Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İSTANBUL AUTO SHOW'dan geriye kalanlar

Otomobilseverlerin ve otomotiv sektörünün iple çektiğiİstanbul Auto Show Fuarı, 1 Kasım Perşembe; ViP Günü'yle başladı.Davetlilerin ve basının iştirak ettiği ilk günde Otometre.com/Otolist.blogspot.com olarak Ford, Nissan, Citroen, Infiniti, Subaru, Dacia, Chevrolet ve Renault'un davetlisi olarak fuarda ki otomobilleri inceleme şansı bulduk.Bir çok yeni otomobil ziyaretçilerle buluşurken bir çok konsept otomobilde ilk defa İstanbul'da sergileniyor. 




Özellikle Fransa liderlerinin zıtlıklarına rağmen başta Renault olmak üzere Peugeot ve Citroen İstanbul Auto Show'a büyük ilgi gösteriyor..Yerli Clio, Yerli Megane, Yerli Fluence ve Fluence Z.E.'nin yanında Romanyalı komşumuz Symbol'de ilk kez gözler önüne çıktı.


 


Bu 3 marka ( Fluence, Symbol, 301 ve C Elysse) bir çok modelin dünya prömiyerini İstanbul'da gerçekleştirdi.Maliyetlerin dayanılmaz cazibesi özellikle halkın ulaşabileceği sınıfta kendini belli ediyor; bu sınıflarda Peugeot, Citroen, Renault, Fiat, Chevrolet, Skoda, Seat başta olmak üzere bir çok marka kıyasıya kapışacak.


 


İstanbul Auto Show'da sedan otomobiller kendilerini ziyaretçilere beğendirmek için kıyasıya savaşırken (!), markaların çoğunluğu modellerinin bazılarını duvara , tavana veya yüksek bir yere sabitleyerek ilgi çekmeye çalışmış.Her fuarda olduğu gibi lüks markalar ve mankenler bu fuarda da ilgi çekiyor.
ViP Günü ziyaretçi sayısı çoktu. Bu yoğunluk hafta sonlarıda en yüksek düzeye çıkıyor.
Sarışın olarak Bugatti; fuarın en ilgi çekici, en baştan çıkarıcı, en pahallı ( yaklaşık 10 trilyon TL), en güçlü, en hızlı, malesef en yalnız ( standın etrafı çevrili ve tek otomobil), en uzak! otomobili...
Gerçi bu otomobile sahip olmayı herkes ister de; düz yol bulmak, yakıt harcaması, sigorta, vergi gibi şeylerle uğraşmakta! düşünülesi konular...
Honda, Nissan, Fiat gibi standlarda, konseptte olsa farklı otomobilerde görmek isterdim doğrusu.
Müze gibi, İstanbul Auto Show'da da her standı inceleyerek gezerseniz bir gün yetmez.Bana yetmedi, hafta içi tekrar gitmeyi düşünüyorum!
Bu fuarda öncekine göre elektrikli ve alternatif yakıtlı otomobil sayısı sanki daha azdı.Yeri gelmişken elektrikli otoların daha iyi yerlere gelmesini beklerken en iyi seçenek vergi ve alımdaki maliyet olmazsa hibrid otomobiller diye düşünüyorum..


 


Renault Twizy ile Opel'in küçük aracı yakıt ve yer kaplama olarak iyi düşünülmüş araçlar ancak Türkiye şartlarında ne kadar talep görür, belli değil.
Teknolojik bir çok özellik ziyaretçilere sunuluyor. Güvenlik, araçların kendini park etmesi ve özellikle küçük hacimden çok sayıda beygir çıkarılması en dikkat çekici olaylar..0.9 litrelik motordan 105 - 110 beygir harika bir şey.Bir çok firmabu motorlarla uğraşıyor. Lüks markalarda bu konuya mesafeli olsalarda ,bu konuya eğilecekler!




 Diğer tarftan fuarın gerçek yerlisi diyebileceğimiz bir markanın iki modeli 4 farklı versiyonu vardı. Bunları otomobilleri görmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Bu otomobillerin markası Onuk. Onuk Taşıt'ın standı alt katta 11 salon da yer alıyor.
Onuk Taşıt'ın Sazan, Sazan LM, S56/E ve S56/G modelleri sizi fuar süresince bekliyor olacak..

Metrobüsün Beylikdüzü'ne kadar ulaşması harika bir şey olmuş;
ancak hiçbir araç, İnşallah hiçbir zaman arıza veya başka bir sebepten yolda kalmaz!
Fuara gideceklere; otomobillerle beraber teknoljik ayrıntılar ( güvenlik, yakıt, motor..) için sergilenen parçalara , araç kesitlerine ve diğer otomobillerle ilgili şeylere de dikkat etmelerini tavsiye ederim. Zira otomobil ortaya çıkarken görünmeyen kahramanlarla
bir çok önemsemediğimiz parçaların oluşturulmasından kaynaklanıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..