Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Otomobil Yarışı V1'de Şampiyon; Can oldu, Burak ve Yağız izledi..

Ve, Can Tolon 3'cü kez üst üste Lassa V1’de şampiyon oldu..Son yarışa kadar 3 pilotta şampiyonluğa yakındı.Aslında bu sezon geleceğin şampiyonuda belli oldu; Ayhancan Güven..Körfez Pisti sezonun en heyecanlı yarışına ev sahipliği yaparken rekabet,kazalar ve birincilik mücadelesi yarışa damga vurdu. 
 Can Tolon’a alacağı 4 puan üçüncü birinciliğini ilan
etmesi için yeterliydi ve İzmir’li pilot temposunu buna göre ayarladı.
Koşulan ilk yarış, Körfez Pisti’nde hızını ispatlayan Ayhancan’ın ilk sıradan start alması ile başladı. Ancak başarılı sonuçları özleyen Göksun Erkek, iyi bir start alarak ilk viraja ilk sırada girmeyi başardı. Genç pilot Ayhancan, yaptığı ataklarla yerini ilerleyen turlarda geri aldı. Göksun Erkek yarışı ikinci, son ana kadar birincilik şansını kovalayan Burak Çukurova ise yarışı üçüncü sırada bitirdi. Yağız Avcı’nın altıncı olduğu yarışta, Can Tolon 7. Sırada finiş gördü.Günün Galibi Franke Pilotu Göksun Erkek
İkinci yarış sıralamalarda ilk 12 sırada yer alan pilotların ters dizilimi ile başladı. Kocaeli’nde ev sahibi olan ekranların sevilen ismi Ümit Erdim ilk sırada ikinci yarışa başladı. İlk yarışın galibi Ayhancan Güven ise 12. Sıradan başladığı yarışta rakiplerini geride bırakarak üst sıralara çıksa da rakibi ile yaşadığı temas sonucu yol dışına çıkarak yarışı 10. Sırada tamamlayabildi.
Can Tolon’un ataklarına karşı defans yapan Erdim yarışı uzun süre lider götürdü. Son turlara yaklaşırken Kadir Akça ile yaşadığı temas sonucu Ümit Erdim yarış dışı kaldı ve Can Tolon yarışın galibi oldu. VOLKICAR’ın parlayan yıldızlarından Ali Türkkan bu yarışı ikinci bitirirken Burak Çukurova ile genel klasman mücadelesi veren Yağız Avcı damalı bayrağın altından üçüncü sırada geçti. Göksun Erkek ikinci yarışta ayaklarını gazdan kaldırmayan ve sürekli temas yaşayan pilotların arasından sıyrıldı ve yarışı dördüncü günü ise birinci sırada bitirdi. Koşulan iki yarış sonunda Göksun Erkek’in ardından genç pilot Ali Türkkan ikinci olurken Can Tolon yarışı üçüncü sırada tamamladı. Yarış sonunda birinci olan pilot 10.000 TL, ikinci olan pilot 4.000 Tl ve üçüncü pilot 2.000 TL kazandı.
Altın, Gümüş ve Bronz Kupalar Sahiplerini Buldu
Altı yarıştan oluşan Lassa V1 2015 sezonu sonunda altın, gümüş ve bronz VOLKICAR kupalarının sahipleri belli olmuş oldu. Can Tolon 92 puanla sezonu kapatırken, Burak Çukurova 73, Yağız Avcı ise 71 puan ile kupaların sahipleri oldular.
Tüm Klasmanlarda Birinciler Belli Oldu
Eşit şartlarda mücadeleyi seven pilotların tercihi olan Lassa V1’de 40 yaş üstü master cup ve 23 yaş altı genç pilotların klasmanı da belli oldu. Master Cup’da Özgür Gür birinci, Burak Ertem ikinci ve Önder Erdem üçüncü oldu. Geleceğin şampiyonları yıldız pilot adaylarından Ayhancan Güven birinci, Toprak Candan ikinci, Ali Türkkan ise üçüncü oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..