gibi filmlerdeki akrobasi hareketleri üzerinde çalışan Peter Pedrero, “Bunu duyana dek akla gelebilecek her türlü akrobasi hareketinin çoktan yapıldığını düşünüyordum. Fakat hareket halindeki iki kamyonun arasına gerilen bir ipte yürümeyi kimse denememişti. Bu fikri hayata geçirmek son derece zor bir iş gibi görünüyordu. Ama biz zoru başarmayı seviyoruz” diyor.

Videoyu www.volvotrucks.com.tr/fh adresinden izleyebilirsiniz.

Oskar adayı bir yönetmenin eseri

Videonun yönetmeni, şu anda sinemalarda gösterimde olan ve baş rolünü İsveçli yıldız Alexander Skarsgård'ın oynadığı Disconnect filminin Oskar adayı yönetmeni Henry Alex Rubin.
Henry Alex Rubin: “En sevdiğim çekim, bana imkansız olduğu söylenilen çekimlerdir. İmkansız olduğunu duyduğumda dağları yerinden oynatmak isterim. Faith Dickey de benimle aynı karakterde. Ona “yapamazsın” derseniz bu onu sadece ateşler. Cesareti karşında tüm ekip olarak büyülendik ve nutkumuz tutuldu. Bu akrobasi gösterisi Volvo kamyonların hassas sürüş kabiliyetlerini test etmek üzere başladı ancak bir cesaret gösterisine dönüştü” diyor.
 
Bu iş maceraperestlere göre değil
Video, Hırvatistan'da bulunan yapımı neredeyse tamamlanmış bir otoyolda, karşıdan trafik akışı olmadan kaydedildi. Gösteri sırasında güvenlik, hem Volvo Kamyon hem de akrobasi koordinatörü Peter Pedrero için büyük önem taşıyordu.
Peter Pedrero, “Akrobasi gösterileri, maceraperestlere göre bir iş değil. Güvenlik her zaman önce gelir. Her zaman kendinizi olabilecek en kötü senaryoya göre hazırlamanız ve böyle bir şey olduğunda ne yapmanız gerektiğini planlamanız gerekir. En küçük ayrıntıya kadar her şeye hazırlıklı olmak ve titiz planlama yapmak. Bunlar her şeyden önemli” diye açıklıyor.
Volvo FH Serisinin dünya prömiyeri ve resmi lansmanı 5 Eylül'de, Merkezi Avrupa saati ile 21.00’da  gerçekleştirilecek. Ayrıca, lansmanı www.volvotrucks.com.tr/fh adresinden canlı izlemek de mümkün olacak.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..