Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Bu markalardan müşteriler memnun kaldı



 ödüllerTürkiye Kalite Derneği (KalDer) 'nin 81 ilde yaptğı müşteri 
çalışmasının ödülleri, dün akşam Swiss Otel'de bir törenle sahiplerine verildi..
Hafif müzik eşliğinde birazda İstanbul manzarası karışımıyla verilen kokteylden sonra ödüller sahiplerini buldu. 
Ödül töreninde  tarafsız  yapılan ölçümlerle nasıl sonuca ulaşıldığıda anlatılırken Ölçmediğinizi Bilemezsiniz, 
İyileştiremezsiniz sözü bir kez daha vurgulanmış oldu.
 
Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve uluslararası araştırma kuruluşu KA Araştırma tarafından 81 ilde tüketiciler ile bilgisayar destekli telefon anketi (CATI) yapılarak ve özel ekonometrik analiz modeli ile belirlenen Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nde (TMME) 2013 yılında başarılı olmuş kurumlar 15 Nisan 2014’te, İstanbul’da Swissotel The Bosphorus’da gerçekleştirilen ödül töreniyle onurlandırıldı. 
 kokteyl
İş dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren TMME Gala gecesinde ölçüme başlanan 2005 yılından itibaren müşterileri nezdinde en yüksek puanı alarak birinciliği elinde bulunduran ve sektörlerinde müşteri memnuniyetini aralıksız olarak sürdürülebilir kılan Opet, Turkcell ve Türk Hava Yolları TMME Üstün Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

100’den fazla marka, 300 binin üzerinde müşteri
 müziksiz olmazTMME Gala gecesinin açılışında konuşan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan, 9 yılda Türkiye’nin 81 ilinde 25 sektörde, 106 markanın detaylı analizlerini ortaya koymak için 300 binin üzerinde müşteri görüşmesi yapıldığını belirterek, “TMME ile ülkedeki ürün ve hizmetlere ait kalite ve müşteri memnuniyeti artıyor mu, azalıyor mu?”, “Endeksteki pozitif ya da negatif eğilimler ölçülen iş kollarında belirli sektörlere mi ait, sadece bazı sektörlerde mi görülüyor yoksa belirli kuruluşlara mı özgü?, “Bu değişimler uluslararası eğilimlerle paralel mi; ülkemize özgü farklılıklar var mı? gibi ülke ekonomisi hakkında birçok soruya yanıt verilmektedir” dedi. Ulusal müşteri memnuniyeti endekslerinin dünyada, Amerika dâhil 20’yi aşkın ülkede yürütüldüğüne dikkat çeken Hamdi Doğan, Müşteri memnuniyetinin, entelektüel sermayenin dolayısı ile pazar değerinin en önemli parametrelerden biri olduğunu ifade etti. Pazardaki markalar arası rekabetin en gerçekçi göstergesinin TMME olduğunu belirtti. Kaliteyi müşteri beklentilerini karşılamak ve hatta aşmak olarak tanımladı.
TMME’nin ölçüm yapılan sektörlerde önemli bir veri kaynağı olduğunu belirten Doğan Türk Telekom, REMAX ve Era Gayrimenkul’ün destekleri ile 2014 yılında Emlak Sektörü ve Sabit Hatlar sektörlerinin de TMME kapsamında ölçümleneceğini aktardı.
Üç kategoride ödüller sahiplerini buldu
TMME Ödülleri, tüm ölçülen sektörler ve kurumların 2005-2013 yılları arasında yayınlanan TMME Ölçüm Sonuçlarına göre belirlendi. TMME Ölçümünün ana değişeni olan, ‘Müşteri Memnuniyeti Puanları’ ödüller için temel veri olarak kabul edildi.
  kazananlar
Ulusal endeksin başladığı 2005 yılından bu yana sektörlerinde her yıl birincilik ipini göğüsleyen Opet, Turkcell ve Türk Hava YollarıTMME Üstün Başarı Ödülü’ne layık görüldü.
Sektörlerinde müşterileri nezdinde en yüksek puanı alarak birinci olan ve 2013 yılından geriye dönük olarak bu liderliğini en az 3 yıl üst üste devamlı kılan kuruluşlar olan Algida, BİM, BP Gaz, Domino’s Pizza, Pınar, Tamek, Türkiye İş Bankası, ve Ziraat Bankası iseTMME Sürdürülen Başarı Ödülü sahibi oldu.
2013 yılında sektörlerinde birinci olan firmalara da TMME 2013 Yılı Sektör Birincisi Ödülü verildi.
  
A) TMME 2013 Sektör Birincileri - Gümüş Heykel

TMME Sektör
Marka/Kuruluş
1
Tüp Gaz
Aygaz*
2
Tüp Gaz
Mogaz&Lipetgaz*
3
Tüp Gaz
BP Gaz*
4
Cep Telefonları
iPhone
5
Hızlı Servis Restoranları
Domino's Pizza
6
GSM Hizmetleri
Turkcell
7
Banka Kredi Kartları
Maximum Card
8
Ambalajlı Su
Erikli *
9
Meyve Suları
Pınar
10
Meyve Suları
Cappy
11
Küçük Ev Aletleri
Philips
12
Akaryakıt İstasyonları
Opet
13
Havayolları
Türk Hava Yolları
14
Konserve, Sos, Salça
Tat
15
Konserve, Sos, Salça
Tamek
16
Et ve Tavuk Ürünleri
Erpiliç
17
Dondurma
Algida
18
Televizyon
Samsung*
19
Beyaz Eşya
Arçelik
20
Beyaz Eşya
Siemens
21
Beyaz Eşya
Bosch
22
Sağlık Sigortası/Kasko
Axa Sigorta
23
Ulusal Kargo Dağıtımı
MNG Kargo
24
Binek Otomobil
Volkswagen
25
Zincir Market
BİM
26
Bireysel Bankacılık/Kamu Bankaları
T.C. Ziraat Bankası
27
Bireysel Bankacılık/Özel Bankalar
T.C. İş Bankası
*  Aygaz, Mogaz&Lipetgaz, BP Gaz, Erikli ve Samsung (TV) TMME 2013 yılı içinde 85 puan ile en yüksek skoru elde eden kuruluşlardır.


B) 2013 yılından geriye dönük olarak bu liderliğini en az 3 yıl üst  üste devamlı kılan kuruluşlar  (TMME Sürdürülen Başarı Ödülü) - Altın Heykel

TMME Sektör
Marka/Kuruluş
1
Tüp Gaz
BP Gaz
2
Hızlı Servis Restoranları
Domino's Pizza
3
Meyve Suları
Pınar
4
Konserve, Sos, Salça
Tamek
5
Dondurma
Algida
6
Zincir Market
BİM
7
Bireysel Bankacılık/Kamu Bankaları
T.C. Ziraat Bankası
8
Bireysel Bankacılık/Özel Bankalar
T.C. İş Bankası



C) Ölçüm yılından bugüne sürekli birinci olmuş kuruluşlar-en az 5 yıldır ölçüm yapılan sektörler için geçerlidir (TMME Üstün Başarı Ödülü) - Siyah Heykel

TMME Sektör
Marka/Kuruluş
1
Akaryakıt İstasyonları
Opet
2
GSM Operatörleri
Turkcell
3
Havayolları
Türk Hava Yolları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..