Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Sırada, donmuş göl üzerinde otomobil yarışı var!

Yarışmak isteyen varsa gelsin!!!
Yerli otomobil Volkicar'ların yarışı bitince klasik tadındaki yarış otomobilleri ortaya çıktı.“BOM AKADEMİ KIŞ KUPASI”sahne alırken arkasındaki güç ise Borusan Otomotiv Motorsport'un bugüne kadar elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılarından edindiği tecrübeler...Yarışmak isteyen herkese açık olan yarış programı, 




 kış kupasındakiklasik tadlar veren yarışlar



motorsporlarında endurance  (dayanıklılık), buz parkuru gibi farklı heyecanları da beraberinde getirdi. 

İlk yarışı 20 Aralık 2015 tarihinde Körfez Pisti’nde gerçekleşen BOM Akademi Kış Kupası, 9 takım 15 pilotun 40 dakika birbirleriyle kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Kazanan Takım ise Demir Uyar ve Evren Özcan pilotajında yarışan Gazcılar United takımı oldu.

Borusan Otomotiv Motorsport’un sosyal sorumluluk bilinciyle, bilinçli sürücü olabilmek, gençlerin sürüş alışkanlıklarını iyileştirmek ve hedef gruplara göre farklılık gösteren içerikleriyle performans, defansif, buz sürüşü ve motorsporları olmak üzere 4 ana dalda hayata geçirdiği BOM Akademi, motorsporları eğitimlerine de yepyeni bir soluk getirdi.


 



Motorsporlarına ilk ve doğru adımı atmak ya da pistlere geri dönmek isteyen deneyimli yarışçılara kadar geniş bir yelpazeye hizmet eden BOM Akademi Kış Kupası, herkesin uygun bütçeyle yarışmasını sağlayarak motorsporlarına sporcu kazandırmayı hedefliyor. Kolay kontrol edilebilir ve güvenli olmasıyla da ön plana çıkan gerçek bir yarış otomobili olan Caterham 7 ile gerçekleştirilen yarışların ilki Bursa Otomobil Sporları Kulübü’nün desteğiyle 20 Aralık Pazar günü Körfez Yarış Pisti’nde koşuldu.Test ve sıralama turlarının ardından endurance (dayanıklılık) yarış konseptiyle gerçekleşen yarış, bir ya da 2 pilottan oluşan 9 takım toplam 15 pilotun birbirleriyle 40 tur kıyasıya mücadelesine sahne oldu. İlk turdan son turuna kadar tampon tampona geçen ve saliselerin bile önemli olduğu yarışta 3 kapı numarasıyla yarışan Demir Uyar ve Evren Özcan’dan oluşan Gazcılar United takımı podyumun 1’nci basamağında yer aldı. Yarışın büyük bir bölümünü önde götüren ancak 37. turda, önündeki otomobile tur bindirme sırasında pozisyon kaybeden Ekrem Vardar ve Hasan Tansu’dan oluşan 39 numaralı Wicked Wheels takımı yarışı 2’inci sırada bitirirken 10 kapı numaralı Burak Batur, Team BTRise ilk yarışı olmasına rağmen yarışı 3’üncü olarak tamamladı. Aynı dakika içinde damalı bayrağı gören diğer takımlar ise sırasıyla; Alphan Atlın – Murat Soyçapur’dan oluşan Team 35,Batur KızıltepeileMotor Breath, Cem Aşık - Halil Öztürk’ten oluşanJoye Team, Abide Gülel - Janne Tuohino’dan oluşan Fantastic 4, Mert İçgören- Arda Aksaray’dan oluşan Full + Full veyarışı uzun süre 3. olarak götüren ancak 18 turda kukalara çarparak fren hortumuna hasar verdiği için ekstra pitstop yapmak zorunda kalarak zaman kaybedenBarkın Bayhan ileGermec 92 oldu.



Türkiye’de ilk kez donmuş göl üzerine yarış yapılacak



BOM Akademi takımlarını ikinci yarışta ise yepyeni bir heyecan bekliyor olacak. 20 Şubat tarihinde Kars – Ardahan Çıldır Gölü üzerinde oluşturulacak buz pistinde yarışacak takımlar Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek bu mücadelenin baş kahramanı olacaklar. BOM Akademi tarafından son üç yıldır Kar Buz sürüş eğitimlerinde kullanılan Çıldır Gölü buz parkurunda pilotlar bu kez en iyi zamanı gerçekleştirmek için eleme usulü yarışacak.


BOM Akademi Kış Kupası final yarışı için 13 Mart tarihinde Körfez Yarış Pisti’ne dönecek takımlar, 3 yarıştan topladıkları puanlarla sezon derecelerini ve kupa 1’inciliğini elde etmiş olacak.


Kazanan takıma büyük ödül


Kupanın belkide en büyük sürprizi ve ödülü ise kazanan takımın Borusan Otomotiv Motorsport’un 2 kez dünya şampiyonluğuna ve 6 kez Türkiye Şampiyonluğuna ulaşmış yarış otomobili BMW 320si WTCC ve Şampiyon pilotu İbrahim Okyay ile özel bir test günü gerçekleştirmesi olacak. Testte data sistemi ve yarış mühendisi eşliğinde kendi performanslarını İbrahim Okyay ile kıyaslama şansı yakalayacak takım pilotları, böylece kendi gelişimleri için önemli bir şans elde etmiş olacak.



Kaynak, www.bomakadem.com
https://www.facebook.com/BOMAkademi
https://instagram.com/bomakademi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..