Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Samsung otomobil üretir mi?

Devir akıllı telefon ve akıllı otomobil devri..Zaman geçtikçe bu araçların ve 
sistemlerin geliştiğini hayatmızda daha etkin yer alacağını göreceğiz.Araştırma geliştirme faaliyetleriyle ilk sıralarda yer alan Samsung, Google, Baidu 
(Çin arama motoru) gibi firmalar;  sürücüsüz ve


 Samsung otomobilci oluyor



elektrikli otomobil konusunda çalışmalar içinde olduklarını görüyoruz; Google, Apple, Samsung... Bu arada Türkiye'den de bir firma dikkat çekiyor. Venüs markasıyla akıllı telefon üreten beyaz eşya ve elektronik imalatçısı Vestel, yerli elektrikli otomobil üretmek istiyor.




Vestel, insansız uçak konusunda da çalışıyor..
Bu arada bir çok alanda üretim ve çalışma yapan büyük markalar var:
Mercedes Benz, Ford, Renault, Volvo, Hyundai, Mitsubishi gibi. Otomobil, kamyon, otobüs, motor, iş makinesi , traktör hatta motosiklet üretenlerde var.
Bunlardan biri de Samsung.Elektronik cihazlarda giderek yükselen, cep telefonunda Nokia gibi bir markayı ortadan kaldıran Apple gibi bir başka markaya meydan okuyan Samsung, son haberlere göre sürücüsüz otomobil üretiminde yer almak istiyor.Samsung bir dönem ticari araç imal ederken excavator gibi iş makineleri üretiminide sürdürmektedir..



 Samsung otomobilci oluyor


Aslında elektrikli otomobiller için batarya, GPS ve diğer benzeri elektronik parçalar üreterek otomobil işinde yer almak isteyen markanın hali hazırda kendi markasıyla otomobilleri Güney Kore'de üretiliyor.


Fluence ZE değil SM3 ZE



1998 yılında ilk aracını satışa sunan Samsung, sonraki yıllarda Renault- Nissan markalarından biri oldu. Renault Samsung Motors adını alan firma Samsung markasını kullanırken  hisselerin  % 20 ye yakını Samsung adlı ana firmaya ait.
Otomobil modelleri Nissan ve Renault imzasını taşırken daha önce üretilmiş olan ticari araçlarda Nissan izleri taşıyordu.

Önceki yıllarda Bursa'da bantlardan inen Renault Fluence Z.E. 
Güney Kore'de Samsung SM3 Z.E. adıyla üretiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..