Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BENZiN DERDiNE SON; NÜKLEER OTOMOBiLLER GELiYOR

Nükleer otomobil olur mu?Hemde lüks ve presijli bir otomobilde kullanılır mı?Bu sorunu cevabı Yeni Dünya olaarak adlandırılan Amerika Kıtası'dan verildi.Nükleer enerji, gelecekteki alternatif yakıtlardan biri.Fosil yakıtların bir zaman sonra bitecek olması, rüzgar, güneş gibi alternatifleri ortaya çıkararırken, diğer bir çare ise nükleer enerji. Santrallerin dışında uçak gemileri ve denizaltıları biliyoruz , nükleer yakıtla çalışan. Amerikalı Cadillac,




nüklleer enerjiyle çalışan bir otomobil projesi gerçekleştirdi..Cadillac WTF olarak adlandırılan otomobil, bakım yapılmadan 100 yıl çalışcak şekilde planlanmış.




Açık adı, Cadillac World Thorium Fuel (Cadillac WTF) olan otomobil, adından anlaşılacağı gibi son senelerde çok gündemde olan ve stratejik değeri olan Toryum!la çalışıyor.




1 gram Toryum, 30 000 litre akaryakıta eğdeğer olduğundan yakıt derdiyle uğraşmıyorsunuz. Lastikler ise beş yılda bir ayarlanabiliyor.Lastiklerde yakıt gibi değiştirilmiyor, yenilenmiyor.

Resimler, Cadillac.com

6 yorum:

  1. Desenize benzin parasından kurtulduk:) (ya yolda patlarsa:(

    YanıtlaSil
  2. Evet, güvenlik ve maliyet bu tip araçların yaşaması için en önemli etken...Benzin yerine TORYUM un geliyor olması Türkiye için de çok manidar!!!

    YanıtlaSil
  3. Evet, güvenlik ve maliyet bu tip araçların yaşaması için en önemli etken...Benzin yerine TORYUM un geliyor olması Türkiye için de çok manidar!!!

    YanıtlaSil
  4. Bu gibi gelecek nesil enerji planlamaları yorgun dünyamızdan neler alacak yasam nasıl seyrini surdurecek
    belli degil toryum rezervlerinin yogunlukla ulkemizde olması çok sansda sanssızlıkda getirebilir,kesın olan sey insanlar toryumla anlasabilir en faydalı kullanabilirse enerjiye harcanmakta olan maliyet zaman vb giderler artı hanesine yazılarak baska dallarda faydalı calısmalar yapılabilinir.

    YanıtlaSil
  5. Eldeki imkanları kullanmak iyi bir şey. Ancak eldeki fırsatları kullanammak ama aynı şekilde kalmak bir şey. Fakat elindeki imkanları kötü kullanmak, kötü anlaşmalar ise kayıpları getirir.Toryumu işlemek için kararlı olursak ülkemiz kazanır..Ama ham olarakçok ucuza satıp çok azını işlemmiş oluarak yüksek fiyata almak çok çok kötü!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..