Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Bu otomobiller Türkiye'de olsa, ilgi görür mü?

Honda, Maruti, Tata ve Mahindra markalarına ait birer otomobil!!!
Son model ama hepsi farklı sınıflarda ve güçlerdeki bu araçlar, emsallerine göre fiyat  olarak  daha ulaşılabilir durumda...


 Maruti Suzuki'nin zarif sedanı



 Honda'nın  mini MPV  + SW karışımı otomobili; 1498 cc dizel ve 1497 cc benzinli motorlarla satışa sunuluyor..7 koltuklu aracın tasarımı her ne kadar diğer Honda modellerini çağrıştırsa da fark hissediliyor.Bu, çok yönlü aracın en yakın rakipleri ise Toyota İnnova ile Maruti Ertiga...




Maruti'nin modern sedanı Ciaz; 1248 cc motoruyla Honda City ve Volkswagen Vento'ya rakip..Maruti Ciaz'ın benzinl ve dizel motor seçeneklerinin hepsi ,ABS ve hava yasıtğına sahip.
Dizel motora sahip Mahindra Scorpio ise eski kasanın modernize edilmiş hali olarak karşımıza çıkıyor..


 Maruti Suzuki'nin zarif sedanı



2.2 litrelik dizel makine 120 beygir gücünde.Onun rakipleri ise kardeş modeli XUV500 ve
 Tata Safari Storme..


 


Maruti  ile aynı büyüklükte motora sahip Tata Zest'in gücüde aynı; 88 beygir.Daha küçük derli toplu rakipleri givbi modern ve akıcı hatlara sahip aracın muhtemel rakipleri ise Honda Amaze ile Maruti Swift Dezire.


 


Fotoğraflardan farkedebileceğiniz gibi arabalarımızın direksiyonu sağ tarafta. Hindistan'da ve çevre ülkelerde ilgi gören modellerden belki Zest, Mobilio ve Ciaz Türkiye'ye ithal edilebilir.Mahindra, bir dönem ülkemize getirilmiş sonra ise ithalatı bitirilmişti. Traktörleri halen satılıyor.Zaten fiyatı uygun olsa  ve modfiye edilse bile nihayetinde eski bir araç..Ancak diğerleri daha modern. Ciaz ve Mobilio adlı modeller  ülkemize gelse büyük olasılıkla ilgi görecektir..




Sade ve işlevsel bir kokpit; Maruti-Suzuki'den.




Tata'nın aracıda sade bir iç tasarıma sahip.




Honda, biraz ayrıntılarla fazla oynaımış.Doğrusu ilk anda göze hoş görünmüyor.




Mahindra'nın iç mekanı, otomobilden büyükçe bir araç için fena değil.Farklı renklerdeki plastik aksam uyumu.direksiyon ve göstergelerde uyumlu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..