Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Elektrik Fuarında Bir Hidrojenli Otomobil

 Hidroenli Türk otomobiliElektrik ve elektrik aksamlarıyla ilgili fuarda elektrikli
 bir otomobil ile karşılaşacağımı düşünürken hidrojenle
 çalışan bir otomobil çıktı önüme.Fuarda segilenen tek araç Hidroist adında,  İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği bir araçtı.Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde de Yıldız Teknik Üniversitesi'nin bir aracı tanıtılmıştı. Yeni araştırmalar, yani teknolojiler ve en önemlisi çevreci alternatif yakıtlı araçların ortaya çıkması , farkındalık oluşturmak adına alkışlanacak çalışmalar bunlar.Hakettiği ilgiyi görüyor mu veya halk bu
projelerden haberi var mı? tartışılır!!!
 Öğrenci kardeşlerimizin çalışmaları, gerek yurtiçinde ve gerekse yurdışındaki başarıları gurur verici...Hidroist'in iki pilotuyla kısa bir sohbet imkanımız oldu.Geçen seneki başarılarını, 2016 yılında daha ileri taşımak istediklerini söylüyorlar.

Hidroist; kısaca hidrojen ve hidrojenle çalışan otomobil çalışmalarını şu şekilde anlatılıyor;

 Hidrojen en çok bulunan ve evren kütlesinin yaklaşık %75’ini oluşturan bir elementtir. En hafif element olmasının yanı sıra renksiz, kokusuz, zehirsiz ve çok yüksek enerji potansiyeline sahip bir elementtir.
Hidrojenden enerji elde etmeyi sağlayan yakıt pili sistemleri, bu elementi ayrıştırma prensibine dayanır. Elde edilen enerjinin yanında, havaya salınan tek atık gaz; saf su buharıdır. Hidrojenin temiz enerji diye adlandırılmasının sebebi budur.
Ekibimizin kuruluş amacı


“EN AZ YAKIT, EN ÇOK YOL” DİYEREK VERİMLİLİĞE BİR ADIM DAHA YAKLAŞMAK.
Hidroist, Hidrojen ve İstanbul kelimelerinin kısaltılıp birleştirilmiş hali olup, 2011 yılında kurulan ve verimliliği esaslayan bir yarış ekibidir. Ekip her yıl kendi atölyelerinde tasarlayıp ürettikleri araçlarla verimlilik esaslı yarışlara katılmaktadır.
Hidroist, ilk yılında “Sigma” isimli araç ile Tübitak Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda En İyi Tasarım Ödülü’ne layık görülmüştür. Ardından, 2014 yılında “Hidroist14” ile yarışı birinci tamamlayarak Türkiye’nin En Verimli Hidrojen Enerjili Aracı olmuştur. 2015 yılında ise ilk kez Shell Eco-marathon’a katılıp Avrupa 5.’liği elde etmiştir.
 Hidrosit ile ilgili bilgilere http://hidroist.com/ adresinde de ulaşabilirsiniz..
 Hidroenli Türk otomobili

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..