Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Türkiye'nin en yeni çekici ve traktörü

Ankara merkezli firma, Pi Makina; yeni araçlarını Komatek 15'te tanıtttı.Daha çok iş makinaları ve kamyon imal eden şirket, zaman zaman SUV tarzı araç prototipleri imal ediyor . Bunların bir kısmının bazı film veya filmlerde yer aldığından bahsedilse de seri üretim şu ana kadar olmadı. Gerçi tüm araçlar isteğe göre üretilirken markanın Ankara'da ki fuarda 440 beygir gücündeki gösterişli çekicisiyle, 120 beygir gücündeki traktörü, tasarım ve renkleriyle ilgi gördü..



Araçlar hakkında detaylı bilgi yok.

 Pi Trak



Pi Makina'nın ürettiği ve geliştirdiği araçlara buradan ulaşabilirsiniz.


 Yeni yerli kamyon; Pi çekici 18-440


Motor muhtemelen Cummins markası taşıyor olabilir!

Yerli otomobil ve araç imal eden firmalar

Bilg facebook.com/pimakina
http://www.pimakina.com.tr/

36 yorum:

  1. Çekici çok güzel olmuş (Scania'ya benzese de:) Seri üretime geçecekler mi? bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sisu, Renault kabini kullanıyor o yüzden benziyor.Mesela, DAF'ın sahibi Paccar, Çek'lerin efsan markası Tatra'yı satın aldı. Tatra'da DAF kabini kullanıyorlar.

      Sil
  2. Seri üretim konusnda bilgi yok.Ancak, firma diğer araçlarda olduğu gibi talebe göre üretim yapacaktır!

    YanıtlaSil
  3. Hocam, kupa Iveco veya Cin mensilli olabilir.?

    YanıtlaSil
  4. Diğer iş makinalarında Çin etkisi veya işbirliği ihtimali akla geliyor .Ama kamyonda Mercedes Actros/Axor izleri var sanki!!!Farlar İveco'dan.

    YanıtlaSil
  5. Ön kısmı Scania'ya benzeten bir tek benim herhalde:) Kupa olarak İveco stralis'e benziyor şimdi fark ettim:)

    YanıtlaSil
  6. Şöyle, çekici Scania'ya benziyor ama arkadaki beyaz kamyon kabin olarak Mercedes, far olarak İveco'ya benziyor. Ne kadar sa! :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşlar milliyetçi olun lütfen adamlar ne güzel yapmış bize destek olmak düşer köstek olmak de yıl bizde bu bi hastalık dışarıya bağımlılık bu hastalığı yenmemiz lazim lütfen destek olun destek

      Sil
    2. Kesinlikle katılıyorum sana

      Sil
  7. Ülkemizde üretilen herşeyi destekliyoruz, desteklemeliyiz..Ancak biraz daha özen göstermeli, biraz daha iyi olmalı.Bu site de yerli üretimler adına bir çok ulaşabildiğim, gördüğüm ve duyduğum kadarıyla her çalışmaya yer vermeye çalışıyorum.Taklit te olsa bile bir sonraki aşamada kendine has bir ürün olabilir.Şu sözü uzun zamandan beri söylüyorum; Yerli Araç Kullan Türkiye Kazansın, Bizim İnsanımız Kazansın.
    http://www.otometre.com/p/turkiyede-uretim-yapan-firmalar.html

    YanıtlaSil
  8. Arkadaşlar ben bu firmada görev yapiyorum. Arac tamamen yerli. Dizayn üzerinde arge çalışmaları devam etmektedir. Test şürüşünde. 1000km'ye yakın yolda 25 ton yükle yere göğe sığdıramadığınız scania'nın boşta yaktığı yakıttan daha az yakıt tüketti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen dünyada ne var ki tamamen yerli bu yerli olsun motoru ne motoru şanzımanı hangi marka bu detayları alalım

      Sil
    2. yahu gardaş scanıa ile yarışmayın çabuk kaybolursunuz siz işinize odaklanın

      Sil
  9. Pi Makna'nın yeni aracını yollarda ve hatta ihraç edildiğini, görmek işstiyoruz.SUV tarzında 4x4 protipleriniz olmuştu.Yıllar önce Hummer e benzeyen Hamur/Simge son olarak Suzuki ye benzeyen bir araç Onuda görebilecek miyiz yollarda?

    YanıtlaSil
  10. Çekici konusunda yeni üretim olduğu için dünya standartlarina uygun olmasi gerekçesiyle şerit takibi sistemi üzerinde çalışılıyor. Arkadaşlar scania'ya benzetmekte kizmen hakli fakat ceşit çok olduğu için mutlaka bi yeri başka bi araca benziyor. Fuar alaninda canlı iLeme şansı olan arkadaşları bekliyoruz o zaman gercek farklari göreceklerdir. Yakıt olarak bi devrim niteliginde olan bi araç. Sizden ricam. Çamur at izi kalsın politikasini bırakalim artik. Bilip bilmeden çin malı damgasını vurmayalim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsun www.idiskut com tr cumaali idiskut

      Sil
  11. Yorumlarınız ve paylaşımlarınız için teşekkür ederiz..
    Yerli üretime her zaman iyimser ve olumlu bakıyoruz..
    Kimseyi karalamak gibi bir düşüncemiz yok.
    Üstüne üstlük yerli imalatçılar desteklenmelidir.
    Pi Mkina'nın yeni araçları merakla bekliyoruz. En çok daha önce bahsettiğim gibi 4x4 tarzında ara ara prototip olarak gördüklerimiz araçları satışta ve yollarda görmek isteriz..

    YanıtlaSil
  12. Yılmaz bey desteklerinizden dolayı size teşekkür ederim. Benim şahsi sitemin yorum yapan diger arkadaşlara. 4×4 aracları ülkemizin bazı belediyelerine satışımız olmuştur. Kam serileri ise genellikle yurd dışı satılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yurt içinde alan yok mu bu çekicileri yurt içi piyasasında iş görür yani

      Sil
    2. Fuarlarda, kamyonların yurt içi ve yurdışına isteğe/talebe göre satış yaptıkları söylendi..Çekiciise yakın zamanda satışa sunulacak deniyor..

      Sil
  13. Şahsi sitemim size degil yılmaz bey bilmeden çin destekli damgasını vuran arkadaşlara. İş makinalarimiz bazi belediyelerde görev almaya başlamıştır. 4*4 Araclarimiz ise genellikle dış ülkelere ihraç ediyoruz.samimiyetle söylüyorum elin gâvuru bizim türk malına bizden daha çok sahip çıkıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeş ben iktisat mezunu bir tır şoförüyüm. Siz bırakın olumsuz eleştirileri. Firma olarak yapmanız gereken araçta röterdar olsun. Klima olsun. Yakıt sistemi fiyatı uygun olsun. BMC cummins motor kullanıyor enjektörü pşyasada yok. Bulursan 15.000 tl. Mercedes skania daf ın enjektörü 400 ile 1000 tl arası. Tir soförünün evi arabasıdır. Araçta buz dolabı olsun. Birde euro tl kur farkından oluşan fiyat avantajını piyasaya yansıtırsanız bütün markaları durdurursunuz. 400 beygir kırkayak kabin iyi olursa bütün sebzecilere yetişemezsiniz. Kabin körüklü olmalı. Şuan mercedes 90 bin euro. Siz 250 bine verseniz para kazanırsınız yarı yarıya fark oluşur. Kur farkı 6/1. Onların 1 euroya malettikleri bizde 1 tl ye malolur

      Sil
    2. Kur farkını fiyata yansıtın önünüzde duran olmaz

      Sil
    3. Kardeş iktisat mezunu bir tır şoförü olarak tavsiyem. Şoförün evi aracıdır. Kabin içi rahat olsun buzdolabı klima olsun. Rötarder olsun. Kabin maliyeti olarak euroya göre 6/1 avantajınız var. Fiyatta rekabet şansınız yüksek. Kabin kanforunuda yaparsanız. Yurt içş piyasa lideri olursunuz

      Sil
  14. Pi Makina'nın yeni araçları ve yurt içi yurt dışı satış haberlerini artarak görmek istiyoruz...

    Hatta siz veya sitemizi takip eden arkadaşların bu konuda yorum, makale, tasarım ve benzeri çalışmalarına kapılarımız sonuna kadar açıktır..Eposta, yorum ve sosyal medya sayfalarımızdan bize ulaşabilirisiniz..

    YanıtlaSil
  15. çekicinin kupa axor ön scania traktör ise jcb in yüzde 90i birebir aynı

    YanıtlaSil
  16. Peki bu çekicinin satış fiyatı nedir bilgi verebilirmisiniz

    YanıtlaSil
  17. Araçlar isteğe göre imal ediliyor. Bu yüzden firmayla irtibat kurup öğrenmek gerekiyor..

    YanıtlaSil
  18. Şuanda satılıyor mu bu araçlar fiyat listesi filan olsa iydı bide kupa iç resimleri olsa cok güzel olurdu

    YanıtlaSil
  19. Şu an yeni dizayn kamyonlar satılıyor, çekicinin testleri bitti sanırım, yakında satışa sunuluyor.Fiyatları ve satışa dair konularıda Pi Makina'nı internet sitesinden ve diğer iletişim bilgilerinden öğrenebilirsniz;
    Pi Makina Otomotiv İns.Mak.Paz.İhr.İth.San ve Tic. Ltd Sti. G.O.P Mah. 79/1 Sok. No:6 PK:10-11 06831 Gölbaşı - Ankara
    Tel: 0312 484 08 00 Faks: 0312 484 14 36 sales@pimakina.com.tr
    Araç içi görüntülerede
    http://www.otometre.com/2016/06/pi-makina-yeni-araclaryla-istanbulda.html
    bağlantısındna ulaşabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  20. Aracın motoru şanzımanı deflansiyeri tamamen yerlimi lutfen cevab verirmisiniz





    YanıtlaSil
  21. Pi Makina'nın internet sitesinde şöyle bir yazı var;
    '' Geniş ürün gamı ve yüksek kaliteli servis hizmetiyle 40 yılı aşkın süredir iş makinaları alanındaki faaliyetleri ve müşterilerin ticari ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunan Pi Makina, yeni yatırımlarıyla yerli üretim halkasını genişletiyor. OSTİM İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesi (İŞİM) üyesi olan firma, 2007 yılında kurduğu dişli imalat hattında; daha önce ağırlıklı olarak yurtdışından temin ettiği ürünleri yerlileştirdi. Kalite Kontrol Müdürü Necati Dayı, kendi ihtiyaçlarını gidermek üzere başladıkları üretimi, ticari boyuta da taşımak istediklerini söyledi.

    Erg İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş.’nin imalat birimi olarak kurulan Pi Makina, 1974’den beri ürettiği iş ve inşaat makinaları ile bugün tüm dünyaya hizmet veriyor.

    Ankara’da toplam 500 bin metrekarelik açık ve kapalı üretim alanlarına sahip Pi Makina, altıyüze yakın çalışanıyla modern ve yenilikçi birçok iş kolunu aynı çatı altında sürdürüyor. Beton santrallerinden beton pompalarına, kule vinçlerden kırma eleme tesislerine, kazıcı yükleyicilerden ekskavatörlere iş ve inşaat makinaları ile projeler yürüten firma, satış sonrası hizmetleriyle de dünyanın birçok ülkesinden müşterilerine servis ve yedek parça hizmeti sunuyor. Önemli bir mühendislik ve proje birikimine sahip Pi Makina, 2007 yılında dişli imalat hattını devreye aldı; ürünleri için yüzde 80’ini yurtdışından temin ettiği dişli kutularını kendi tasarımıyla üretmeye başladı. “Büyük bir yatırım yapıldı” ''
    http://pimakina.com.tr/haberler/237-turk-imzali-disli-ithalati-kesti

    YanıtlaSil
  22. Farlar daf'tan ön kısım scanıa'dan bazı hatlarıda iveco ya kaçmış ama yinede güzel tasarlamışlar

    YanıtlaSil
  23. Çekicinin motoru KAMİS 440. Sorduğumda böyle dediler. Ben arabayı biraz inceledim .Dış tasarımı fena değil ama içini beklentilerin biraz uzağında yapmışlar gibi. Ama maksat yerliyse ve yeterli yedek parçalar üretilirse ben almayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  24. BEYLER DUN YADAKI TUYUZDE 80LİK ARACLAR BIRLERINDEN ALINTI YAPILARAK URETILMIŞTIR. bunu unutmayalım bu zamanla kendı modelıne ulaşilir

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..