Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

90 KLASiK OTOMOBiLLE RESMi GEÇiT

29 Ekim'de, 90 yaşına giren Türkiye Cumhuriyeti; 
yeni yaşını önce  Marmaray  Açılışı sonra da 90 klasik otomobille farklı bir şekilde de kutlamış oldu.
 Klasik otomobillerin yollarda  konvoy şeklinde geçişi vatandaşlarca ilgiyle ve coşkuyla karşılandı.Doğrusu,  Türkiye ve Japonya Başbakanları'nın da  beraber izlediği  muhteşem havai
fişek gösterileri ve sonrasında bayrağımızla trafikte seyreden motosikletlileri görmek  heyecan vericiydi..
Mobil 1 ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) bu kez 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında bir araya geldi. İKOD üyeleri, Mobil 1’le ömürlerine ömür kattıkları 90 klasik otomobille Cumhuriyet Bayramı Coşkusu için İstanbul caddelerindeydi. 
 
Mobil 1’in desteklediği klasik otomobiller, 45’erli iki kortej halinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda “Her Yerde Cumhuriyet” temasıyla İstanbul Avrupa Yakası Vatan Caddesi ve Anadolu Yakası Bağdat Caddesi’nde yapılacak resmi geçit törenlerine katıldılar. 

Aralarında Cumhuriyet’in ilk yıllarında üretilmiş 1930 ve 1932 model bazı araçların da yer aldığı klasik otomobil kortejleriyle, cumhuriyetin geçmişten geleceğe taşınması gerekliliğine vurgu yapıldı.
Türk bayraklarıyla süslenen klasik otomobil kortejlerinin resmi törenleri izleyen vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Geçmişten günümüze en güzel anıları yansıtan klasik otomobiller, çekilen fotoğraflarla bir kez daha geleceğe taşındı.
Mobil 1 ile ömrüne ömür katılan 150 kadar klasik otomobil en son 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda İstanbul Park Formula 1 pistinde zafer turu atmıştı. 



İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Genel Sekreteri İlker Tayalı, Mobil 1 ve İKOD birlikteliğini şu sözlerle değerlendirdi: “Klasik otomobillerimiz bizim için çok değerli. Yıllar sonra halen ayakta kalabilmeleri, motor ve parçalarının büyük titizlikle korunmasına bağlı. Mobil 1 sentetik motor yağları kalitesiyle, neredeyse Cumhuriyet’le yaşıt olan klasik otomobillerimizin motorlarını bile hala kullanılabilir kılıyor. Büyük coşkuyla kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında da bu klasik otomobillerimiz tıpkı Cumhuriyetimiz gibi dimdik ayakta olduklarını bir kez daha ortaya koyacaklar. Çünkü İKOD olarak biz klasik otomobillerimizde her zaman geleneksel motor yağlarının ötesinde performans sunan Mobil 1’in koruma ve aşınma önleme teknolojisine güveniyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..