Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli elektrikli otomobil; Eco-marathon'u başarıyla geçti

 Maratonda Cereyan rüzgarıElektrikli otomobil konusunda ülkemizde de bir çok çalışma ve deneyim halen sürüyor...Firmaların yanında bu işin en önemli merkezlerinden biri olan üniversitelerde de öğrencilerin katılımıyla farklı tasarım ve yapıda araçlar geliştiriliyor.

Konusunda en önemli yarışlardan biri olan Shell Eco-marathon 2014'te Yeditepe Üniversitesi Elektrikli Araç

Takımı ,“YUEMT”, otomobilleri “Cereyan7-II”, genel sıralamada 9.uncu oldu. 
15 - 18 Mayıs tarihleri arasında Hollanda'nın Rotterdam kentinde düzenlenen “Shell Eco-marathon 2014”te “Urban Concept Battery Electric” kategorisinde  yarışan Türk takımları arasında da ikinci oldu.
Elektrikli ve yerli otomobil Günümüz enerji ihtiyacına yönelik olarak “YUEMT”in tasarladığı elektrik enerjisiyle çalışan “Cereyan7-II”nin karbon emisyonu sıfır ve çevre dostu olması dikkat çekiyor.
“Cereyan7” ilk olarak farklı bir araçla 2010 yılında tasarlandı ve Almanya'da yarıştı. Ardından aynı gövdede bir takım değişiklikler yapılarak 2013 yılında Hollanda'daki Shell Eco-Marathon yarışına katıldı. “Urban Concept Battery Electric” Kategorisinde Avrupa 12.’liği ve sıralamadaki Türk takımları arasında da 2.’liği almıştı.
Öğrencilerin başarılı otomobilleri 
Yeditepe Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akgün, öğrencilerinin sadece hocalarından danışmanlık alarak bu başarıya imza attığını belirterek; “Öğrencilerimiz, mekanik, elektronik ve güvenlik kategorilerinden bir seferde geçen tek Türk takımı oldu. Bu da bizim başarımızı ispatlıyor. Öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyor, onlarla gurur duyuyoruz” dedi. 
 Eco-marathon'da yerli araçlar da  vardı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..