Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

DEFiLE, SEMiNER, FUAR ve TOSUN; TRANSiST'TE

Ulaşımda, otomotiv kadar onu tamamlayan sektör ve konularda etkin. Bu konuda ülkemizde yapılan etkinliklerde giderek artıyor. Bunlardan biri olan Transist, Uluslararası Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı, dördüncü kez düzenlenecek.
İlk etkinlikler Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılmıştı. 
Artık ,geçen seneden beri Harbiye'de İCC, İstanbul Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte bu yıl; çeşitli konuşmaların yapılacağı 5 oturumdan gerçekleşecek sepozyum, İlk Türk Troleybüsü TOSUN, Türk Motor Platformu Çalıştayı, iETT Kıyafetleri Defilesi ve daha bir çok şey ziyaretçilerin ilgisini çekecek..
Konuyla ilgili basın bülteni şu şekilde;

DÜNYA ULAŞIM SEKTÖRÜ, İETT’NİN DÜZENLEDİĞİ TRANSİST 2013, 6. ULUSLARARASI ULAŞIM SEMPOZYUMU VE FUARI’NDA BULUŞUYOR

Kurulduğu günden bugüne merkezinde ‘insan’ olan değerleri ile Türkiye’de pek çok ilke imza atan İETT’nin 2010 yılından beri düzenlediği ve bu yıl 4.’sü gerçekleştirilecek olan Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri başlıyor.

Toplu taşımacılık alanında hizmet veren tüm kurum ve otoritelerin yanı sıra ulusal ve uluslararası alanda büyükşehir ve il belediyeleri, üniversiteler, akademisyenler, deniz, kara, demiryolu ve raylı sistem ulaşımında ürün tedarik eden ve hizmet veren firmalar ile sivil toplum kuruluşlarının da katılacağı bu büyük organizasyona ev sahipliği yapan İETT, hafta boyunca çeşitli etkinliklerle ‘toplu ulaşıma’ dikkat çekecek.

Toplu Ulaşım Haftası kapsamında birçok farklı etkinliğin yanında bu yıl 6. kez düzenlenen Transist 2013 6. Uluslararası Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı, 25–26 Aralık 2013 tarihlerinde, dünya metropolleri arasında önemli bir yere sahip olan İstanbul Kongre Merkezi’nde ulusal ve uluslararası katılımla gerçekleştirilecek.

2 gün sürecek ulaşım sempozyumu 2 ana oturum, 2 özel oturum, 5 de akademik oturumdan oluşacak. Ana teması ‘4M’ (Management, Mobility, Maintenance, Manufacture) olarak belirlenen sempozyum; ‘ulaşım sektöründeki bilgi paylaşımının sağlanması’, ‘teknolojilerin ve yeniliklerin yakından takip edilmesi’, ‘toplu ulaşım kültürünün oluşturulması’, ‘kent içi toplu taşıma standartlarının belirlenmesi ve geliştirilmesi’, ‘ulaşımda altyapı ve konfor koşullarının iyileştirilmesi’, ‘kent içi toplu ulaşım ile ilgili yasal düzenleme ihtiyaçlarının tespit edilmesi’ gibi hedefler ile gerçekleştirilecek.

Enerji yönetim modellerinden BRT uygulamalarına, yeni araç teknolojilerinden bakım yönetimine kadar ulaşım ile ilgili birçok konu, ana tema olan 4M Management (Yönetim), Mobility (Hareketlilik), Maintenance (Bakım) ve Manufacture (Üretim) çerçevesinde ele alınacak.

Bu yıl da sempozyum, fuar, workshop ve çeşitli etkinliklerle, ulaşım sektöründe otorite kurum ve kuruluş temsilcilerini bir araya getirerek tarafların deneyim ve fikirlerini paylaşabileceği bir platforma ev sahipliği yapacak Transist 2013 6. Uluslararası Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı’na, ulaşım sektörünün öncü firmalarının da katılımıyla 6 binin üzerinde katılımcı bekleniyor.

İETT Girişimcilik Otobüsü İle Öğrencilere Girişimcilik Seminerleri Verilecek

Çocuklara ve her yaştan bireye toplu ulaşım bilincini aşılamak, belediyelere eğitimler vermek, altyapı çalışmaları için doğru stratejiler belirlemek gibi hayati öneme sahip konular bu hafta içinde irdelenirken, geçtiğimiz günlerde yapılan bir törenle hizmete alınan İETT Girişimcilik Otobüsü ile öğrencilere 2 gün boyunca girişimcilik hakkında seminerler verilecek. Ayrıca, 6. Uluslararası Ulaşım Sempozyumunda öğrencilere yönelik ‘Liseli Girişimciler Özel Oturumu’ düzenlenecek. Oturum bakşanlığını İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı’nın yapacağı liseli girişimciler özel oturumunda, THY Ceo’su Doç. Dr. Temel Kotil, Avea Ceo’su Erkan Akdemir gibi isimler de yer alacak.

İlk Türk Troleybüsü ‘Tosun’, İstanbul’a Yeniden Armağan Edilecek

1968 yılında İETT’li ustalar tarafından Şişli Atölyesi’nde 5 ay süren bir çalışma ile troleybüs haline getirilen ‘Tosun, tam 45 yıl sonra İstanbul’a yeniden armağan edilecek. İETT’nin 3 ayda 6 işçi ve bir mühendis ile tamamen orijinaline bağlı kalarak yeniden ürettiği Tosun, Transist 2013 6. Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı’nda açılışı yapılıp sergilendikten sonra tarihi yarımadadaki hatlarda turistlere hizmet verecek.

“Türk Motor Platformu” Transist 2013’te Ete Kemiğe Büründürülecek

Geçtiğimiz yıl İETT öncülüğünde, sektörün önde gelen firmaları ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle yerli motorun üretilmesi amacıyla hayata geçirilen “Türk Motor Platformu” bu yılki Transist 2013 kapsamında düzenlenecek ‘Türk Motor Platformu Stratejik Planlaması’ ortak akıl çalıştayı ile tam anlamıyla ete kemiğe büründürülecek.

Platformun kurulmasının ardından geçen bir yılda yerli motor üretilmesine katkı sağlayacak firmalar ile stratejik yol haritası oluşturabilmek için bir arama konferansı gerçekleştirildi. Stratejik yol haritası ışığında, platformun kurumsal çatısı oluşturuldu ve hedefleri belirlendi. Türk Motor Platformunun öncülüğünde kısa sürede yerli motor üretimine geçilebilmesi için bu yıl da çalışmalar hızla devam ederken, üretim konusunda ana yüklenici, maliyet ve pazarlama gibi konuların somutlaştırılması için gerekli adımlar sempozyum kapsamında hızla atılacak.

Tarihi İETT Kıyafetleri, Düzenlenen Defile İle Yeniden Gün Yüzüne Çıkacak
İETT’nin köklü tarihinin gözler önüne serileceği bir de defile düzenlenecek. Defilede kuruluşundan bugüne kadar İETT çalışanlarının (vatman, şoför, biletçi) giydikleri üniformalardan örnekler, profesyonel mankenler tarafından sergilenecek. Ayrıca resim, fotoğraf, karikatür, şiir, kompozisyon, kısa metrajlı film, toplu ulaşım araçları tasarımı ve toplu ulaşımda en iyi uygulama ve proje yarışması gibi birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak ‘4. Toplu Ulaşım Haftası Transist 2013, 6. Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı’ 25-26 Aralık 2013 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçileri için aralayacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..