Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Halk Otomobilinde Manipülasyon!

Alman devi Volkswagen, bir kaç gündür dünyanın en çok konuşulan otomobil markası oldu.Buna reyting açısından bakarsak VW ismi tavan yaptı!Bugüne kadar Volkwagen kaliteli, modern, çevreci(!) otomobilleriyle dikkat çekiyordu. Bu yılın ilk yarısında dünyanın en çok satan otomobill grubuydu.Türkiye'de araçlarının fiyatları yüksek olmasına rağmen en çok satan marka olması,


Klasik Vw Beetle


güvenilir olması yanında servis ücret ve şikayetleride olumsuzluk içeren konulardan biriydi.


Amerika ve Çin'de satışlar iyi gidiyordu!
Türkiye'de üretim yapmasını, otomobilseverler ve devlet olarak istiyorduk.Şimdi ise Fransa başta olmak üzere AB, Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri tabii olarak rakipler soruşturma, inceleme yapılmasını istiyorlar!

Daha önce Hyundai-KiA ve Toyota'da gündeme gelmişti. Hyundai tam bilmiyorum ama Toyota'nın soruşturulmasında ABD deki rakiplerin bir oyunu olduğunu düşündüm çoğu zaman! Ancak bu kez böyle bir düşünce bile olsa hemen çürüyor; Araçlar çevreyi normalin üstünde kirletirken bir program; inceleme esnasında devreye girerek emisyonu en alt sınırda gösteriyor.Geriye söylenecek bir şey kalmıyor Volkswagen için!
Bu konuyu Amerika, Alman otomotiv endüstrisi için kullanır mı bilinmez ama.Şimdiden tüm Alman markalarını incelemeye alalım görüşü artmaya başlamış.Diğer taraftan ABD-AB/Almanya arasında zaman zaman rekabet ve gerilim olmuştur. Bu konuda değişik girişimler olabilir!

Emisyon sınırlarının yanında Amerika, güvenlik olarakta dünyanın en sert kurallarının uygulandığı yerdir.


 


Bazı kaynaklara göre Volkswagen CEO'su Martin Winterkorn istifa etti bazılarına göre ise görevden alındı.

11 milyon araç emisyon değerleri normalin altında gösterilirken
ABD'dek 4 silindirli dizel motora sahip VW ve Audi otomobil satışı durduruldu.
Emisyon krizinin çözümlenmesi için 6.5 milyon Euro paranın ayrıldığı, şimdilik ABD 'de cezanın gündeme gelmesinin yanında borsa da da şirket hisseleri % 20 civarında değer kaybetmiş durumda.
Volkswagen, hakikaten kaliteli ve sevilen araçlar üretirken (en azından algı öyle!), markanın rakipleri ne alemde bunlara da bakılmasında fayda var. Unutrmadan grup markalarından diğerleride soruşturmaya dahil edilebilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..