Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

VOLVO, MAZDA ve CHERY YOK!YERLi OTO'YA EN BÜYÜK ADAY

Volvo, Mazda, Chery sonrasında Haima, Dr, Jonway ve DFSK markalarının birleştiği yer Mermerler ismi.Aslında , otomobil merakı yüzünden, Mermerler adını 1980'lerde Mazda ile duymaya başladım. O yıllarda 323 ve 626 ile ses getirmişti.





Oysa Mermerler Grubu, 1950'li yıllarda otobüslerle yolcu taşımacılığı yaparken sonraki yıllarda çeşitli markaların ( Dodge, İnternational, Renault, Bedford bayilikleri) satışını yapıyor.

Mermerler'in bir hedefi de Türkiye'de yerli otomobil (elektrikli versiyonlarda olacak) ve uçak üretmek. Bu bilgi Mermerler.com'un Başkanın Mesajı bölümünde yer alıyor..

Mermerler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı YÜKSEL MERMER,
Capital Dergisi'ne verdiği röportaj da;


Türkiye'ye Çin'den yeni otomotiv ve uçak markaları getireceğini söylerken; farklı zamanlarda Volvo, Mazda ve Chery markalarını Türkiye'de fabrika kurmaya ikna ettiklerini



(Volvo)1974'teki Kıbrıs Harekatı ve bürokrasi yüzünden gerçekleştiremediklerini anlatıyor...
2012 yılında da İstanbul Auto Show Fuarı'nda ; Mermerler Grubu, Chery'nin yanı sıra Mazda ile daha önce işbirliği yapmış Haima, İtalyan DR!, % 51'i Amerikan Jonway otomobillerini sergilemişti.

Bugün itibariyle Mermerler'in internet sitesinde Chery'nin yanı sıra Haima ve yine Çinli Dong Feng'in ticari araç markalarından DFSK yer alıyor.

Dong Feng'in bir markası da DFM. Türkiye'de küçük hafif ticari aracı, minivanı Succe ve kamyonet Rich ile yollara çıkıyor.


Diğer taraftan Facebook'ta da DR Türkiye, Jonway Türkiye, Haima Türkiye, Chery Türkiye sayfaları mevcut..


Haima'nın geçtiğimiz Ağustos ayı içinde satışa sunulabileceği ( Balmumcu'daki bayiden) söylenmişti. Bu konuda bir gelişme yok. 2014'ün ilk günlerinden itibaren belki bir gelişme olabilir!

''Hükümetimizin otomotiv sektöründe ayrıcalıklar tanıdığı 2013 yılında Otomotiv Grubumuz bünyesinde Arge çalışmalarına hız vermek suretiyle hizmet anlayışımızı değiştirdik. Türkiye’de yerli otomobil üretimi ve elektrikli otomobil üretimi konusunda en güçlü aday olarak çalışmalarımıza hız verdik.


2023 yılının hedeflerinin en önemlisi olan havacılık sektöründe Mermerler olarak çalışmaya başladık. Bu sektörde Avrupa pazarları dahil komşu ülkelerin temsilcilik anlaşmaları imzaladık. Havacılık sektöründe yabancı firmalar ile Türkiye’de uçak üretimi konusunda çalışma grupları kurduk. Altyapımızda gelecek 10 yılda Mermerler olarak adımızı bu sektörde yazacağız.Havacılık sektörünün yanında savunma sektöründe 2015 yılında başlanacak anlaşmalar ile bu sektöründe grubumuzun yeni bir sektörü olarak ekledik.

Kaynak;
http://www.mermerler.com/baskanin-mesaji.html''



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..