Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

ULUSLARARASI TRAFiK MAĞDURLARI KONFERANSI

Trafik Kuralları hiçbir zaman affetmedi, affetmiyor..
Eğitim ve dikkat şart. Buna rağmen birçok kaza oluyor.2012 yılı resmi rakamlarına göre, toplam trafik çarpışma sayısı 1.296.636.Diğer rakamları açıklamaya gerek var mı!!!Kaza sonrası olanlar malum. Mağdurlar var..



Bu konuda
ilk kez “ Trafik Mağdurlarının Yaşamında «ADALETİN» Önemi” konulu bir konferans düzenleniyor.Ücretsiz izlenebilecek olan bu




etkinlik Santral İstanbul'da..

Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği olarak, FEVR Avrupa Trafik Mağdurları Federasyonu ve diğer destekçilerimizle birlikte ile Türkiye’de ilk kez “ Trafik Mağdurlarının Yaşamında «ADALETİN» Önemi” konulu bir konferans düzenliyoruz.


Amacımız, Trafik mağdurlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekmek!


Trafik çarpışmaları ülkemizin en önemli ve göz ardı edilen sorunlarından biri. Trafik çarpışmaları nedeni ile yaşanan acı kayıplar, yaralanmalar ve sakatlıklar, mağdurların ve yakınlarının yaşam kalitesini düşürüyor. Çarpışma sonrası, özellikle yargı safhasında verilen/alınan cezaların yetersizliği, mağdurların acıları ve kayıplarının yanında haklı olduklarını kanıtlama çabaları, adalet ve sigorta kurumları ile yaşanan iletişimsizlik, ortaya çıkan sorunların çözümsüz kalmasına neden oluyor.




2012 yılı resmi rakamlarına göre, toplam trafik çarpışma sayısı 1.296.636.-


2012 yılı resmi rakamlara göre yollarda hayatını kaybedenlerin sayısı 3.750.- *2012 yılı resmi rakamlara göre yaralı sayısı 268.102.-


*Yol kurbanı sayısı Polis ve Jandarma Bölgesinde; sadece olay yerinde hayatını kaybedenleri kapsıyor. Uzmanların görüşü ise bu rakamın yılda 8.000-10.000 kişi olduğudur.


Trafik çarpışmaları ve çarpışma sonucu yaşanan sorunları oluşturan etkenler ahtapot gibi pek çok koldan oluşur. Bu sorunun ilgili kurumları da her bir aşamada farklılık gösterir. Trafik mağdurları, çarpışma sonrası hakkını aramak için her kurum ile ayrı ayrı görüşerek, çaba göstermek zorundadır.Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Belediyeler de trafik mağdurlarının muhatabıolan kurumlardandır.


Uzun ve yıpratıcı bir süreçtir trafik mağdurlarının yaşadığı. Haklarımızı, bu haklara nasıl ulaşacağımızı, davamıza nasıl sahip çıkacağımızı ve Yargı aşamasında haklı olduğumuzu nasıl ispat edeceğimizi, çarpıp kaçmanın basit bir trafik suçu olmadığını, Avrupa Birliği Ülkelerinde bu konuların nasıl çözümlendiğini aktarmak için, 13 Eylül 2013, Cuma günü
 Bilgi Üniversitesi Santral Kampüs’de, uzmanların katılımı ile gerçekleştireceğimiz“ 
Trafik Mağdurlarının Yaşamında «ADALETİN» Önemi”konferansımıza bekliyoruz. 
(Katılım ücretsizdir)


Bilgi için; http://trafikmagduru.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..